Industry

Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, νέος επικεφαλής του ΕΚΟΜΕ

στα 10

Αλλαγή του επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας με την αποδοχή των Ελλήνων Παραγωγών.

Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, νέος επικεφαλής του ΕΚΟΜΕ

Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, πρώην Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναλαμβάνει τη διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνία (ΕΚΟΜΕ) ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντικαθιστώντας τον Πάνο Κουάνη.

Η αλλαγή στην ηγεσία του ΕΚΟΜΕ έρχεται σε μια πολύ κομβική στιγμή, ενόψει της ενοποίησης του ΕΚΟΜΕ με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο έτος.

O Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων (ΣΑΠΟΕ) έστειλε ήδη ανοιχτή συγχαρητήρια επιστολή για την τοποθέτηση του Λεωνίδα Χριστόπουλου στην κρίσιμη θέση του επικεφαλής του ΕΚΟΜΕ. Θυμίζουμε ότι ο ΣΑΠΟΕ είχε πιέσει για την αντικατατάσταση του Πάνου Κουάνη ήδη από το 2022.

Διαβάστε εδώ αυτούσια την επιστολή:

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Λεωνίδα Χριστόπουλο για το διορισμότου στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΚΟΜΕ Α.Ε.

Ο ΣΑΠΟΕ είχε μια μακρά κι εποικοδομητική συνεργασία με τον Λεωνίδα Χριστόπουλο και τοεπιτελείο του κατά τη θητεία του ως ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης κι Απλούστευσης τωνδιαδικασιών.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί στο ίδιο αγαστό πνεύμα συνεννόησηςκι εμπιστοσύνης, βοηθώντας τον Φορέα να ξεπεράσει τα προβλήματα που αφήνει πίσω της ηπροηγούμενη διοίκηση και να επιτελέσει την αποστολή του ως ένα σύγχρονο,αποτελεσματικό, φιλικό κι αξιόπιστο χρηματοδοτικό κίνητρο για τον οπτικοακουστικό κλάδοτης χώρας.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Σ.Α.Π.Ο.Ε.


O Λεωνίδας Χριστόπουλος, νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών τον Αύγουστο του 2019.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το επίσημο βιογραφικό του: «Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης, καλής νομοθέτησης και οργάνωσης του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Εχει εργαστεί στα Υπουργεία Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων), Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από το 2016 έως τον Αύγουστο του 2019 διετέλεσε σύμβουλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα Κράτους, Δημόσιας Διοίκησης και Παιδείας.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Warwick της Μεγάλης Βρετανίας.

Εχει συγγράψει το βιβλίο “Πολυνομία και Κακονομία στην Ελλάδα” μαζί με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ κο. Δημήτρη Σωτηρόπουλο καθώς και επιστημονικά άρθρα πάνω στο αντικείμενο της απλούστευσης των διαδικασιών και της καλής νομοθέτησης.

Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1978.

Διαβάστε ακόμη: Η Μενδώνη μένει, ο Γιατρομανωλάκης φεύγει, ο Δήμας έρχεται. Και το Υπουργείο Πολιτισμού μένει μόνο του