Buzz

Η κινηματογραφική βιογραφία της Μέριλιν Μονρό αναζητά πρωταγωνίστρια

στα 10

Επειτα από συνεχείς αναβολές, ο Αντριου Ντόμινικ μεταφέρει επιτέλους στο σινεμά το μυθιστόρημα της Τζόις Κάρολ Οουτς, «Η Ξανθιά», και ψάχνει εκ νέου την ηθοποιό που θα υποδυθεί το αιώνιο σύμβολο του σεξ.

Η κινηματογραφική βιογραφία της Μέριλιν Μονρό αναζητά πρωταγωνίστρια

Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα και ταλαιπωρημένα κινηματογραφικά σχέδια των τελευταίων ετών μοιάζει να παίρνει επιτέλους το δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη.

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης Αντριου Ντόμινικ, του οποίου το ντοκιμαντέρ για τον Νικ Κέιβ, «One More Time with Feeling», θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο Φεστιβάλ Βενετίας, σχεδιάζει εδώ και αρκετά χρόνια μια κινηματογραφική διασκευή του υποψήφιου για Πούλιτζερ μυθιστορήματος της Τζόις Κάρολ Οουτς, «Η Ξανθιά», μιας μυθιστορηματικής βιογραφίας της Μέριλιν Μονρό.

Συγκεκριμένα, το πρότζεκτ βρίσκεται στα σκαριά από το 2012, με αρχική πρωταγωνίστρια τη Ναόμι Γουότς, όταν όμως εκείνη αποχώρησε, τη θέση της πήρε η Τζέσικα Τσαστέιν. Καθώς οι συνεχείς καθυστερήσεις ανάγκασαν κι εκείνη με τη σειρά της να εγκαταλείψει το σχέδιο, όλα έδειχναν πως η ταινία μπορεί τελικά να μην γινόταν ποτέ πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη: Με συναίσθημα. Τρέιλερ για το «One More Time With Feeling», το νέο ντοκιμαντέρ για τον Νικ Κέιβ

Andrew Dominic - Brad Pitt 607 Ο Αντριου Ντόμινικ και ο Μπραντ Πιτ στα γυρίσματα του «Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ»

Ωστόσο ο Ντόμινικ ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξή του πως «Η Ξανθιά» θα είναι το επόμενο φιλμ που θα σκηνοθετήσει, και το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Netflix.

Σίγουρα θα είναι μια ενδιαφέρουσα αλλαγή για το μέχρι τώρα ανδροκρατούμενο κινηματογραφικό σύμπαν του σκηνοθέτη («Chopper», «Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ», «Σκότωσέ τους Γλυκά»), ο οποίος αναζητά πλέον τη νέα του πρωταγωνίστρια, που θα ανακοινωθεί επίσημα τον Ιανουάριο, με τα γυρίσματα να αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2017.

Μέχρι τότε διαβάστε παρακάτω την επίσημη υπόθεση του βιβλίου, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Μια εύθραυστη, προικισμένη νέα γυναίκα, η Νόρμα Τζιν Μπέικερ, θα γίνει ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός θρύλος του αιώνα – η Μέριλιν Μονρό. Αντλώντας από ιστορικές πηγές που συχνά έμειναν στη σκιά, μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες συγγραφείς της Αμερικής, η Τζόις Κάρολ Οουτς, φωτίζει τη μοναχική παιδική ζωή και τη δύσκολη εφηβεία της ηρωίδας της, αλλά και τη δημιουργία του θρύλου «Μονρό». Ενα μυθιστόρημα που έγινε μπεστ-σέλερ σε όλο τον κόσμο και που όχι μόνο αναδεικνύει την εφιαλτική, συχνά, πραγματικότητα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά και ζωγραφίζει με μοναδικά χρώματα το πορτρέτο μιας γυναίκας που κατέληξε να χάσει οριστικά το δρόμο της. Κατά την εκτίμηση της διεθνούς κριτικής ένα αριστουργηματικό βιβλίο.

Διαβάστε ακόμη