Buzz

To «It» μόλις έγινε η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία τρόμου όλων των εποχών στην Αμερική

στα 10

Η νέα κινηματογραφική διασκευή στο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ ξεπέρασε σε εισπράξεις τον «Εξορκιστή», που ήταν μέχρι τώρα ο κάτοχος του ρεκόρ στο αμερικανικό box office.

To «It» μόλις έγινε η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία τρόμου όλων των εποχών στην Αμερική

Μπορεί το «It» να κάνει μόλις σήμερα το βράδυ την πρεμιέρα του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας (και στις αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη), όμως η νέα κινηματογραφική διασκευή στο best seller του Στίβεν Κινγκ έχει ήδη δείξει τα δόντια της στα αμερικανικά ταμεία.

Μέσα στις δύο μόλις εβδομάδες κυκλοφορίας του στην Αμερική, η ταινία του Αντι Μουσιέτι ξεπέρασε ήδη τα 236 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις (ενώ είχε έναν σχετικά μετριοπαθή για τα δεδομένα του Χόλιγουντ προϋπολογισμό 35 εκατομμύριων), κάτι που την καθιστά την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία τρόμου όλων των εποχών στο αμερικανικό box office.

Διαβάστε ακόμη: Οταν ο Babadook έγινε gay ζευγάρι με τον Pennywise!

It 607

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατείχε μέχρι τώρα ο «Εξορκιστής», με 232,9 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό, ωστόσο, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας τη διαφορά στην αξία του δολαρίου από το 1973, που θα εξακολουθούσε να δίνει το προβάδισμα στο φιλμ του Γουίλιαμ Φρίντκιν.

Στο παγκόσμιο box office, η δαιμονισμένη ταινία του Φρίντκιν διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της, με 441,3 εκατομμύρια έναντι των 404,3 του δολοφονικού κλόουν, αν και ο Pennywise αναμένεται να πάρει και αυτό το ρεκόρ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι κριτικές έχουν υπάρξει ιδιαίτερα ευνοϊκές για το «It», το οποίο έχει επίσης αποσπάσει τις ευλογίες του ίδιου του Κινγκ, αλλά και τα ενθουσιώδη σχόλια του Ξαβιέ Ντολάν, που τη χαρακτήρισε γενναιόδωρα την καλύτερη ταινία του αιώνα!

Υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα διαπιστώσουμε τόσο το αν το hype ευσταθεί, όσο και το αν ο Pennywise θα καταφέρει να προκαλέσει ουρλιαχτά χαράς και στο πολύπαθο εγχώριο box office.

Διαβάστε ακόμη