Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 30 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 30 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Rojo 607

Κόκκινη Εκλειψη (Rojo) του Μπέντζαμιν Ναϊστάτ

Σε μια επαρχιακή πόλη της Αργεντινής, λίγο πριν την στρατιωτική χούντα του 1976, ένας τοπικός λάμπρος δικηγόρος προσπαθεί να θάψει τα μυστικά του -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σε ένα πολιτικό τοπίο διαφθοράς και κρατικής τρομοκρατίας και μια κοινωνία που μοιάζει να έχει χάσει την ηθική της πυξίδα.

Ενα πυκνό, εντυπωσιακό, σαρδόνιο, σκοτεινό, βραδυφλεγές αστυνομικό θρίλερ, που χτυπά με δύναμη κι απαιτεί -και κερδίζει- την προσοχή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Interstellar 607

Interstellar του Κρίστοφερ Νόλαν

Καθώς μια ολοένα και εντονότερη ξηρασία απλώνεται σε όλη τη Γη, το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει ζοφερό. Τελευταία της ελπίδα ένα ταξίδι σε τρεις πιθανούς κατοικήσιμους πλανήτες ενός μακρινού γαλαξία. Οι τολμηροί αστροναύτες της αποστολής όμως, ανάμεσά τους και ο χήρος πατέρας δύο μικρών παιδιών, δεν ξέρουν αν και πότε θα επιστρέψουν. Η γενναία ομάδα των εξερευνητών αναλαμβάνει την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.

Σινεμά που κοιτάζει τ' αστέρια. Και μας τα δείχνει με τον πιο υπέροχο τρόπο. Μην κοιτάτε το δάχτυλο... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

Larry Crowne

Η Περίπτωση Λάρι Κράουν (Larry Crowne) του Τομ Χανκς

Ο Λάρι Κράουν είναι ένας μέσος Αμερικανός, πωλητής σε πολυκατάστημα, που κάθε χρόνο βραβεύεται ως ο καλύτερος υπάλληλος. Μόνο που φέτος, αντί να του απονείμει βραβείο, η διεύθυνση θα τον απολύσει. Ο Λάρι βρίσκει ευκαιρία ν’ αλλάξει τη ζωή του ριζικά και να πάει στο Πανεπιστήμιο. Εκεί θα γνωρίσει την Τάλια, ένα «ελεύθερο πνεύμα» που θα τον οδηγήσει (με τη βέσπα της) στην απελευθέρωση και την Κυρία Τεϊνό, τη δασκάλα του, που θα τον εμπνεύσει, για πρώτη φορά στη ζωή του, να ερωτευτεί.

O Τομ Χανκς σκηνοθετεί τον εαυτό του και τη Τζούλια Ρόμπερτς σε μία ρομαντική κομεντί για δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή. Αν έλειπε η Νία Βαρδάλος από το σενάριο, θα ελπίζαμε στην πιο γλυκιά ταινία του καλοκαιριού... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 23.00 στον ΑΝΤ1

v for vendetta

V For Vendetta του Τζέιμς Μακτίγκ

Μεταφερόμαστε στο μέλλον, όταν η Μεγάλη Βρετανία θα βρεθεί κάτω από το ζυγό ενός διεφθαρμένου, ολοκληρωτικού καθεστώτος. Ηγέτης και απόλυτος άρχοντας, ο Άνταμ Σάτλερ, που οι μιλιταριστικές του μέθοδοι έχουν επιβάλλει τον φόβο και τον τρόμο. Σ' αυτόν τον παρακμιακό κόσμο των καταδοτών και των αδίστακτων μυστικών πρακτόρων, η Ίβι γνωρίζεται με τον V, έναν μασκοφόρο ιδεαλιστή τρομοκράτη, ειδικό στις πολεμικές τέχνες και αποφασισμένο να ανατρέψει το φασιστικό καθεστώς του Σάτλερ. Έχοντας συλλάβει ένα ιδιοφυές σχέδιο προκειμένου να ανατινάξει το κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου - όπως είχε επιχειρήσει ο αναρχικός Γκάι Φοκς την ίδια ημερομηνία το 1605 - ο V θέτει σε εφαρμογή τις ανορθόδοξες μεθόδους του και χειρίζεται τους πράκτορες του Σάτλερ ως πιόνια του ενώ η Ίβι ζει τα δρώμενα από κοντά και ο αστυνομικός ντετέκτιβ Φιντς βρίσκεται στο κατόπι του.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star

life of pi 607

Η Ζωή του Πι (Life of Pi) του Ανγκ Λι

Ενα έφηβο αγόρι, ο Πισίν Πατέλ, ταξιδεύει μέσω θαλάσσης από την Ινδία στον Καναδά, με την οικογένειά του. Ο πατέρας του, ιδιοκτήτης ζωολογικού κήπου, έχει μαζί του κι όλα τα ζώα που θα του εξασφαλίσουν μια νέα αρχή στο τέλος του ταξιδιού του: τους πιθήκους, τα πουλιά, τους ιπποπόταμους, το λιοντάρι, την καμηλοπάρδαλη που στο χωριό τους, στο Ποντίτσερι της Ινδίας, απορροφούσαν την καθημερινότητά τους. Το καράβι πέφτει σε μια θεομηνία και βουλιάζει κι ο Πι μένει σε μια σωσίβια λέμβο, στη μέση του ωκεανού, μαζί με μια καθόλου φιλική τίγρη. Θα παλέψει για να επιβιώσει και μαζί να λειάνει την απώλεια των αγαπημένων του ανθρώπων και της νεανικής του ανεμελιάς.

Ο Ανγκ Λι διασκευάζει το μυθιστόρημα του Γιαν Μαρτέλ, αφηγείται ένα κλασικού τύπου παραμύθι και μετατρέπει την εικόνα σε λυρικό ποίημα και μια σωσίβια λέμβο σε σανίδα υπαρξιακής σωτηρίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

Οι Αγνωστοι Αθηναίοι 607 3

Oι Αγνωστοι Αθηναίοι της Αγγελικής Αντωνίου

Οποίος έχει περπατήσει στο κέντρο της Αθήνας, Ερμού, Αθηνάς, Μοναστηράκι, Θησείο, έχει δει σίγουρα τα αδέσποτα σκυλιά που δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού τριγώνου. Αν επιστρέφει συχνά εκεί τα θυμάται και να μεγαλώνουν, άλλοτε σε μεγαλύτερες παρέες ή να κρυώνουν τις μέρες του χειμώνα, να λείπουν από τη «βιογεωγραφία» της πόλης την εποχή που τα απομάκρυναν για να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Αν είναι πιο τυχερός, μπορεί να έχει συνομιλήσει με κάποια από αυτά, να έχει περπατήσει μαζί του ένα ή δύο τετράγωνα την ώρα που ξημερώνει και ξεκινάει το hangover, να του έχει δώσει σήμα για να περπατήσει στη διάβαση όταν ανοίγει το πράσινο ή να το έχει σταματήσει όταν το φανάρι γίνεται απότομα κόκκινο. Κάποιο για λίγο μπορεί να σε έχει πάρει από πίσω, μέχρι το σημείο που αντιλαμβάνεται πως δεν είσαι ικανός να γίνεις «σπίτι» όπως ο δρόμος…

Η Αγγελική Αντώνιου απλώνει το βλέμμα της στο χώρο και το χρόνο μιας αφανούς συγκινητικής και «εκπαιδευτικής» μικρής περιπέτειας επιβίωσης που διαδραματίζεται καθημερινά στο ύψος των ποδιών όσων περιδιαβαίνουν το κέντρο της Αθήνας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

exploitation

Exploitation της Μαρίνας Συμεού

Η Ηλέκτρα, έχει υπάρξει καθηγήτρια στο παρηκμασμένο χωριό Χ, απέναντι από το οποίο δεσπόζει ένα τεράστιο εργοστάσιο. Η Λία, πρώην μαθήτρια της Ηλέκτρας, δουλεύει στο καφέ-μπαρ Heaven, που ανήκει στον «Κανίβαλο». Η Ηλέκτρα πιστεύει ότι στη Λία αξίζει κάτι περισσότερο, και πως η ίδια σαν καθηγήτριά της, οφείλει να την οδηγήσει σε αυτό.

Η ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

ahsoka

Ahsoka

Η ομώνυμη μίνι σειρά, «Ahsoka», λαμβάνει μέρος ανάμεσα στην έκτη και έβδομη ταινία, περίπου την ίδια περίοδο με τα «The Mandalorian» και «The Book of Boba Fett». Ακολουθεί την Ασόκα Τάνο, πρώην μαθήτριά του Aνακιν Σκάιγουοκερ, η οποία όμως εγκατέλειψε τους Τζεντάι πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση της. Μετά την πτώση του πρώην δασκάλου της, γυρνάει τον γαλαξία ως ανεπίσημη Τζεντάι, βοηθώντας με τον τρόπο της την επανάσταση. Στην σειρά, εμπλέκεται με μερικούς παλιούς γνωστούς, υψηλόβαθμα μέλη της Νέας Γαλαξιακής Δημοκρατίας, ώστε να βρει ένα σημαντικό στέλεχος της Αυτοκρατορίας, τον Ναύαρχο Θον, πριν από αυτοκρατορικούς πράκτορες, και ίσως μαζί του και έναν επίσης αγνοούμενο σύντροφο της.

Η νέα σειρά του Disney+ φέρνει στο mainstream μια από τις πιο αγαπημένες αλλά άγνωστες ηρωίδες του franchise. Η ενδιαφέρουσα ιστορία της, όμως, μένει μετέωρη από το βαθμό εξοικείωσης που απαιτεί από τον θεατή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+. Νέο επεισόδιο προβάλλεται κάθε Τρίτη