Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Αποκτήσαμε καινούριο υπουργό Πολιτισμού, ο Χαν Σόλο -Χάρισον Φορντ χτύπησε, το «Game of Thrones» μας χόρτασε μάχη κι ο Ζαν Λικ Γκοντάρ προκάλεσε! Τι άλλα νέα;

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Ο ανασχηματισμός της 9ης Ιουνίου 2014, κλήρωσε Υπουργό τον Κώστα Τασούλα, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα από το 2000, ο οποίος έχει διατελέσει μέχρι σήμερα (σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του που βρήκαμε στο «Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής» όπου είναι Πρόεδρος) σύμβουλος σε Υπουργεία, Δήμαρχος Κηφισίας, αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν έχουμε ιδέα ακόμη για το ποιες είναι οι θέσεις, η φιλοσοφία και το όραμα του Κώστα Τασούλα για τον πολιτισμό, την ίδια στιγμή που παραμένει ένα από τα ονόματα - έκπληξη της νέας κυβέρνησης και τα βιογραφικά του ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο στο Δίκτυο διασχίζοντας όλη τη διαδρομή από το «πνευματικό παιδί του Ευάγγελου Αφέρωφ» μέχρι το «άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά».Διαβάστε περισσότερα εδώ.

1

Στο ελληνικό σινεμά που κινείται, ομως, το Flix επισκέφτηκε τα γυρίσματα της καινούριας ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Η Κόρη του Ρέμπραντ», κινηματογρλαφησε πλάνα και μίλησε με τους συντελεστές της. Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται στη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής βίλας, όπου δίνει το παρόν η αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας. Το σενάριο, γραμμένο από τον ίδιον τον Παναγιωτόπουλο, τον Ζάχο Παπαζαχαρίου και τον Μισέλ Φάις, παρακολουθεί την ίντριγκα γύρω από ένα σπάνιο πίνακα του Ρέμπραντ, που αποτελεί το Μήλο της Εριδος ανάμεσα σ’ ένα πλήθος μικροαπατεώνων και δήθεν κοσμικών. Συνδυάζοντας τη φάρσα με το μυστήριο, ο Παναγιωτόπουλος φωτογραφίζει παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε, σε μια εποχή όπου τα όρια μεταξύ του πλαστού και του γνήσιου έχουν γίνει δυσδιάκριτα. Κι αυτό με μια ελαφρότητα που σαρκάζει τη σοβαροφάνεια.

1

Ενω στην ταινιοθήκη της Ελλάδας συνεχίζεται το μεγάλο αφιέρωμα στον Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο αειθαλής προβοκάτορας ενόχλησε για μια ακόμη φορά με μια σειρά από εμπρηστικές δηλώσεις.

Σε μια συνέντευξή του σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου ερωτήθηκε ανάμεσα σε άλλα: «Πως αναλύετε ό,τι συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη;» Κι απάντησε: «Εχω τη γνώμη μου... Ηλπιζα ότι το Εθνικό Μέτωπο θα κερδίσει. Νομίζω ότι ο Ολάντ πρέπει να διορίσει πρωθυπουργό τη Μαρίν Λε Πεν.»

«Για ποιους λόγους» ήταν η προφανής ανταπάντηση του δημοσιογράφου.

«Για να αρχίσει κάτι να κινείται. Για να προσποιηθούμε ότι κάτι κινείται, ακόμη και αν στην πραγματικότητα είμαστε αμετακίνητοι. Αυτό είναι καλύτερο από το να προσποιούμαστε ότι δεν κάνουμε τίποτα (γελάει). Επιπρόσθετα, ξεχνάμε πάντα πως το Εθνικό Μέτωπο είχε δύο έδρες στο Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης. Τότε, ήταν μια παρακομμουνιστική οργάνωση. Σε κάθε περίπτωση ονομαζόταν Εθνικό Μέτωπο...»

