Buzz

All bets are off: Βρέθηκαν οι πρωταγωνιστές του «50 Shades of Grey»

στα 10

Κι είναι έτοιμοι να πέσουν με τα μούτρα στο… κρεβάτι! Ο Τσάρλι Χάναμ και η Ντακότα Τζόνσον θα δώσουν μορφή στη σύγχρονη ποπ φαντασίωση.

All bets are off: Βρέθηκαν οι πρωταγωνιστές του «50 Shades of Grey»

Απ΄όσα κύματα περνά η Αναστάζια στις «50 Αποχρώσεις του Γκρι», από άλλα τόσα πέρασε και το casting team της κινηματογραφική μεταφοράς του ροζ μυθιστορήματος – φαινομένου, για να ανακαλύψει τους ιδανικούς ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τους ήρωες του βιβλίου και θα έχουν και τη διάθεση για ατελείωτες ώρες softcore sex μπροστά στην κάμερα. Αλλά τώρα μπορείτε να σταματήσετε τα στοιχήματα: η Αναστάζια Στιλ και ο Κρίστιαν Γκρέι έχουν πια βρεθεί.

Διαβάστε τα πάντα για την κινηματογραφική μεταφορά του «50 Shades of Grey» και την έρευνα για τους πρωταγωνιστές της ταινίας εδώ

Εκείνη είναι η Ντακότα Τζόνσον, 24 χρόνων, η κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ και του Ντον Τζόνσον, την οποία αποκλείεται να μη λατρέψατε αν είδατε την πρώτη σεζόν του «Ben & Kate». Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο κι έπαιξε τον πρώτο της ρόλο στο σινεμά στα δέκα, στο «Crazy in Alabama», υποδυόμενη την… κόρη της μαμάς της, με τις σκηνοθετικές οδηγίες του πατριού της Αντόνιο Μπαντέρας. Συναντήθηκε στην οθόνη με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ για ένα one night stand στο «The Social Network» του Ντέιβιντ Φίντσερ κι εμφανίστηκε, μεταξύ άλλων, στο «Savage Innocents» του Λάρι Κλαρκ, το «Goats» με τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι, το τερατώδες «Beastly» και το κινηματογραφικό «21 Jump Street».

grey02

Εκείνος είναι ο Τσάρλι Χάναμ, 33 χρόνων, Βρετανός, γεννημένος στο Νιούκασλ. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το κοινό ως Νέιθαν στο αγγλικό τηλεοπτικό «Queer as Folk» κι είχε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στο σινεμά στο «Νίκολας Νίκελμπι» του Ντάγκλας ΜακΓκραθ. Πέρασε από το «Cold Mountain», το «Green Street Hooligans», το «Children of Men», προτού γίνει αληθινά αναγνωρίσιμος στο ρόλο του Τζαξ Τέλερ στο «Sons of Anarchy», που προβάλλεται και στην Ελλάδα από το Fox. Φέτος πρωταγωνιστεί στην πρώτη του big budget ταινία, το «Pacific Rim» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο – δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη που έδωσε στο Flix. Η καριέρα του απογειώνεται γοργά, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια του «50 Shades of Grey», μια και βρίσκεται στην προετοιμασία για το «Triple Nine» του Τζον Χίλκοουτ, με τον Κριστόφ Βαλτς και την Κέιτ Μπλάνσετ αλλά και την επόμενη ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, το «Crimson Peak», όπου θα κρατά τον κεντρικό ρόλο δίπλα στην Τζέσικα Τσαστέιν και τη Μία Γουασικόφσκα.

Τα νέα για την επιλογή των δύο ηθοποιών ήρθαν από το twitter της ίδιας της συγγραφέως του «50 Shades of Grey», Ε. Λ. Τζέιμς, μαζί και με την ημερομηνία εξόδου της ταινίας: 1 Αυγούστου 2014, μαζί με όλα τα blockbusters του ερχόμενου αμερικανικού καλοκαιριού.

UPDATE

Εξαγριωμένοι δήλωσαν οι φαν του βιβλίου με την επιλογή των δύο ηθοποιών. Το twitter πήρε φωτιά από αγανακτισμένους θαυμαστές (μάλλον, να τα λέμε αυτά, κυρίως αγανακτισμένες θαυμάστριες) που διαφωνούν με πάθος και το εκφράζουν χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Μάλιστα, δημιούργησαν κι ένα site όπου μπορείς να υπογράψεις την αίτηση να αλλάξει άμεσα το καστ! Στο Change.org συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες 5.833 υπογραφές που απαιτούν να αποσυρθούν οι Χάναμ και Τζόνσον και να τους αντικαταστήσουν οι Ματ Μπόουμερ και Αλέξις Μπλέντελ.

1

2

Ηταν τόσο μεγάλο το αρνητικό buzz που δημιουργήθηκε στα social media που ο παραγωγός της ταινίας, ο Ντάνα Μπρουνέτι, αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει: «Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο σ' ένα κάστινγκ - κι όχι μόνο η εμφάνιση ενός ηθοποιού. Το ταλέντο, η διαθεσιμότητα, το πάθος με το οποίο διεκδικούν το ρόλο, η χημεία τους με τον συμπρωταγωνιστή τους. Οπότε αν δεν είδατε τους αγαπημένους σας να προκρίνονται, κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες θα έλειπαν. Σκεφτείτε το όσο μας μισείτε. Γενικώς, σκεφτείτε λίγο...»