Φεστιβάλ / Βραβεία

«Κάποιος έχει στήσει αυτί στο δίκτυο». Ατμοσφαιρικό τρέιλερ για το «Wild Duck»

στα 10

Λίγο πριν την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, παίρνουμε μια πρώτη γεύση από την ταινία του Γιάννη Σακαρίδη.

«Κάποιος έχει στήσει αυτί στο δίκτυο». Ατμοσφαιρικό τρέιλερ για το «Wild Duck»

Ο κατάλογος του φεστιβάλ του Τορόντο στο οποίο το «Wild Duck» προβάλεται στο πλαίσιο του προγράμματος «City to City» που είναι φέτος αφιερωμένο στην Αθήνα, περιγράφει την ταινία ως «ένα επίκαιρο και πολιτικά φορτισμένο ντεμπούτο» και αναφέρει ότι αντηχεί ένα σκάνδαλο υποκλοπών που κέρδισε τον χαρακτηρισμό «το ελληνικό Watergate». Το πρώτο τρέιλερ του «Wild Duck» όμως δείχνει σαν κάτι παραπάνω από ένα πολιτικό θρίλερ, μια ταινία με την δική της ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και χαρακτήρα.

Το φιλμ ακολουθεί την ιστορία του Δημήτρη, ενός μηχανικού τηλεπικοινωνιών, ο οποίος στριμωγμένος από τα χρέη σε έναν τοκογλύφο κλείνει την επιχείρησή του. Μαζί με τον φίλο του Νίκο, επίσης μηχανικό σε μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών, αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν ένα σκάνδαλο. Η έρευνα τούς οδηγεί στο ύποπτο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας. Μια ένοικος, η Παναγιώτα, μπαίνει στο στόχαστρο του Δημήτρη, ο οποίος έρχεται πλέον αντιμέτωπος με μεγάλα ηθικά διλήμματα. Ένα ταξίδι-φυγή στη γενέτειρά του Σκύδρα, μια μικρή κωμόπολη του νομού Πέλλας, θα κάνουν τον Δημήτρη να δει πιο καθαρά το είδωλό του στον καθρέφτη.

Τον ρόλο του Δημήτρη κρατά ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, του Νίκου ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και της Παναγιώτας η Θέμις Μπαζάκα. Και οι τρεις θα ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της «Πλατείας Αμερικής», ενώ ο το καστ συμπληρώνουν ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Ηλίας Λογοθέτης και η Ευανθία Τσαπαρέλη. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιαν Φόγκελ συν σκηνοθέτης του «Wasted Youth», ενώ την παραγωγή υπογράφουν οι Νίκος Φράγκος, Γιάννης Σακαρίδης, Βένια Βέργου και οι Athens Filmmakers’ Co-operative.ο Γιάννης Φράγκος και οι Athens Filmmakers’ Co-operative.

Δείτε το τρέιλερ πιο κάτω και διαβάστε περισσότερα για το «Wild Duck» και τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στο φεστιβάλ του Τορόντο.


Περισσότερο Φεστιβάλ του Τορόντο: