Buzz

Ηθοποιός κατηγορεί τον Λικ Μπεσόν για βιασμό

στα 10

Ο Γάλλος σκηνοθέτης και παραγωγός του «Valerian and the City of a Thousand Planets» κατηγορείται από νεαρή ηθοποιό για «βίαιη σεξουαλική επίθεση».

Ηθοποιός κατηγορεί τον Λικ Μπεσόν για βιασμό

Μόλις χτες, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του 71ου Φεστιβάλ Καννών, η Εϊζια Αρτζεντο αναφέρθηκε ανοιχτά επί σκηνής στον βιασμό της από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και στη σκοτεινή πλευρά της κινηματογραφικής βιομηχανίας, λέγοντας: «Ακόμη κι απόψε, ανάμεσά σας, υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν δώσει λόγο για τη συμπεριφορά τους απέναντι στις γυναίκες, για συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν σε αυτή τη βιομηχανία. Ξέρετε ποιοι είστε. Αλλά ακόμη πιο ουσιαστικά, ξέρουμε εμείς ποιοι είστε. Και δεν θα σας επιτρέψουμε να την γλιτώσετε δίχως συνέπειες για περισσότερο καιρό».

Σχεδόν την ίδια στιγμή, μια νέα κατηγορία ερχόταν στο φως, κάνοντας τα λόγια της τραγικά επίκαιρα και κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι η Αρτζέντο γνώριζε εκ των προτέρων για την επικείμενη αποκάλυψη: αυτή τη φορά μια νεαρή ηθοποιός κατηγορεί για βιασμό τον Γάλλο σκηνοθέτη και παραγωγό Λικ Μπεσόν.

Σύμφωνα με το Variety, η Γαλλίδα ηθοποιός, η οποία γνώριζε τον Μπεσόν εδώ και χρόνια, και έχει συνεργαστεί δύο φορές μαζί του σε ταινίες του, κατηγορεί τον σκηνοθέτη για «βίαιη σεξουαλική επίθεση».

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2018: H Εϊζια Αρτζέντο επιτίθεται στον Χάρβεϊ Γουάινστιν και στη βιομηχανία που δεν τον σταμάτησε

Luc Besson - Lucy 607 Ο Λικ Μπεσόν στα γυρίσματα του «Lucy»

Η 27χρονη ηθοποιός, η οποία προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία της (αν και κάποια γαλλικά μέσα έχουν δημοσιοποιήσει το όνομά της), έχει ήδη καταθέσει επίσημα στην αστυνομία για το περιστατικό, που σύμφωνα με τα λεγόμενά της συνέβη στις 10 Μαΐου, έπειτα από μια συνάντησή της με τον σκηνοθέτη στο Bristol Hotel στο Παρίσι, όπου εκείνος την νάρκωσε.

Μέσω του δικηγόρου του, ο Μπεσόν «αρνήθηκε κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες εναντίον του».

Ανάλογες φήμες εναντίον του Λικ Μπεσόν κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες, ωστόσο οι εξαιρετικά αυστηροί νόμοι της Γαλλίας περί συκοφαντικής δυσφήμισης έχουν κάνει ενδεχομένως διστακτικά τα πιθανά θύματα. Σε αντίθεση με την Αμερική, και παρά τις πολλαπλές αποκαλύψεις και το κλίμα των τελευταίων μηνών, στη Γαλλία δεν έχουν υπάρξει ανάλογες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Προς το παρόν, η αστυνομία εξετάζει την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη