Φεστιβάλ / Βραβεία

Kάννες 2015: Το Palais des Festivals φοράει το πρόσωπό του

στα 10

Η χαμογελαστή φιγούρα της Ινγκριντ Μπέργκμαν που κοσμεί την αφίσα του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών κρεμάστηκε στην μαρκίζα του Palais des Festivals στην Κρουαζέτ. Είναι επίσημο λοιπόν: σήμερα ξεκινάμε!

Kάννες 2015: Το Palais des Festivals φοράει το πρόσωπό του

Μία ανάσα πριν από την έναρξη του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και οι εργασίες στην Κρουαζέτ τώρα ολοκληρώνονται. Το κόκκινο χαλί θα στρωθεί παραδοσιακά σήμερα το πρωί, ενώ χθες κρεμάστηκε η τεράστια μαρκίζα που θα μας κρατά παρέα στο εορταστικό δεκαήμερο.

Η αειθαλής χαμογελαστή φιγούρα της Ινγκριντ Μπέργκμαν, που φέτος επιλέχθηκε για την επίσημη αφίσα του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, αναρτήθηκε στην κορυφή των σκαλιών του Palais des Festivals, με μία διαδικασία τόσο τεχνική, όσο και ιεροτελεστική. Σαν έπαρση σημαίας.

Δείτε επίσης: Κάννες 2015: Οι 25 ταινίες που περιμένουμε σαν τρελοί!

Ingrid Bergman Cannes marquee 607

Οπως ανέφερε το επίσημο δελτίο τύπου του Φεστιβάλ Καννών, εξηγώντας την επιλογή του: «Η Ινγκριντ Μπέργκμαν ήταν ένα μοντέρνο είδωλο, μια χειραφετημένη γυναίκα, μια ατρόμητη ηθοποιός και κεντρική φιγούρα του νεορεαλισμού. Αλλαζε ρόλους και υιοθετημένες χώρες ανάλογα με τη διάθεσή της, αλλά δεν έχασε ποτέ την πεμπτουσία της χάρης και της απλότητάς της...

Ingrid Bergman Cannes marquee 607 2

Ingrid Bergman Cannes marquee 607 3

Διαβάστε ακόμα: Η Ινγκριντ Μπέργκμαν στην επίσημη αφίσα του 68oυ Φεστιβάλ Καννών

«Η φετινή αφίσα απεικονίζει την ηθοποιός που δούλεψε με τον Αλφρεντ Χίτσκοκ, τον Ρομπέρτο Ροσελίνι και τον Ινγκμαρ Μπέργκμαν, δίπλα στους Κάρι Γκραντ, Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Γκρέγκορι Πεκ, σε όλη της την ομορφιά, με το πρόσωπο της φωτισμένο από μια γαλήνη που μοιάζει να ευαγγελίζεται ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον...»

Δείτε το βίντεο:


To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Διαβάστε ακόμα: