Ο Σμιτ και ο Τζένκο, δύο παλιοί συμμαθητές με μόνιμο ανταγωνισμό στο σχολείο, ξανασυναντιούνται στη Σχολή για Αστυνομικούς και γίνονται κολλητοί φίλοι. Δεν είναι βέβαια και οι ικανότεροι αστυνομικοί, αλλά τους δίνεται μια ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα, όταν γίνονται μέλη της μυστικής ομάδας που εδρεύει στο νούμερο 21 της Jump Street. Για την πρώτη τους μυστική αποστολή θα χρειαστεί να ανταλλάξουν τα όπλα τους με σχολικές τσάντες και να επιστρέψουν στα θρανία για να εξιχνιάσουν μια υπόθεση ναρκωτικών. Αν στα δικά τους σχολικά χρόνια ο Σμιτ ήταν ο σπασίκλας με το αποτυχημένο look Eminem και ο Τζένκο ο αθληταράς που έλυνε όλα του τα προβλήματα με τη γροθιά του, οι δύο άντρες έχουν τώρα μια δεύτερη ευκαιρία να πλασαριστούν με τον τρόπο που ονειρεύονταν. Μόνο που οι συνθήκες στο σχολείο, το τι θεωρείται cool και τι όχι, έχει αλλάξει τόσο πολύ από τα δικά τους χρόνια που ο Σμιτ και ο Τζένκο μοιάζει να μην μπορούν να κάνουν τίποτα σωστά.

Αν κανείς περίμενε με ανυπομονησία την κινηματογραφική «ανακαίνιση» του τηλεοπτικού «21 Jump Street», καλό είναι να κρατήσει μικρό καλάθι. Η ταινία απευθύνεται στο κοινό τέτοιων μικρών ηλικιών που όταν παιζόταν η σειρά ήταν αγέννητο. Μπορεί ο Τζόνι Ντεπ να κάνει μια μικρή επίσκεψη στην ταινία, αλλά στην ουσία το φιλμ είναι μια εφηβική κωμωδία από μόνη της, γεμάτη αστεία – χοντράδες, κλανιές και σεξιστικές καφρίλες. Όχι ότι αυτό έβλαψε ποτέ μια κωμωδία, απλώς θα μπορούσε ωραιότατα να γίνει και χωρίς την αφορμή της τηλεοπτικής σειράς που μεταφέρει, μια και ούτως ή άλλως η σύνδεση περιορίζεται στο ελάχιστο.

Ο Τζόνα Χιλ και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ, παρά τις βλακείες που κάνουν ασταμάτητα, καταλήγουν διασκεδαστικοί και ενοχικά αξιολάτρευτοι, η Μπρι Λάρσον είναι η κουκλίτσα που ομορφαίνει την κάθε σκηνή της, αλλά οι δημιουργοί του «Cloudy With a Chance of Meatballs» μοιάζουν να πέφτουν σε βαθιά νερά και ν’ αντιδρούν με τον ίδιο, ανώριμο και παιδικό τρόπο των ηρώων τους.

Ως μεταφορά του «21 Jump Street» η ταινία χάνει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί όλη την τεράστια, κακόγουστη και απολαυστική παράδοση των ‘80s που θα μπορούσε να κάνει τους fans να περάσουν δυο ώρες νοσταλγίας για τα δικά τους παιδικά χρόνια. Ως αυτόνομη teen κωμωδία έχει μια ασεβή, σκατολογική, χαζούλα πλάκα που θα διασκεδάσει τους πολύ πρόθυμους ή πολύ κουρασμένους!