Διαβάστε επίσης:

1

Σε γαλλικό κλίμα επίσης, συνομιλήσαμε με την Οντρέ Τοτού, την γαλλίδα σταρ που αυτή την εβδομάδα είναι στις αίθουσες τόσο με το «Αμελί» που προβάλεται σε επανέκδοση, όσο και με το «Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν» του Σεντρίκ Κλαπίς. «Στο γαλλικό σινεμά δεν είναι καμιά επανάσταση να έχεις μια γυναίκα ηρωίδα. Νομίζω ότι στην τέχνη δεν θα έπρεπε να υπάρχει απαραίτητα μια κοινωνική ή πολιτική ατζέντα. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι με μια ατζέντα. Το να έχεις έναν δυνατό γυναικείο χαρακτήρα ίσως είναι πολύ καλύτερο από το να προσπαθήσεις να περάσεις ένα πολιτικό μήνυμα για την θέση της γυναίκας» μας ειπε η Οντρέ Τοτού ανάμεσα σε άλλα, σε μια συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδώ.

1

Εν τω μεταξύ στο «Game of Thrones», όπως πια συμβαίνει σε κάθε προτελευταίο επεισόδιο του κύκλου, παρακολουθήσαμε μια επική μάχη -spoilers μόνο αν πατήσετε το link που ακολουθεί- σε ένα επεισόδιο που είχε έρωτες, θανάτους και μια αληθινά μεγαλειωδώς σκηνοθετημένη σεκάνς που αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της τηλεόρασης -κι όχι μόνο! Διαβάστε εδώ μόνο αν έχετε δει το επεισόδιο.

1

Κατά τα άλλα μάθαμε οτι ο Κριστιάν Μουντζίου έρχεται στην Νίσυρο για τα στα MFI Script 2 Film Workshops, ακούσαμε κι ακούσαμε και πάλι την μουσική από το «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, και είδαμε το «Grand Budapest Hotel» φτιαγμένο από χιλιάδες Lego.

1

Ξεκινήσαμε ήδη να ανυπομονούμε για το επόμενο ντοκιμαντέρ του Banksy, είδαμε το διαφημιστικό που γύρισε ο Χάρμονι Κορίν για τον Ντιόρ και αναρωτηθήκαμε τις ακριβώς σκεφτόταν ο Τζον Μάλκοβιτς όταν δέχτηκε να παίξει τον ρόλο του πειρατή Μαυρογένη στο τηλεοπτικό «Crossbones». Αλλά προφανώς μερικά ερωτήματα, είναι προορισμένα να μείνουν αναπάντητα...

1

Στα τρέιλερ της εβδομάδας, ο Μάικλ Κίτον προσπαθεί να συμβιβάσει την πρότερη καριέρα του ως κινηματογραφικός υπερήρωας με αυτή ενός θεατρικού ηθοποιού στο «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, μια ταινία που μοιάζει τουλάχιστον ξεχωριστή κι ευτυχώς μακριά από την υπερβολική σοβαροφάνεια και τον μελοδραματισμό των τελευταίων φιλμ του σκηνοθέτη.

Στο «Sin City 2: A Dame to Kill For» παίρνουμε μια ακόμη γερή δόση από μοιραίες γυναίκες σκληρούς άντρες και στυλιζαρισμένη νουάρ ατμόσφαιρα, ενώ στο teaser του «The Interview» ο Σεθ Ρόγκεν και ο Τζέιμς Φράνκο εισβάλουν στην Βόρεια Κορέα για να σκοτώσουν τον ηγέτη της.

1

Εν τω μεταξύ στα γυρίσματα του «Star Wars VII», ο Χάρισον Φορντ είχε ένα απ ότι φαίνεται σοβαρό ατύχημα που θα τον κρατήσει μακριά από την ταινία για αρκετό καιρό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του στούντιο της Disney, ο 71χρονος ηθοποιός τραυμάτισε τον αστράγαλό του, όταν μία μηχανική πόρτα - στη διάρκεια των γυρισμάτων - από λάθος χειρισμό έπεσε και πλάκωσε το πόδι του. Αουτς και περαστικά! Η δύναμη μαζί του...