Buzz

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι ανησυχεί το Χόλιγουντ

στα 10

Η υπερβολή στην οποία έχει υποβάλλει ο Μάθιου ΜακΚόναχι τον οργανισμό του - να χάσει 20 κιλά σε 3 μήνες για τα γυρίσματα του «The Dallas Buyers Club»- έχει επιφέρει αποτελέσματα που τρομάζουν. Δείτε τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες.

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι ανησυχεί το Χόλιγουντ

Σας είχαμε γράψει για την απόφαση του ηθοποιού να χάσει δραματικά βάρος για να ερμηνεύσει έναν ασθενή του AIDS στην ταινία «The Dallas Buyers Club». Από τον Ιούλιο όμως που ανακοινώθηκε η είδηση και ο ηθοποιός κυκλοφορούσε κάπως αδυνατισμένος, μέχρι σήμερα όπου φωτογραφίες τον δείχνουν έναν σκελετό του εαυτού του, η ιστορία έχει εκτροχιαστεί.

Εξαιρετικοί ηθοποιοί μεθόδου έχουν στο παρελθόν χάσει/ή πάρει βάρος για έναν ρόλο (από τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο «Οργισμένο Είδωλο», μέχρι τον Τομ Χανκς για τον «Ναυαγό»/«Φιλαδέλφεια», ή τον Κρίστιαν Μπέιλ για το «Machinist»). Ολοι, μηδενός εξαιρουμένου, δήλωναν μετά ότι το μετάνιωσαν και δε θα το έκαναν αυτό ξανά ποτέ στον οργανισμό τους.

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι όμως, σε μία (επι)στροφή της καριέρας του την οποία μας την ομολόγησε σε συνέντευξη που του πήραμε στις Κάννες και θα τη διαβάσετε σύντομα, έχει αποφασίσει να πετύχει το στόχο του και να προκαλέσει τα όριά του. «Το ξέρω ότι δεν δείχνω υγιής, αλλά αυτό είναι και το ζητούμενο. Καλούμαι να ερμηνεύσω έναν άνθρωπο που ήταν άρρωστος και θα λαχταρούσε να δείχνει πιο υγιής, αλλά δεν ήταν. Οπότε οφείλω να δείχνω κι εγώ έτσι. Για μένα άλλωστε η δίαιτα είναι περισσότερο πνευματική κατάσταση παρά σωματική. Και θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να γίνει σωστά η δουλειά μου.»

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο «The Dallas Buyers Club» βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός καουμπόι από το Ντάλας, του Ρον Γούντραφ, ο οποίος κόλλησε τον ιό του AIDS στα 80ς, από μολυσμένη σύριγγα ηρωίνης. Μια ζωή ομοφοβικός, καλείται τώρα να συναναστραφεί με την γκέι κοινότητα για την κοινή αντιμετώπιση της ασθένειας. Τότε αποφασίζει να εισάγει παράνομα φάρμακα από το Μεξικό και να ανοίξει την πρώτη ομάδα στήριξης ασθενών με AIDS.

«Ο ρόλος με ενθουσίασε και δεν υπήρχε περίπτωση να μην δεχτώ να τον κάνω» δήλωσε ο ΜακΚόναχι. «Δεν κάνω όμως 'δίαιτα' όπως την καταλαβαίνουμε. Περισσότερο το βλέπω ως αποτοξίνωση - πίνω πολύ τσάι και νιώθω να καθαρίζω τον οργανισμό μου εσωτερικά. Προσπαθώ να μάθω το σώμα μου να τρέφεται με τα πολύ λίγα που του δίνω...»

Μπορεί όμως όταν τον Ιούλιο στις συνεντεύξεις για το «Magic Mike», όπου έκανε τις παραπάνω δηλώσεις τα 6-7 κιλά που είχε χάσει να μην τρόμαζαν, σήμερα όμως η θέα του πάλαι ποτέ γυμνασμένου ηθοποιού (ο οποίος αποκάλυπτε τους γυμνούς κοιλιακούς του σε σημείο που είχε γίνει παγκόσμιο ανέκδοτο) είναι ανησυχητική.

«Αλλιώς ξεκίνησα την καριέρα μου και σε κάποιο σημείο έχασα το δρόμο μου» είπε στο Flix ο ΜακΚόναχι στις Κάννες. «Δεν το μετανιώνω. Τα εμπορικά blockbusters και οι κομεντί με βοήθησαν να έχω μια άνετη ζωή για μένα και την οικογένειά μου. Τώρα όμως θέλω να παίξω στις ταινίες που με προκαλούν. Κι επιστρέφω σε ρόλους που έχω την ανάγκη να κάνω...»

Δείτε στο gallery πρόσφατες φωτογραφίες και πείτε μας τη γνώμη σας: μπορεί οι σταρ να έχουν personal trainers και ειδικούς διατροφολόγους, γιατρούς και επιστήμονες σε όλες αυτές τις extreme δίαιτες, αλλά αν γίνει ζημιά αξίζει τον κόπο; Για ένα πουκάμισο ανοιχτό για ένα Οσκαρ;