Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


fish n' chips

Fish n' Chips του Ηλία Δημητρίου

Ο Αντι είναι Κύπριος μετανάστης στο Λονδίνο. Περνά τη ζωή του τηγανίζοντας «fish and chips» κι ακούγοντας τη μάνα του που θέλει να γυρίσει στην πατρίδα. Κάποια στιγμή αυτό θα γίνει και δικό του όνειρο και ο Αντι θ’ αποφασίσει να επιστρέψει στην Κύπρο και να ανοίξει τη δική του επιχείρηση, παίρνοντας τη ζωή του στα χέρια του. Μόνο που ο Αντι, αντί να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, θα έρθει αντιμέτωπος με μια απρόσμενη αλήθεια: η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο αλλά κι εκείνος δεν είναι σίγουρος για το πού ανήκει και για το πόση σημασία έχει αυτό.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ηλία Δημητρίου είναι τόσο μία γλυκόπικρη τρυφερή κομεντί, όσο κι ένα μελαγχολικό, εσωτερικό ταξίδι επαναπατρισμού και απομυθοποίησης των όσων πιστεύουμε ότι θέλουμε στη ζωή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

heat pacino de niro

Ενταση (Heat) του Μάικλ Μαν

Η διαβόητη συμμορία του Νιλ ΜακΚόλεϊ που ληστεύει τράπεζες, αρχίζει να νιώθει τον κλοιό της αστυνομίας να σφίγγει γύρω της, όταν στην τελευταία της ληστεία αφήνει άθελά της ένα στοιχείο, που οδηγεί στα ίχνη τους. Καθώς στο παιχνίδι έχει μπει τώρα ο υπαρχηγός του αστυνομικού τμήματος, Βίνσεντ Χάνα, παθιασμένος με την σύλληψή τους, ένα άγριο παιχνίδι γάτας και ποντικού ξεκινά, και πολύ σύντομα η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει πιο επικίνδυνα από όσο θα περίμενε κανείς.

Το αριστούργημα του Μάικλ Μαν που έφερε σε σύγκρουση (ή σε πλήρη αρμονία) τα δύο ιερά τέρατα Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο. Η σκηνή του diner είναι μία από τις καλύτερες στην ιστορία του σινεμά.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Open

The Marksman

O Προστάτης (The Marksman) του Ρόμπερτ Λόρενζ

Ενας πρώην βετεράνος νυν αγρότης στα σύνορα του Μεξικού που έχει μόλις χάσει τη γυναίκα του και σε λίγο θα χάσει και την φάρμα του, εξαιτίας της αναλγησίας της τράπεζας. Η ζωή του θα πάρει μια ακόμη πιο δραματική τροπή, όμως, όταν μια μέρα θα συναντήσει μια μητέρα και τον νεαρό γιο της που περνούν τα σύνορα κυνηγημένοι από ένα μεξικανικό καρτέλ κι όταν εκείνη σκοτωθεί στην ανταλλαγή πυροβολισμων, θα αποφασίσει να βοηθήσει τον μικρό.

Ο Λίαμ Νίσον βοηθά νεαρό Μεξικανό μετανάστη να ξεφύγει από το καρτέλ που τον κυνηγά, αλλά η καινούρια του περιπέτεια δεν μπορεί να ξεφύγει από τα κλισέ και τον μελοδραματισμό που την καταδιώκει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

kekatos

Big Shorts: Η φιλμογραφία του Βασίλη Κεκάτου

Η αρχή γίνεται με τον πρώτο Ελληνα δημιουργό που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους Ταινίας, τον Βασίλη Κεκάτο. Η ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» καθώς και οι υπόλοιπες μικρού μήκους ταινίες της φιλμογραφίας του, θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Cinobo από τις 14 Δεκεμβρίου και για δύο μήνες. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο Cinobo

the last of us

The Last of Us

Σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική, όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers, ο Τζόελ που επέζησε από το ξέσπασμα του ιού αναλαμβάνει να μεταφέρει την Ελι, μια 14χρονη κοπέλα, η οποία αποτελεί και το κλειδί θεραπείας από τον ιό, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fireflies.

Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς του HBO χτίζει ακόμα περισσότερο πάνω μυθολογία και τον κόσμο γύρω από αυτήν, δίνοντας μια εξαιρετική σκηνή δράσης και μερικές ακόμα υπέροχες ερμηνείες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV

λιποτάκτης

Ο Λιποτάκτης των Γιώργου Κόρρα, Χρήστου Βούπουρα

Μια ομοφυλοφιλική σχέση, στην ελληνική επαρχία του 1980, μέσα από τα μάτια του Χρήστου. Ερχόμενος από την Αθήνα, μαζί με τον Μανώλη που έχει λιποτακτήσει από τον στρατό, νιώθει ότι τα γεγονότα και οι άνθρωποι τον γοητεύουν και τον απωθούν ταυτόχρονα. Στο μεταξύ, με αφορμή την επιστροφή στο πατρικό του, ο Μανώλης, επανεντάσσεται σιγά σιγά σε έναν κοινωνικό περίγυρο παραδομένο στον εύκολο πλουτισμό, την υποκρισία και την εμπορευματοποίηση. Η ιστορία μιας επώδυνης σχέσης, στηριγμένη στην ωμότητα των διαλόγων και τη ρεαλιστική απεικόνιση ενός κυνικού επαρχιακού μικρόκοσμου.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

extraordinary

Extraordinary

Το «Extraordinary» διαδραματίζεται σε ένα κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι αναπτύσσουν τις υπερδυνάμεις τους την ημέρα των 18ων γενεθλίων τους. Εκτός από την Τζεν που είναι 25 ετών και ακόμη περιμένει να βρει τη δική της. Ζώντας σε ένα διαμέρισμα στο Ανατολικό Λονδίνο μαζί με την κολλητή της Κάρι, το αγόρι της Κάρι, τον Κας και μια γάτα με ταλέντα ονόματι Τζίζλορντ, η Τζεν νιώθει ανίκανη να προχωρήσει στη ζωή της, κολλημένη σε μια δουλειά σε ένα κατάστημα ειδών για πάρτι και σε μια περιστασιακή σχέση με τον Λουκ, ένα αγόρι που μπορεί να πετάει...

Η νέα σειρά του Disney+, διαθέσιμη και μέσα από το Vodafone TV, έρχεται από τους παραγωγούς του «Killing Eve» για να φέρει τα πάνω κάτω στον υπερηρωικό κόσμο του σήμερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+

myfff la traversee

Η Φυγή (La Traversée) της Φλοράνς Μιαΐλ

Εντυπωσιακοί πίνακες κινουμένων σχεδίων σε ένα φόρο τιμής της σκηνοθέτη στη μητέρα και τη γιαγιά της, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Οδησσό το 1905 για να ξεφύγουν από τα πογκρόμ.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.