Φεστιβάλ / Βραβεία

BAFTA 2016: Ο (βρετανικός) θρίαμβος της «Επιστροφής», του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και άλλων Aμερικάνων

στα 10

Σε μια βραδιά που έμοιαζε με κανονική πρόβα τζενεράλε για τα Οσκαρ, η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου έφερε τη χολιγουντιανή λάμψη στο κέντρο του Λονδίνου.

Flix Team
BAFTA 2016: Ο (βρετανικός) θρίαμβος της «Επιστροφής», του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και άλλων Aμερικάνων

Η Βασιλική Οπερα του Λονδίνου θύμιζε χθες το βράδυ κάτι από... Χόλιγουντ, αφού η 69η Απονομή των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (λέγε με BAFTA) δεν είχε τίποτα να ζηλέψει, τουλάχιστον σε ανθρώπινο δυναμικό, από τα Οσκαρ που σε λιγότερο από ένα μήνα θα καλέσουν σχεδόν τους ίδιους ανθρώπους, σε μια ανάλογη τελετή ολοκληρώνοντας μια μακρά περίοδο βραβεύσεων που μοιάζει να έχει ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Προσανατολισμένη εδώ και χρόνια στο παγκόσμιο σινεμά (ή για να είμαστε πιο ακριβείς, στο αμερικάνικο), η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου καταλήγει να διαθέτει ελάχιστο βρετανικό χρώμα (ίσως μόνο για τους τύπους) στα ετήσια βραβεία της, σώζοντας τα προσχήματα με έναν εξαιρετικά φλεγματικό οικοδεσπότη στο πρόσωπο του Στίβεν Φράι και μια σειρά από Βρετανούς παρουσιαστές που επισημοποιούν τη διεθνή ακτινοβολία του βρετανικού σινεμά.

Δείτε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD την 69η τελετή των Βραβείων BAFTA με ελληνικούς υπότιτλους.

BAFTA 2016 607

Χωρίς καμία αμφιβολία, η βραδιά της 69ης Απονομής των BAFTA ανήκε στην «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου που κέρδισε τέσσερα βραβεία - ανάμεσά σε αυτά αυτό της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου και Φωτογραφίας, αφήνοντας πίσω της τις δύο ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες που ήταν το «Carol» του Τοντ Χέινς και η «Γέφυρα των Κατασκόπων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Καλύτερη Βρετανική Ταινία (εκεί όπου ήταν υποψήφιο και το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου) αναδείχθηκε το «Brooklyn» του Τζον Κρόουλι, ενώ τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο - στο χρυσό δρόμο του πρός το πρώτο του Οσκαρ - συνόδευσε φυσικά η Μπρι Λάρσον για το «Δωμάτιο», η Κέιτ Γουίνσλετ στο Β' Γυναικείο Ρόλο για το «Steve Jobs» και o Μαρκ Ράιλανς της «Γέφυρας των Κατασκόπων» στο Β' Ανδρικό.

Δείτε ακόμη: BAFTA 2016: Τα στιγμιότυπα που έκαναν το Λονδίνο... σκέτο Χόλιγουντ!

BAFTA 2016 607

Αναλυτικά τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2016



Δείτε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD την 69η τελετή των Βραβείων BAFTA με ελληνικούς υπότιτλους.

Tags: BAFTA 2016