Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


5pm Seaside

5pm Seaside του Βάλεντιν Στέισκαλ

Στα 40ά γενέθλιά του, ο Νίκος κάθεται και περιμένει στο φορτηγάκι του, στην άκρη μιας απομακρυσμένης παραλίας. Όπως κάθε χρόνο, του τηλεφωνεί η μητέρα του και του μιλάει για τη γέννησή του. Ο καιρός είναι άγριος. Στο βάθος ο Νίκος βλέπει τελικά να πλησιάζει ο Χρήστος, ο παλιός του φίλος από τον στρατό. Είναι η πρώτη φορά που ξαναβρίσκονται μετά από πολλά χρόνια. Σήμερα ο Χρήστος θα εκπληρώσει την επικίνδυνη επιθυμία του Νίκου.

Χρυσός Διόνυσος, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας (Φεστιβάλ Δράμας), Χρυσή Αθήνα, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας (Νύχτες Πρεμιέρας)

Η ταινία είναι διαθέσιμη ως τις 23 Οκτωβρίου στο YouTube κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

into the labyrinth 607

Στο Λαβύρινθο (L'Uomo del Labirinto) του Ντονάτο Καρίζι

Μία 28χρονη γυναίκα με σπασμένο πόδι, απώλεια μνήμης και σημάδια μετατραυματικού στρες, εμφανίζεται γυμνή στους βάλτους στους πρόποδες των ιταλικών Αλπεων. Είναι άραγε η Σαμάνθα Αντρέτι που άγνωστος την είχε απαγάγει 15 χρόνια πριν; Ο Δόκτωρ Γκριν, ειδικός ψυχίατρος της αστυνομίας, προσπαθεί να ξεκλειδώσει και να αποκωδικοποιήσει τις μνήμες της, καθώς η ίδια δε θυμάται πολλά – μόνο τον σκοτεινό, υγρό λαβύρινθο στον οποίο κοιμόταν και ξυπνούσε με τον απαγωγέα της να παίζει παιχνίδια με το μυαλό και το σώμα της. Παράλληλα, ο Μπρούνο Γκένκο, ξοφλημένος ιδιωτικός ντετέκτιβ και ψιλοκάθαρμα κι ο ίδιος, έχοντας πληροφορηθεί ότι έχει ελάχιστο χρόνο ζωής, αποφασίζει από έναν κύκνειο αλτρουισμό, να βρει τον απαγωγέα της Σαμάνθα και να ξεσκεπάσει το μυστήριο αυτής της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Ενα επιτηδευμένο, αλλοπρόσαλλο αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου με συνεχείς, κουραστικές, αφελείς ανατροπές που δεν μπορεί να αποφασίσει τι είναι: ψυχολογικός τρόμος, νεονουάρ, b-movie, ή ιταλικό «True Detective»; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the long kiss goodnight 607

Ενα Σκληρό Φιλί για Καληνύχτα (The Long Kiss Goodnight) του Ρένι Χάρλιν

Η Σαμάνθα Κέιν είναι μια δασκάλα, που υποφέρει από αμνησία. Όταν το μυστηριώδες παρελθόν της αρχίζει να στοιχειώνει την ειδυλλιακή ζωή της, η νεαρή γυναίκα βάζει σκοπό να ανακαλύψει την πραγματική της ταυτότητα. Ερευνώντας επίμονα, με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού αστυνομικού, συγκλονίζεται όταν ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα είναι μια μυστική πράκτορας, η Τσάρλι Μπάλτιμορ, που είνα μπλεγμένη σε μια θανάσιμη συνωμοσία και ικανή να εξαρθρώσει τα υψηλά κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης. Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ έναν εκδικητικό εχθρό του παρελθόντος, που απήγαγε την 8χρονη κόρη της. Ψάχνοντας να βρει το παιδί της, τα μητρικά ένστικτα της Τσάρλι θα έρθουν σε σύγκρουση με τον ψυχρό εκτελεστή, που κρύβεται μέσα της.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Star

Unfaithful

Απιστη (Unfaithful) του Αντριαν Λιν

Η Κόνι Σάμνερ ζει έναν ευτυχισμένο γάμο με τον Έντουαρντ, μέχρι που συναντά έναν νεαρό Γάλλο μποέμ. Ο απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της. Όταν ο τελευταίος ανακαλύπτει την απιστία της, τυφλωμένος από τη ζήλια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εραστή της γυναίκας του για να ανακαλύψει ένα πρωτόγνωρο κύμα οργής να τον κατακλύζει.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Open

the black phone

Νεκρό Τηλέφωνο (The Black Phone) του Σκοτ Ντέρικσον

Ο Φίνεϊ, ένα ντροπαλό αλλά έξυπνο 13χρονο αγόρι, απάγεται από έναν σαδιστή δολοφόνο και παγιδεύεται σε ένα κλειδωμένο υπόγειο όπου οι κραυγές του δεν ακούγονται πουθενά. Οταν ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο στον τοίχο αρχίζει να χτυπά, ο μικρός ανακαλύπτει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων του δολοφόνου. Οι νεκροί όμως θέλουν να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους συνέβη δεν θα συμβεί και στον μικρό ήρωα.

