Buzz

Το Χόλιγουντ παρακολουθεί σοκαρισμένο την πτώση του Χάρβεϊ Γουάινστιν

στα 10

Με άρθρο στους New York Times αποκαλύφθηκαν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης δεκαετιών με πρωταγωνιστή τον ισχυρό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν. Λίγοι ωστόσο ήταν αυτοί που δεν γνώριζαν...

Το Χόλιγουντ παρακολουθεί σοκαρισμένο την πτώση του Χάρβεϊ Γουάινστιν

«Καταλαβαίνω πως ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκα σε συνεργάτες μου στο παρελθόν έχει προκαλέσει πολύ πόνο και απολογούμαι ειλικρινά γι' αυτό. Αν και προσπαθώ για να βελτιωθώ, ξέρω ότι ο δρόμος είναι μεγάλος.»

Με αυτήν την ανακοίνωση απάντησε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν στις κατηγορίες - σοκ που δημοσιεύτηκαν στους New York Times και αποκάλυψαν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης δεκαετιών, όπως και οκτώ τουλάχιστον περιπτώσεις τις οποίες ο παραγωγός είχε εμποδίσει να φτάσουν στη δημοσιότητα και στο δικαστήριο με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.

Harvey Weinstein Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν με την Ασλεϊ Τζαντ και τον Βινς Βον σε περασμένη δεκαετία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καλούσε συχνά νεαρές γυναίκες σε πολυτελή ξενοδοχεία προκειμένου να συζητήσει μαζί τους επαγγελματικά. Οκτώ από τις γυναίκες που μίλησαν, αποκάλυψαν πως ο παραγωγός τους άνοιξε την πόρτα γυμνός ή ζήτησε να του κάνουν μασάζ ή να τις βλέπει να κάνουν ντους.

Ανάμεσα στις γυναίκες που μίλησαν επώνυμα, βρίσκεται και η Ασλεϊ Τζαντ, η οποία αφηγήθηκε πως περίπου είκοσι χρόνια πριν, ο Γουάινστιν την κάλεσε σε ένα επαγγελματικό πρωινό στο ξενοδοχείο του στο Μπέβερλι Χιλς και της ζήτησε να του κάνει μασάζ. Είναι η ίδια ιστορία που είχε αφηγηθεί, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του παραγωγού, πριν από λίγα χρόνια.

Ανώνυμα, γυναίκες αποκάλυψαν πως τους είχε ζητήσει να κάνουν σεξ προκειμένου να τις βοηθήσει να ανελιχθούν, ενώ και μεσά στα γραφεία της εταιρίας του γυναίκες μιλούσαν εδώ και χρόνια για ένα «τοξικό περιβάλλον».

Harvey Weinstein Με τη Ρόουζ ΜακΓκόουαν

Harvey Weinstein Με τη Νικόλ Κίντμαν

H δικηγόρος του παραγωγού, Λίζα Μπλουμ αρνήθηκε πολλές από τις κατηγορίες που αναφέρονται στο ρεπορτάζ, ενώ δήλωσε πως πολλές φορές είχε εξηγήσει στον πελάτη της πως εξαιτίας της διαφοράς δύναμης ανάμεσα στον ίδιο και στους υπόλοιπους παίχτες της βιομηχανίας, όποια κι αν είναι τα κίνητρά του, πολλά από τα λόγια του και πολλές από τις συμπεριφορές του μπορούν να ληφθούν ως ακατάλληλες και προσβλητικές.

Αγωγές ετοιμάζονται κατά της εφημερίδας από το νομικό τμήμα της εταιρίας του Χάρβεϊ Γουάινστιν, με την υπόσχεση πως «όλα τα έσοδα από αυτές θα δοθούν σε γυναικείες οργανώσεις», ενώ το Χόλιγουντ κοιτάζει σοκαρισμένο μια αλήθεια που όλοι τώρα υποστηρίζουν ότι γνώριζαν εδώ και χρόνια για έναν από τους πιο σημαντικούς παίχτες της βιομηχανίας και έναν άντρα που με ιδιαίτερο ζήλο επένδυσε σε γυναίκες χαρίζοντας φήμη και βραβεία στις σπουδαιότερες ηθοποιούς της εποχής μας (από την Νικόλ Κίντμαν μέχρι την Τζούντι Ντεντς και την Ελεν Μίρεν) αλλά και στην ενίσχυση κοινωφελών σκοπών και οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Harvey Weinstein Με τη συζυγό του, Τζορτζίνα Τσάπμαν

Διάσημος για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, τις διαφωνίες με τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς, αλλά και την επιμονή του να αντιμετωπίζει τις ταινίες του ως «δικές του», ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, παντρεμένος με τη σχεδιάστρια Τζορτζίνα Τσάπμαν και πατέρας πέντε παιδιών και από προηγούμενους γάμους, δήλωσε επίσης, μετά από τον πανικό που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις, πως θα πάρει άδεια από την εργασία του και πως έχει ήδη μισθώσει ειδικούς για να αντιμετωπίσει το θέμα.

«Το ταξίδι μου τώρα θα είναι να μάθω τον εαυτό μου και να δαμάσω τους δαίμονές μου, Σέβομαι όλες τις γυναίκες και μετανιώνω γι' αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ παρά να είμαι μετανιωμένος για τον κόσμο που πλήγωσα και έχω σκοπό να επανορθώσω.»

Harvey Weinstein

Διαβάστε ακόμη