Buzz

Ενας φαν σχεδιάζει τίτλους για τις «Περιπέτειες του Τεντέν»

στα 10

O Τζέιμς Κουράν, ταλαντούχος animator και προφανώς φαν του Τεν Τεν έφτιαξε ένα εναλλακτικό credit sequence για το «Οι Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μονόκερου». To αποτέλεσμα εντυπωσίασε τόσο τον Σπίλμπεργκ που οχι μονο τον κάλεσε στην πρεμιέρα του φιλμ, αλλά του πρόσφερε και δουλεία...

Ενας φαν σχεδιάζει τίτλους για τις «Περιπέτειες του Τεντέν»

Δεν ειναι ότι ο Τζέιμς Κουράν δεν είχε μια εντυπωσιακή καριέρα, έχοντας ήδη κάνει animation και σκηνοθετήσει μια σειρά από διαφημιστικά, brand videos και video clip για καλλιτέχνες όπως ο Μαρκ Ρόνσον, όμως η καινούρια του δημιουργία δεν έγινε για κάποιον πελάτη, αλλά αποκλειστικά για τον ίδιο.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία απ όλα τα κόμικ του Ερζέ για τον Τεν Τεν και τα ονόματα των συντελεστών από το φιλμ του Σπίλμπεργκ, έφτιαξε την δική του ευφάνταστη πρόταση για το credit sequence του φιλμ.

Το αποτέλεσμα εντυπωσίασε μαζί με χιλιάδες άλλους θεατές και τον ίδιο τον Σπίλμπεργκ, ο οποίος τον κάλεσε στην πρεμιέρα της ταινίας, για να δει την δική του επίσημη εκδοχή. Και σύμφωνα με πληροφορίες του πρότεινε να συνεργαστούν στο μέλλον.

Η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που θα μπορούσαν να ειναι ακόμη και οι επίσημοι, όταν όμως θα δείτε το φιλμ του Σπίλμπεργκ, θα ανακαλύψετε ότι οι κανονικοί τίτλοι είναι τόσο εντυπωσιακοί, όσο και η (μπορούμε να σας το βεβαιώσουμε) ταινία του.

Μέχρι τότε όμως μπορέιτε