Buzz

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν βρήκε τον νέο «Driver» του στον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ

στα 10

...δεν είναι όμως αυτό που νομίζετε. Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ επιλέχθηκε να είναι το πρόσωπο της καμπάνιας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Lincoln - μίας σειράς από μικρού μήκους που θα σκηνοθετήσει ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν.

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν βρήκε τον νέο «Driver» του στον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ

Οταν διαβάσαμε κι εμείς τους τίτλους, κάτι άλλο ονειρευτήκαμε. Πόσο πραγματικό ενδιαφέρον θα είχε μία κινηματογραφική συνεργασία ΜακΚόναχεϊ-Ρεφν, πόσο θα μπορούσε ο Τεξανός, κι οσκαρικός πλέον, πρωταγωνιστής να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά τους σκοτεινούς ρόλους που αναλαμβάνει τελευταία και μοιάζουν να του ταιριάζουν γάντι. Κι ο Ρεφν, που μια δηλώνει ότι ψάχνεται για το «Drive 2» και την άλλη στιγμή παίρνει τις δηλώσεις του πίσω, θα είχε στα βίαια χέρια του έναν άξιο διάδοχο του Ράιαν Γκόσλινγκ.

Ομως όχι. Το ότι ο νέος «Driver» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν είναι ο ΜακΚόναχεϊ δεν αποτελεί τίτλο μίας πολύκροτης κινηματογραφικής είδησης, αλλά αποκαλύπτει παρόλα αυτά τη συνεργασία τους σε μία σειρά διαφημιστικών ταινιών μικρού μήκους, μέρος της μεγάλης καμπάνιας που ξεκινά η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Lincoln. Ο Ρεφν θα σκηνοθετήσει τον ΜακΚόναχεϊ να οδηγεί στους δρόμους και την έρημο του Τέξας, σε γυρίσματα που σκοπό έχουν να μας βάλουν στο mood της μοναχικής οδήγησης. (Μπορούμε από τώρα να ακούσουμε το αλά «True Detective» σπικάζ φιλοσοφημένων αποφθεγμάτων, με το γουέστερν ντρολ της προφοράς του ΜακΚόναχεϊ).

UPDATE 4/9: δείτε τα 3 πρώτα διαφημιστικά στο τέλος του κειμένου

«Η αγαπημένη μου θέση είναι πίσω από το τιμόνι» εξομολογείται ο ΜακΚόναχεϊ. «Εχω κάνει το ταξίδι Οστιν-Χόλιγουντ πάνω από 60 φορές και πάντα περιμένω ανυπόμονα να το ξανακάνω... Υπάρχει κάτι στην εμπειρία της οδήγησης. Είναι οι σιωπές, οι παύσεις του μυαλού. Οτι κλείνεις όλο τον υπόλοιπο κόσμο απ' έξω. Είσαι εσύ κι ο δρόμος...»

Matthew McConaughey drives True DetectiveO Μάθιου ΜακΚόναχεϊ οδηγεί το «Τrue Detective» με αυτοπεποίθηση στην τελική ευθεία των βραβείων ΕΜΜΥ

Ολο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσλαμβάνουν διάσημους πρωταγωνιστές και πρωτοκλασάτους σκηνοθέτες για να προμοτάρουν τα νέα μοντέλα τους με καμπάνιες που είναι πολύ πιο φιλόδοξες από τα συνηθισμένα 30 δευτερολέπτων τηλεοπτικά πρόμο που είχαμε συνηθίσει. Οι μεγαλύτεροι, ίσως θυμάστε τα ταινιάκια της BMW «The Hire», μία σειρά ταινιών μικρού μήκους που η αυτοκινητοβιομηχανία είχε λανσάρει το 2001 στο Ιντερνετ. Πρωταγωνιστής/driver ο Κλάιβ Οουεν και για κάθε ένα μοντέλο/διαφημιστικό υπήρχαν διαφορετικοί σκηνοθέτες και guests. Από τον Γουόνγκ Καρ-γουάι μέχρι τον Ανγκ Λι και από τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου μέχρι τον Γκάι Ρίτσι (με guest την Μαντόνα τότε!), οι μικρού μήκους αυτές είχαν αφήσει εποχή.

Σήμερα, η Mercedes έχει για Οδηγό της τον Τζον Χαμ, η BMW έχει επιστρατεύσει τον Γκας Βαν Σαντ για φιλμάκια που θα πρωταγωνιστεί ο Μάικλ Πιτ, ενώ η Jaguar τρέχει μία καμπάνια με τους «Βρετανούς κακούς» Τομ Χιντλστοουν, Μαρκ Στρονγκ και Μπεν Κίνγκσλεϊ, αλλά έχει αναθέσει στον Ρίντλεϊ Σκοτ ένα καινούργιο, 13λεπτο φιλμάκι με driver τον Ντάμιεν Λούις.

Matthew McConaughey Dazed and Confused carAlright, alright, alright: από το «Dazed and Confused» ο ΜακΚόναχεϊ καθόταν στο τιμόνι

Κανείς δεν ξέρει λοιπόν που μπορεί να οδηγήσει αυτός ο δρόμος τους Ρεφν-ΜακΚόναχεϊ. Μία καλή συνεργασία μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα μίας μελλοντικότερης συνεύρεσης στη μεγάλη οθόνη. Κι αυτό θα το περιμένουμε ανυπόμονα.

Δείτε τα τρία πρώτα διαφημιστικά εδώ:




Δείτε το behind the scenes βίντεο από τα πρώτα γυρίσματα, όπου ο ΜακΚόναχεϊ εξηγεί γιατί δέχτηκε να κάτσει στη θέση του οδηγού της Lincoln:


Διαβάστε ακόμα: