Buzz

Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν: όχι στο sequel του «Drive»!

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Drive» Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν δε θα γυρίσει sequel της cult περσινής επιτυχίας. Ομως, με μία δήλωση-ανατροπή, δεν αρνείται ότι ο χαρακτήρας του «οδηγού» μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ... άλλη ταινία.

Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν: όχι στο sequel του «Drive»!

Πόσα θες να μας τρελάνεις Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν; Ποια η διαφορά του spinoff από ένα απλό sequel και γιατί έπρεπε να το διευκρινήσεις; Αν δηλαδή ο κεντρικός ήρωας-οδηγός πρωταγωνιστήσει σε άλλη ιστορία, δε θα είναι συνδεδεμένη με το ίδιο το «Drive»;

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γυρίσω sequel του ''Drive''» ξεκαθάρισε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Ρεφν στην εφημερίδα Evening Standard. «Ομως ο Οδηγός μπορεί να εμφανιστεί ως spinoff σε άλλη ταινία μου. Επεξεργαζόμαστε την ιδέα. Θα δούμε που θα μας βγάλει...»

ΟΚ πάλι δεν είμαστε σίγουροι ότι καταλάβαμε. Ο Ρεφν έχει τα δικαιώματα του χαρακτήρα, οπότε μπορεί να τον εμφανίσει από μόνο του σε άλλη ταινία; Εμείς είχαμε μείνει σε πιο απλά δεδομένα: όπως είχαμε διαβάσει το καλοκαίρι ο συγγραφέας Τζέιμς Σάλις είχε αποκαλύψει ότι το «Driven», το sequel του βιβλίου του, θα μεταφερόταν στην μεγάλη οθόνη - ως ξεκάθαρο sequel του «Drive». Aν όμως ο Ρεφν δεν έχει σκοπό να συνεχίσει την ίδια ιστορία, αυτό το σχέδιο πιθανόν να ακυρώθηκε.

Prequel, sequel ή spinoff...ποσώς μας ενδιαφέρει πώς θα το ονομάσουν. Εμείς θέλουμε τον Ράιν Γκόσλινγκ να βάλει το scorpion σατέν μπουφανάκι του και το ραδιοκασετόφωνο στους Reo Speedwagon και να μας δώσει άλλη μία δίωρη βόλτα με το αυτοκίνητό του.

Μέχρι να αποφασίσουν όμως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής πώς θα χειριστούν την όποια συνέχεια του «Drive», ας περιμένουμε την πρεμιέρα του «Only God Forgives» (ίσως στο φεστιβάλ της Ρώμης;).

Ομως ο Ρεφν είχε και μία ακόμα τελευταία δήλωση για τον πρωταγωνιστή-μούσα του. Στην ερώτηση δημοσιογράφου της Evening Standard αν έδωσε στον Ράιαν Γκόσλινγκ κάποιες συμβουλές σε σχέση με το σκηνοθετικό ντεμπούτο που ετοιμάζει με τίτλο «How To Catch A Monster», ο σκηνοθέτης είπε: «Φυσικά και μιλήσαμε για αυτό και του έδωσα συμβουλές και θα συνεχίσω να του δίνω αν μου τις ζητήσει. Του είπα ότι το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτό: μπορεί να με πάρει και στις 5 το πρωί αν ξυπνήσει κάθιδρος από την ανασφάλεια γιατί την επομένη έχει γύρισμα...»

Οπως και να έχει, για το Flix το «Drive» είναι μία ταινία αυτόματα cult, αυτόματα κλασική...