Ο Ιθαν Χοκ στον πιο τρομακτικό ρόλο της καριέρας του σε παραγωγή, σκηνοθεσία και σενάριο του Σκοτ Ντέρικσον, δημιουργού των ταινιών «Sinister», «Ο Εξορκισμός της Εμιλι Ρόουζ» και «Doctor Strange». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στι 00.20 στο Nova Cinema 2

the boogeyman

Ο Μπαμπούλας (The Boogeyman) του Ρομπ Σάβατζ

Η μαθήτρια γυμνασίου Σέιντι Χάρπερ και η μικρότερη αδερφή της, Σόγιερ είναι συγκλονισμένες από τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας τους, χωρίς να έχουν σημαντική στήριξη από τον πατέρα τους, Γουίλ, έναν θεραπευτή που προσπαθεί να διαχειριστεί το δικό του πόνο. Οταν ένας απελπισμένος ασθενής εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι τους αναζητώντας βοήθεια, αφήνει πίσω του μια τρομακτική υπερφυσική οντότητα που κυνηγάει οικογένειες και τρέφεται από τον πόνο των θυμάτων του.

To μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ από τους σεναριογράφους του «Ενα Ησυχο Μέρος» και «Μαύρος Κύκνος», σε μια ενδιαφέρουσα απεικόνιση του τέρατος που κρύβεται εκεί έξω και - σίγουρα - μέσα μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

The Wonderful Story Of Henry Sugar

The Wonderful Story Of Henry Sugar του Γουές Αντερσον

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Νταλ πρόκειται για εφτά μικρές ιστορίες τις οποίες έγραψε ο ίδιος το 1977 και οι οποίες θεωρούνται πως αναφέρονται σε ένα πιο εφηβικό κοινό από τις υπόλοιπες πιο παιδικές ιστορίες του. Μιλάει για την ιστορία του Χένρι Σούγκαρ ενός πλούσιου άνδρα με τάση για τον τζόγο. Μια μέρα, ο Χένρι ανακαλύπτει την αναφορά ενός γιατρού που περιγράφει έναν παράξενο ασθενή από την Ινδία που μπορούσε να δει παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του αφαίρεσαν τα μάτια. Αφού διάβασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Χένρι ανακαλύπτει την μέθοδος με την οποία οι γιατροί «αφαίρεσαν» την όραση του άνδρα, με τον ίδιο διεξάγει τη διαδικασία αυτή και τελικά δίνει στον εαυτό του τη δύναμη να δει παρά τα ραμμένα κλειστά μάτια του. Με τη βοήθεια των δυνάμεών του, ο Χένρι ετοιμάζει μια σειρά από κομπίνες για να κερδίσει πολλά χρήματα. Αυτό είναι κάτι που το καταφέρνει, αλλά έχοντας ένα σημαντικό κόστος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

ανθη

Τα Ανθη στα Ανθη του Γιώργου Αθανασίου

Ο Κωνσταντίνος φεύγει στο εξωτερικό. Την τελευταία του μέρα συναντιέται με τη Σοφία στο πάρκο. Η Σοφία είναι εκείνη η κοπέλα που «ποτέ δεν έγινε κάτι, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε…» Το timing ήταν όλο λάθος, πάντα συναντιόντουσαν σαν φίλοι, δεν είχαν καταφέρει να συνδεθούν βαθιά και ουσιαστικά. Εκείνο το απόγευμα αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι - μέχρι να βραδιάσει κι ο Κωνσταντίνος να πρέπει να μπει στο Express για το αεροδρόμιο. Θα τα πουν όλα. Οσα δεν κατάφεραν να πουν ποτέ. Οσα πάντα έλεγαν ότι θα πουν, αλλά δεν είπαν. Εκείνη την μέρα θα γνωριστούν. Και τα λένε όλα: ποια ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή της ζωής τους, τι ήταν το πιο απρόοπτο που τους έχει συμβεί στο δρόμο, πώς θα περνούσαν την τελευταία μέρα τους στη γη; Τι σημαίνει έρωτας, τέχνη, ζωή, θάνατος, Θεός; Τι θα αγόραζε ο Μάρκος Βαμβακάρης αν έμπαινε σήμερα στον Σκλαβενίτη;

To ντεμπούτο του Γιώργου Αθανασίου επιχειρεί μία walking-and-talking κομεντί στα ελληνικά με ενδιαφερον, αλλά άνισο αποτέλεσμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