Buzz

Ο Χοακίν Φίνιξ ξεκινά το οσκαρικό σαββατοκύριακο διαδηλώνοντας στο πλευρό της Τζέιν Φόντα

στα 10

Ολοι οι προβολείς είναι φιξαρισμένοι στο φαβορί του Α' Ανδρικού κι ο «Joker» τους στρέφει συνεχώς στα οικολογικά θέματα που πιστεύει και τον απασχολούν. Και οι κυνικοί ας επιλέξουν τελικά τι προτιμούν: δημόσιο λόγο ή μόνο ίνσταγκραμ σελέμπριτις;

Ο Χοακίν Φίνιξ ξεκινά το οσκαρικό σαββατοκύριακο διαδηλώνοντας στο πλευρό της Τζέιν Φόντα

Υπάρχει μία (υγιής) δυσπιστία όταν οι χολιγουντιανοί σταρ υπερεκτίθενται σε ακτιβισμούς, διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και φιλανθρωπικές προσφορές. Κατανοητό. Καμιά φορά όμως τα πιστεύουν κι όλας. Η Αντζελίνα Τζολί είναι πλέον 19 (!) χρόνια Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ και δεν σταμάτησε ποτέ (όχι, δεν το έχει πια ανάγκη) να επισκέπτεται εμπόλεμες ζώνες, προσφυγικά στρατόπεδα και τα συμβούλια του οργανισμού για να ταρακουνήσει άκαμπτους πολιτικάντηδες. Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (επίσης δεν έχει καμία ανάγκη διαφήμιζεις αλλά) συνεχίζει τον οικολογικό του αγώνα, αμετακίνητος από τα 90ς, τόσο σε προσωπικό όσο και σε coorporate επίπεδο. Κι ο Χοακίν Φίνιξ, πιο χίπις από όλους, θα συνεχίσει να κατεβαίνει στους δρόμους, τις διαδηλώσεις, τις συμβολικές διαμαρτυρίες και να βγάζει ακτιβιστικούς λόγους - όσο ακόμα ο «Joker» έχει τα μικρόφωνα μπροστά του φέτος.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Χοακίν Φίνιξ δεν πήγε σε πάρτι μετά τα SAG, αλλά σε ακτιβιστική διαμαρτυρία

Joaquin protest 607

Οπότε, όχι, δε θα περάσει το οσκαρικό του σαββατοκύριακο κάνοντας τελικές μεταποιήσεις στο (ανακυκλωμένο) σμόκιν του. Οι Fire Drill Friday με την Τζέιν Φόντα συνεχίζονται (αυτής της εβδομάδας δεν έγινε στα σκαλιά του Καπιτώλιου στην Ουάσινγκτον, αλλά στο Λος Αντζελες και ο Φίνιξ, μαζί με τη σύντροφό του Ρούνι Μάρα και την αδελφή της Κέιτ Μάρα, επέλεξαν να είναι εκεί. Οπως επίσης και ο θρυλικός παραγωγός Νόρμαν Λίρ και οι Ρέιν Γουίλσον (του «The Office»), Μπόνι Ράιτ («Harry Potter»), Μπρούκλιν Ντέκερ και Τζουν Νταϊαν Ράφαελ (η τηλεοπτική «κόρη» της Φόντα στο «Grace and Frankie»).

Ο Φίνιξ πήρε το μικρόφωνο και παρουσίασε την ακτιβίστρια Ναλέλι Κόμπο: «Είναι περιβαλλοντική ακτιβίστρια και δικηγόρος που χρησιμοποιεί τη φωνή της και την προσωπική της τραυματική εμπειρία για να τα βάλει με μία πολύ ισχυρή βιομηχανία που μολύνει τον πλανήτη»


Περιμένουμε να δούμε τι θα επιλέξει να πει από το μικρόφωνο στον ευχαριστήριο λόγο του στην 92η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ αυτή την Κυριακή, μία τελετή και δεξίωση που θα είναι και αυτή vegan, μετά από δική του πίεση. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να χάσει το Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου για το «Joker». Και είναι αδύνατον να τον σταματήσει κανείς από τον οικολογικό του αγώνα. Οπότε ας χαλαρώσουν οι δύσπιστες φωνές μέσα μας. Ή να επιλέξουμε τελκά τι προτιμάμε: δημόσιο λόγο ή μόνο ίνσταγκραμ σελέμπριτις;

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Χοακίν Φίνιξ συλλαμβάνεται στο πλευρό της Τζέιν Φόντα