Φεστιβάλ / Βραβεία

Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, ετοιμάσου για το Οσκαρ σου!

στα 10

Εχασε είκοσι κιλά, δοκιμάζοντας τα όρια της «μεθόδου» για να υποδυθεί τον πραγματικό ήρωα του «Dallas Buyers Club» που σε λίγες μέρες θα κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο και θα τον στείλει δικαιωματικά στο Οσκαρ που περιτριγυρίζει τα τελευταία χρόνια.

Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, ετοιμάσου για το Οσκαρ σου!

Ηταν περίπου ένα χρόνο πριν, όταν ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, αδυνατισμένος κατά είκοσι κιλά, είχε γίνει η αφορμή για μια τεράστια συζήτηση στο Χόλιγουντ γύρω από το πόσες θυσίες πρέπει να κάνει κάποιος για ένα ρόλο, φέρνοντας στο νου παρόμοια περιστατικά του παρελθόντος με πιο χαρακτηριστική την ανατριχιαστική μεταμόρφωση του Κρίστιαν Μπέιλ στο «The Machinist».

Η απάντηση του ίδιου του ΜακΚόναχεϊ ήταν σαφής: «Το ξέρω ότι δεν δείχνω υγιής, αλλά αυτό είναι και το ζητούμενο. Καλούμαι να ερμηνεύσω έναν άνθρωπο που ήταν άρρωστος και θα λαχταρούσε να δείχνει πιο υγιής, αλλά δεν ήταν. Οπότε οφείλω να δείχνω κι εγώ έτσι. Για μένα άλλωστε η δίαιτα είναι περισσότερο πνευματική κατάσταση παρά σωματική. Και θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να γίνει σωστά η δουλειά μου.»

2

Και η δουλειά του, η σημαντικότερη στην μέχρι τώρα αμφιλεγόμενη αλλά προσφάτως σε ενδιαφέρουσα στροφή (βλ. «Magic Mike» και «Ενα Καλοκαίρι») καριέρα του ήταν να υποδυθεί τον Ρον Γούντραφ, ο οποίος κόλλησε τον ιό του AIDS στα 80ς, από μολυσμένη σύριγγα ηρωίνης.

poster

Αλαζόνας, μάτσο και ομοφοβικός, ο Γούντραφ μαθαίνει πως έχει μόνο τριάντα μέρες ζωής και έτσι δοκιμάζει το AZT με τη βοήθεια μιας νεαρής γιατρού (την υποδύεται η Τζένιφερ Γκάρνερ), με το οποίο πειραματίζονταν οι επιστήμονες την εποχή εκείνη ως πιθανή θεραπεία από τον ιό. Αρνείται ωστόσο να πάρει το φάρμακο με τους όρους των γιατρών, το κλέβει, το πίνει μαζί με μπίρα και μια γραμμή κοκαίνης και αρρωσταίνει ακόμη πιο πολύ. Ετσι αναζητά εναλλακτικές θεραπείες, ξεκινώντας μια επιχείρηση μαζί με μια drag queen (την υποδύεται ο Τζάρετ Λίτο, o οποίος έχασε επίσης γύρω στα 15 κιλά) προσφέροντας λύση σε όλους όσους πριν να προσβληθεί από τον ιό, βρίσκονταν στη λίστα με όσους απεχθανόταν.

2

2

Το «Dallas Buyers Club» υπογράφει ο Καναδός Ζαν - Μαρκ Βαλέ (θυμηθείτε το εξαιρετικό «C.R.A.Z.Y.» του 2005) και θα κάνει την πρεμιέρα του στο επερχόμενο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο (5-15 Σεπτεμβρίου), ενώ ο θόρυβος γύρω από το σίγουρο Οσκαρ του Μάθιου ΜακΚόναχεϊ έχει αρχίσει πλέον να γίνεται σαρωτικός.

Οι πρώτες φωτογραφίες που βλέπετε εδώ και το trailer που μπορείτε να δείτε παρακάτω αποδεικνύουν πως ο θόρυβος είναι απόλυτα δικαιολογημένος:

Διαβάστε ακόμη: