Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Strange Love of Martha Ivers

*Αμαρτωλές Γυναίκες (The Strange Love of Martha Ivers) του Λιούις Μάιλστοουν *

Μία αδίστακτη κληρονό­μος παντρεύεται τον παιδικό της φίλο, έναν φιλόδοξο εισαγγελέα, που είναι ο μόνος επιζών μάρτυρας του φό­νου της πλούσιας θείας της, δεκαεπτά χρόνια νωρίτερα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής

Papillon 607

Ο Πεταλούδας (Papillon) του Φράνκλιν Τζ. Σάφνερ

Στο Παρίσι του 1931, ο Γάλλος μικρογκάνγκστερ Ανρί Σαριέρ, γνωστός ως «Πεταλούδας» από ένα τατουάζ του εντόμου στο στήθος του, συλλαμβάνεται για τον φόνο ενός προαγωγού στη Μονμάρτρη. Παρά τις προσπάθειές του να πείσει τη γαλλική δικαιοσύνη πως δεν ευθύνεται για το έγκλημα, καταδικάζεται σε ισόβια και στέλνεται στο Καγιέν, διαβόητη αποικιακή φυλακή στη Γαλλική Γουϊνέα. Τρία χρόνια μετά, επιχειρεί την πρώτη του απόδραση με πλεούμενο, φθάνει στο Μαρακαϊμπο και ζει για λίγο καιρό με τους ιθαγενείς Ινδιάνους, μέχρι που ξανασυλλαμβάνεται και εγκλείεται στη Νήσο του Διαβόλου.

Η καθηλωτική περιπέτεια φυλακών του 1973 επιστρέφει ψηφιακά ανακαινισμένη, ταυτόχρονα με την πρεμιέρα του φετινού ριμέικ της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

The Hateful Eight 607

Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight) του Κουέντιν Ταραντίνο

Εξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, o κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης. Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Γουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών», και τον Κρις Μάνιξ, έναν Νότιο αντάρτη που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης. Χάνοντας τον δρόμο τους στην χιονοθύελλα, ο Ρουθ, η Ντόμεργκιου, ο Ουόρεν και ο Μάνιξ αναζητούν καταφύγιο σε ένα πανδοχείο σε ένα ορεινό πέρασμα. Οταν φτάνουν εκεί, συναντούν όχι την ιδιοκτήτρια αλλά τέσσερα άγνωστα πρόσωπα. Ο «Μεξικάνος» Μπομπ, ο οποίος φροντίζει το πανδοχείο όσο η ιδιοκτήτρια επισκέπτεται τη μητέρα της, έχει αποκλειστεί εκεί με τον «Ανθρωπάκο» Οσβάλντο Μομπρέι, τον δήμιο του Red Rock, τον «Γελαδάρη» Τζο Γκέιτζ και τον Στρατηγό του στρατού των Νοτίων, τον «Νότιο» Σάνφορντ Σμίδερς. Καθώς η χιονοθύελλα τυλίγει το πανδοχείο, οι οκτώ ταξιδιώτες μας συνειδητοποιούν ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο να φτάσουν τελικά στο Red Rock…

Γυρίζοντας σε απαστράπτον σινεμασκόπ ένα θρίλερ μυστηρίου που διαδραματίζεται σε ένα και μόνο δωμάτιο, ο Κουέντιν Ταραντίνο φέρνει με διαολεμένο κέφι την Αγκαθα Κρίστι στην Αγρια Δύση και ολοκληρώνει ένα οργισμένο αντιρατσιστικό μανιφέστο στη μορφή ενός σύγχρονου american classic. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον Alphathree kings

Οι Τρεις Ηρωες (Three Kings) του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Με τη λήξη του Πόλεμου του Κόλπου, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκουν τυχαία έναν χάρτη ο οποίος πιστεύουν ότι μπορεί να τους οδηγήσει στους... κρυμμένους θησαυρούς του Σαντάμ Χουσεΐν. Αγνοώντας τις διαταγές που τους δίνονται και με κίνδυνο να περάσουν στρατοδικείο, αποφασίζουν να κλέψουν το χρυσάφι για τον εαυτό τους.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Dawn of the Planet of the Apes 607

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή (Dawn of the Planet of the Apes) του Ματ Ριβς

Μια δεκαετία μετά την τελευταία φορά που συναντήσαμε τον Σίζαρ, η ανθρωπότητα έχει αποδεκατιστεί, εξαιτίας της φονικής γρίπης των πιθηκοϊδών, αποτέλεσμα φυσικά των γενετικών πειραμάτων που έδωσαν και στον Σίζαρ την εξελιγμένη του ταυτότητα. Εκείνος είναι πια ο ηγέτης των πιθήκων και ζει σε μια κοινότητα με ξεκάθαρη κοινωνική διαστρωμάτωση, μέσα σ’ ένα δάσος κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, διοικώντας την αγέλη του αυστηρά και δίκαια, προστατεύοντάς την απ’ οποιαδήποτε σχέση με το ανθρώπινο είδος. Οταν, όμως, μια ομάδα ανθρώπων θα θελήσει να εισχωρήσει στο δάσος για να εκμεταλλευτεί ένα παλιό εργοστάσιο ενέργειας που βρίσκεται εκεί, ο πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων θα ξεσπάσει ξανά, με καταστροφικά αποτελέσματα και για τα δυο στρατόπεδα.

Ο σκηνοθέτης του «Cloverfield» εγκαθίσταται στο στρατόπεδο των πιθήκων σ' ένα θεαματικό, σκοτεινό, απολαυστικό σίκουελ, το καλύτερο του franchise ως τώρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.40 στον ΣΚΑΪ

i am mackenzie main

I am Mackenzie της Άρτεμις Αναστασιάδου

Παγιδευμένο ανάμεσα στην τοξική αρρενωπότητα, ένα λαμέ φόρεμα και έναν εφηβικό έρωτα, ένα αγοροκόριτσο από το επαρχιακό Τέξας, κάνει σεξ για πρώτη φορά, στο φορτηγάκι του πατέρα του.

H μικρού μήκους ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Bande de Filles

Τα Κορίτσια (Bande de Filles) της Σελίν Σιαμά

Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, το αβέβαιο μέλλον της στο σχολείο και από τον άγραφο νόμο που έχουν επιβάλλει τα αγόρια στη γειτονιά, η 16χρονη Μαριέμ αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή όταν συναντά μια παρέα από τρία ανεξάρτητα κορίτσια. Αλλάζει το όνομά της, τον τρόπο ντυσίματός της και παρατάει το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τη συμμορία, ελπίζοντας ότι αυτός θα είναι ο δρόμος της προς την ελευθερία.

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Σελίν Σιαμά μετά τα «Νούφαρα» και το «Αγοροκόριτσο», μια θαρραλέα ιστορία ενηλικίωσης με διακρίσεις σε όλον τον κόσμο και μια από τις πιο ωραίες σκηνές στις οποίες ακούστηκε ποτέ το «Diamonds» της Rihanna. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

faraway downs

Faraway Downs του Μπαζ Λούρμαν

Βρισκόμαστε στη βόρεια Αυστραλία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν μια όμορφη αγγλίδα αριστοκράτισσα κληρονομεί ένα αχανές ράντζο. Ντόπιοι μεγαλοκτηνοτρόφοι διεκδικούν τη γη που της ανήκει, ενώ εκείνη συμμαχεί με έναν σκληροτράχηλο και πεπειραμένο κτηνοτρόφο για να οδηγήσουν πάνω από 2.000 ζωντανά στις απέραντες εκτάσεις της πιο απομακρυσμένης γης. Εκεί έρχονται αντιμέτωποι με τον βομβαρδισμό του Ντάργουιν από τις ιαπωνικές δυνάμεις, που είχαν επιτεθεί στο Περλ Χάρμπορ λίγους μήνες νωρίτερα.

Η ταινία «Australia» του Μπαζ Λούρμαν έχει μονταριστεί από την αρχή για να γίνει τηλεοπτική σειρά, έχοντας μάλιστα καινούργιο τίτλο, πλάνα, soundtrack και φινάλε.

Η μίνι σειρά 6 επεισοδίων είναι διαθέσιμη στο Disney+