Φεστιβάλ / Βραβεία

O Μάρτιν Σκορσέζε παρουσιάζει το «Hugo» σε προβολή - έκπληξη!

στα 10

Οι θεατές του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης που είχαν αγοράσει εισιτήριο για την μυστική πρεμιέρα χτες βράδυ κέρδισαν τον πρώτο αριθμό του λαχείου: η ταινία-έκπληξη δεν ήταν άλλη από την «κόπια εργασίας» του «Hugo», της πολυαναμενόμενης 3D παραγωγής του Μάρτιν Σκορσέζε. Και ο ίδιος ήταν στην αίθουσα για να την παρουσιάσει!

O Μάρτιν Σκορσέζε παρουσιάζει το «Hugo» σε προβολή - έκπληξη!

Το post production της ταινίας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά μία 3D προβολή της work-in-progress κόπιας του «Hugo», της κινηματογραφικής διασκευής του βιβλίου του Μπράιαν Σέλζνικ «Hugo Cabret», προβλήθηκε πριν από λίγες ώρες στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης - ως «μυστική πρεμιέρα».

Οπως είπε και ο διευθυντής του φεστιβάλ Ρίτσαρντ Πένια προλογίζοντας την προβολή στους τυχερούς που γέμισαν την αίθουσα του Lincoln Center, αυτή είναι η δεύτερη φορά που η διοργάνωση δείχνει ταινία σε work-in-progress στάδιο (με πρώτη το «Beaty and the Beast» της Disney το 1991). Ο Σκορσέζε από την άλλη δεν έχει προβάλει ποτέ στο κοινό ταινία του που δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο Πένια συμπλήρωσε «....αυτό μπορεί να σας το βεβαιώσει και ο ίδιος, υποδεχθείτε τον Μάρτιν Σκορσέζε!» και, προς ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη του κοινού, ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης εμφανίστηκε στη σκηνή του Lincoln Center κερδίζοντας ένα θερμό χειροκρότημα από την αίθουσα που ξεσηκώθηκε.

Ο τελειομανής Σκορσέζε, εμφανώς ταραγμένος σύμφωνα με μαρτυρίες των δημοσιογράφων του EW και indiewire που έστελναν αυτοσχέδιες ανταποκρίσεις μέσω twitter, τόνισε αρκετές φορές ότι «αυτό που θα δείτε δεν έχει ακόμα τελειώσει - χρειάζεται color correction και διορθώσεις τόσο στα εφέ όσο και στο μιξάζ. » (για αυτό το λόγο οι Αμερικανοί κριτικοί στην αίθουσα δεν επιτρέπεται να γράψουν κανονική κριτική για την ταινία)

Μία γενική αίσθηση πάντως από τις ανταποκρίσεις ήταν ότι αυτή η ταινία είναι ένα ξεκάθαρο φιλμικό ερωτικό γράμμα του Σκορσέζε προς τον Ζορζ Μελιέ (τον σκηνοθέτη του «Ταξίδι στο Φεγγάρι» τον οποίο ερμηνεύει ο Μπεν Κίνγκσλεϊ), κάποιοι υποστήριξαν ότι το πρώτο μέρος της ταινίας κουράζει αλλά απογειώνεται στο τέλος και άλλοι έγραψαν ότι η γενικότερη ατμόσφαιρα τους θύμισε το ύφος του Τέρι Γκίλιαμ στις «Περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν».

Το λαμπερό καστ του «Hugo» περιλαμβάνει τους Τζουντ Λο, Κλόε Μόρετζ, Σάσα Μπαρόν Κοέν, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ρέι Γουίνστον, Εϊζα Μπάτερφιλντ (στο ρόλο του Χιούγκο) και Κρίστοφερ Λι.

Δείτε δηλώσεις των πρωταγωνιστών και του Σκορσέζε σ' ένα πρώτο βίντεο από τα παρασκήνια.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε το trailer.

Διαβάστε περισσότερα για τον Μάρτιν Σκορσέζε εδώ

H πρεμιέρα της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 23 Νοεμβρίου.