Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Shallows 607

Σε Ρηχά Νερά (The Shallows) του Ζομ Κολέ-Σερά

Καθώς η Νάνσι (Μπλέικ Λάιβλι) κάνει σερφ μόνη της σε μια απομονωμένη παραλία στην άκρη του Μεξικό, βρίσκεται κυνηγημένη από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία και εγκλωβίζεται πάνω σε έναν μικρό βράχο. Αν και απέχει μονάχα 200 μέτρα από την ακτή, η επιβίωση θα αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, αναγκάζοντάς την να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις, τη θέληση και την εφευρετικότητά της.

Το θρίλερ επιβίωσης του Ζομ Κολέ-Σερά πέφτει στα βαθιά και καταφέρνει να αναδυθεί ως μια από τις πιο απολαυστικές μιάμιση ώρες που δεν θα ήθελες ποτέ να σου συμβούν. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.20 στο Mega

Alita 607

Αλίτα: O Αγγελος της Μάχης (Alita: Battle Angel) του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Oταν η Αλίτα ξυπνά χωρίς να θυμάται ποια είναι σε έναν μελλοντικό κόσμο που δεν αναγνωρίζει, την περιμαζεύει ο Iντο, ένας ευγενικός επιστήμονας που αντιλαμβάνεται ότι κάπου μέσα σε αυτό το ανθρωποειδές κρύβεται η καρδιά και η ψυχή μιας νεαρής γυναίκας με ξεχωριστό παρελθόν. Καθώς η Αλίτα μαθαίνει να περιπλανιέται στη νέα της ζωή και στους επικίνδυνους δρόμους της Άιρον Σίτι, ο Αΐντο προσπαθεί να την προφυλάξει από το αινιγματικό παρελθόν της, τη στιγμή που ο «περπατημένος» νέος της φίλος Χιούγκο είναι διατεθειμένος να τη βοηθήσει να ξυπνήσει τις μνήμες της. Μόνο όταν οι φονικές και διεφθαρμένες δυνάμεις της πόλης καταδιώκουν την Αλίτα, εκείνη ανακαλύπτει ένα στοιχείο για το παρελθόν της – έχει μοναδικές πολεμικές ικανότητες και αυτοί που είναι στην εξουσία θα κάνουν τα πάντα για τις υποτάξουν. Αν καταφέρει να τους ξεφύγει, ίσως να είναι το κλειδί για τη σωτηρία των φίλων της, της οικογένειάς της και του κόσμου που έμαθε να αγαπά.

Ο Τζέιμς Κάμερον στην παραγωγή, ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ στη σκηνοθεσία, ένα ιαπωνικό manga που γίνεται επιτέλους ταινία. Και - με επιμέρους αδυναμίες - καταφέρνει να τιμήσει το μύθο του. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στο Cosmote Cinama 1

Six Minutes to Midnight 607

Εξι Λεπτά Πριν τα Μεσάνυχτα (Six Minutes to Midnight) του Αντι Γκόνταρντ

Αύγουστος του 1939 - λίγες μόλις εβδομάδες πριν την κήρυξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οταν ο προκάτοχός του εξαφανίζεται μυστηριωδώς και βρίσκεται δολοφονημένος, ο Τόμας Μίλερ, καθηγητής Αγγλικών αλλά στην ουσία κατάσκοπος του βρετανικού στρατού, προσλαμβάνεται από το Augusta Victoria βρετανικό κολλέγιο θηλέων για να τον αντικαταστήσει. Στο Augusta Victoria, που βρίσκεται στο Bexhill-on-Sea, φοιτούν έφηβες Γερμανίδες, κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί, για να τελειοποιήσουν τα αγγλικά τους, να διδαχθούν βρετανική λογοτεχνία και ποίηση και να πλησιάσουν το ιδανικό της γυναίκας του Τρίτου Ράιχ. Η αποστολή του Μίλερ είναι φαινομενικά απλή: αν δει ότι οι Γερμανοί ζητούν από τα κορίτσια να επιστρέψουν εσπευσμένα στο Βερολίνο, αυτό είναι σημάδι ότι ετοιμάζονται για εισβολή. Μόνο που τα πράγματα περιπλέκονται, όταν καταλαβαίνει ότι και οι Γερμανοί πράγματι οργανώνονται μυστικά, αλλά και οι Αγγλοι στήνουν ένα βρώμικο παιχνίδι εκβιασμού με θύματα τα κορίτσια. «Η σκακιέρα είναι στημένη και κάποιοι πρέπει να κάνουν τα πιόνια»...

