Industry

Η Ειρήνη Βιανέλλη στο πρόγραμμα Sundance intensive lab για την πρώτη της ταινία

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ελληνίδας animator, το «Human Negligence», σε σενάριο σε συνεργασία με τον Αντι Τζιλκράιστ επιλέχθηκε από το Sundance intensive lab, πρόγραμμα για την ενίσχυση και ανάπτυξη πρώτων και δεύτερων ταινιών.

Η Ειρήνη Βιανέλλη στο πρόγραμμα Sundance intensive lab για την πρώτη της ταινία

Η Ειρήνη Βιανέλλη επιλέχθηκε να συμμετέχει στο Sundance Intensive Lab, σε ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση και ανάπτυξη πρώτων και δεύτερων ταινιών, όπου μαζί με άλλους 15 συναδέλφους της από όλο τον κόσμο, ταξίδεψαν τον προηγούμενο μήνα στην Γιούτα των ΗΠΑ για να αναπτύξουν περαιτέρω τα σενάρια τους υπό την καθοδήγηση έμπειρων δημιουργικών συμβούλων.

Η Βιανέλλη βρέθηκε εκεί με την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «Human Negligence» σε σενάριο της ίδιας και του Αντριου Τζιλκράιστ στην οποία κατά την διάρκεια μιας καταστροφικής πυρκαγιάς, τέσσερις γενιές γυναικών αγωνίζονται να ξεφύγουν από τις τοξικές και καταχρηστικές σχέσεις τους αφού αναγκάζονται να εκκενώσουν το σπίτι τους μετά από κυβερνητική εντολή έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε ακόμα: O αγαπημένος μου Μιγιαζάκι

Ειρήνη Βιαννέλη

Η Ειρήνη Βιανέλλη (1985) είναι βραβευμένη σκηνοθέτης, σεναριογράφος και animator με έδρα την Αθήνα. Το 2007 αποφοίτησε από το University of the Arts London (Camberwell) με BA (hons) in Graphic Design και το 2017 από το California Institute of the Arts με MFA in Experimental Animation. Συνεργάζεται συχνά με την Εθνική Λυρική Σκηνή όπου έχει δημιουργήσει animation που λειτουργούν ως σκηνικά στην όπερα της Λένα Πλάτωνος το Αηδόνι του Αυτοκράτορα (2018-2020), το μπαλέτο Δον Κιχώτης (2022) και το μουσικό παραμύθι Η Συνέλευση των Ζώων σε στίχους του Περικλή Κοροβέση και μουσική Γιώργου Κουρουπού (2020 GNO online festival). Η τελευταία της συνεργασία ήταν στην ταινία του Πάνου Χ Κούτρα «Ντόντο» όπου δημιούργησε το animation μίας σεκάνς της ταινίας. Οι μικρού μήκους ταινίες της έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Από το 2021 τέσσερις ταινίες της προβάλλονται στο κανάλι του Centre Pompidou. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και SNF Artist Fellow.

Διαβάστε εδώ περισσότερα και γνωρίστε το έργο της Ειρήνης Βιαννέλη.