Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα βραβεία του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι

στα 10

Το φεστιβάλ, το οποίο ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έδωσε το βραβείο της καλύτερης ταινίας στο «Blaga’s Lessons» από την Βουλγαρία.

Τα βραβεία του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ολοκληρώθηκε το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι με την ταινία «Blaga’s Lessons» του Στίβεν Κομαντάρεφ, από την Βουλγαρία, να κερδίζει την Κρυστάλλινη Σφαίρα για Καλύτερη Ταινία, ενώ η πρωταγωνίστριά του Ελι Σκόρτσεβα να παίρνει το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού.

Το βραβείο Καλύτερου ηθοποιού πήγε στον Χέρμπερτ Νόρντρουμ για την ρόλου του στην σουηδική ταινία «The Hypnosis», ενώ το βραβείο σκηνοθεσίας πήρε ο Μπάμπακ Τζαλάλι για την ταινία «Fremont».

Διαβάστε ακόμα: Ο Ράσελ Κρόου θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

russell crowe

Το βραβείο της κριτικής επιτροπής πήρε η γερμανο-ιρανική παραγωγή «Empty Nests» σε σκηνοθεσία του Μπεχρούζ Καραμιζάντε, ενώ το βραβείο κοινού πήρε η ταινία του Βίνσεντ Πέρεζ «The Edge of the Blade». Ειδική μνεία από την κριτική επιτροπή πήρε και το ντοκιμαντέρ της Σίριλ Αρις «Dancing on the Edge of Volcano».

Ο Ράσελ Κρόου έλαβε την Κρυστάλλινη Σφαίρα για την Εξαιρετική Καλλιτεχνική Συνεισφορά στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο, ενώ μαζί του τιμήθηκαν και οι Αλίσια Βικάντερ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Ρόμπιν Ράιτ. Τέλος το βραβείο Φωτογραφίας, το οποίο πάει πάντα σε Τσέχο διευθυντή φωτογραφίας, πήρε φέτος η Ντανιέλα Κολάροβα.

Στο Proxima τμήμα του φεστιβάλ, το βραβείο Καλύτερης Ταινίας πήρε το «Birth» από τη Νότια Κορέα, σε σκηνοθεσία του Γιου Τζι-γιανγκ, το ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής πήρε η ταινία «Guras» του Σοράβ Ράι, με μια ειδική μνεία να πηγαίνει στην ταινία «Brutal Heat» του Αλμπερτ Χοσποντάρσκι από την Τσεχία.