Κατασκοπικό δράμα εποχής, που ενώ έχει ατμόσφαιρα και βασίζεται σε αληθινή ιστορία, χάνει το δρόμο του, κι ο θεατής το ενδιαφέρον του, πολύ πριν σημάνουν μεσάνυχτα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

Fellinopolis

Αφιέρωμα στον Φεντερίκο Φελίνι στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Γνωρίστε τον ονειρικό κόσμο του Φεντερίκο Φελίνι μέσα από τα ντοκιμαντέρ Φελινόπολη και Υπέροχος Κύριος Φελίνι, σε ένα πακέτο, στο πλαίσιο το αφιερώματός μας στον μεγάλο Ιταλό maestro, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του στην online πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

In the mood for love 5

Ερωτική Επιθυμία (In the Mood for Love) του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Χονγκ Κονγκ, 1962. Το μεγάλο ρεύμα που θέλει νέους ανθρώπους να δραπετεύουν από την Κομμουνιστική Σαγκάη στο δυτικοκρατούμενο Χονγκ Κονγκ για μια καινούργια ζωή, δημιουργεί μία απότομη πληθυσμιακή αύξηση: νεοφερμένοι κάτοικοι καταλήγουν να νοικιάζουν ένα δωμάτιο στα διαμερίσματα ντόπιων οικογενειών, πολυκατοικίες μετατρέπονται σε πολύβουες κοινότητες. Κάπως έτσι, ο κύριος Γουάν, ένας νεαρός δημοσιογράφος, και η κυρία Τσαν, μία όμορφη γραμματέας σε ναυτιλιακή εταιρία, παντρεμένοι και οι δυο, μετακομίζουν σε διπλανά διαμερίσματα. Τυχαίες συναντήσεις στους διαδρόμους, ευγενικές καλημέρες στις εξώπορτες, σιωπηλές καληνύχτες στις σκάλες του μαγειρείου της γειτονιάς, όπου καταφεύγουν τα βαριεστημένα βράδια που η γυναίκα του κυρίου Γουάν θα αργήσει και πάλι στη δουλειά κι ο άντρας της κυρίας Τσαν έχει φύγει για ένα ακόμα επαγγελματικό ταξίδι. Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι όλα αυτά είναι μία πρόφαση: οι σύζυγοί τους έχουν γίνει εραστές. Οι τυχαίες συναντήσεις θα μετατραπούν σε ανάγκη συντροφικότητας. Τρώνε μαζί, μοιράζονται την προδοσία, προσπαθούν να φανταστούν πώς άρχισαν όλα, καταλήγουν, κάθε βράδυ, να αποχαιρετιούνται στην εξώπορτα της πολυκατοικίας και να ανεβαίνουν ξεχωριστά. Μη δώσουν αφορμή για σχόλια. Αλλωστε, κουβαλούν μία άλλη ηθική: «δε θα γίνουν ποτέ σαν εκείνους». Δε θα γίνουν ποτέ εραστές. Θα παραμείνουν ανομολόγητα ερωτευμένοι. Γιατί η επιθυμία έχει τον τρόπο να βρίσκει το δρόμο από τα βουβά βλέμματα στην καρδιά. Και να τη ραγίζει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.