Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Τρίτη, 10 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Τρίτη, 10 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Papa ou Maman 2

Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά 2 (Papa ou Maman 2) του Μαρτέν Μπουρμπουλόν

Η Φλοράνς και ο Βενσάν, μ' ένα τέταρτο παιδάκι στις αγκαλιές τους, έχουν πια χωρίσει παρότι, για το καλό των παιδιών, μένουν σε αντικριστά σπίτια στον ίδιο δρόμο. Η λεπτή ισορροπία που τους κρατά μακριά από τις αλά «Πόλεμος των Ρόουζ» βιαιοπραγίες της πρώτης ταινίας, διατηρείται με κόπο κι επιμέλεια, αλλά μοιάζει να καταρρέει όταν κι οι δυο τους αποκτούν νέους συντρόφους. Η φίλη του Βενσάν είναι νέα, δροσερή και άγευστη. Ο φίλος της Φλο είναι τέλειος σε όλα και δεν παύει να το επισημαίνει. Οσο το πρώην ζευγάρι αρχίζει να εκνευρίζεται κι όσο η σπίθα της ζήλιας αρχίζει να θεριεύει, τόσο τα παιδιά τους καταστρώνουν σχέδια για να τους φέρουν και πάλι μαζί.

Δεύτερο μέρος για την τεράστια γαλλική επιτυχία του 2015, με τους ίδιους αδιόρθωτους γονείς, τα ίδια αξιολάτρευτα παιδιά κι ένα πιο τεμπέλικο σενάριο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

air force one

Air Force One του Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

Στο προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ -το καλύτερα φυλασσόμενο αεροπλάνο στον κόσμο- ο Πρόεδρος Mάρσαλ επιστρέφει στην πατρίδα μαζί με τη γυναίκα του, την κόρη του και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους από ένα διπλωματικό ταξίδι στη Ρωσία. Μετά την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας αμερικανών και ρώσων εναντίον του δικτάτορα του Καζακστάν, η παγκόσμια τάξη έχει πλέον αποκατασταθεί. Όμως, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, μια ομάδα τρομοκρατών με επικεφαλής τον τρομερό Ίγκορ Κορσούνωφ, παίρνει αιφνιδιαστικά τον έλεγχο και κρατά ομήρους όλους τους επιβάτες μαζί με τον πρόεδρο και την οικογένειά του. Αίτημά τους είναι η άμεση απελευθέρωση του δικτάτορα και ανώτερου άρχοντα της χώρας τους, διαφορετικά θα ακολουθήσει το χάος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει άμεσα να δώσει λύση προτού χυθεί περισσότερο αίμα, τη στιγμή που οι ισορροπίες του πλανήτη βρίσκονται πραγματικά στον αέρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.20 στον ΣΚΑΪ

παραλία

Η Παραλία

Είναι 1969 και στα Μάταλα, στη φανταστική παραλία δίπλα στο χωριό, αυτή με τις σπηλιές, κατάλληλες να γίνουν καλοκαιρινά σπιτάκια, συγκεντρώνονται χίπηδες απ' όλο τον κόσμο. Αρχηγός τους, ο Πιτ. Εκεί φτάνει κι ο Χάρι, παρέα με δυο κορίτσια κι όλα ανθίζουν κι όλοι αγαπιούνται. Το χωριό έχει διαφορετική γνώμη - εκτός από την οικογένεια Αρχοντάκη, τους προύχοντες της περιοχής, που θέλει να αγοράσει όλα τα οικόπεδα που βγάζουν στην παραλία για να κάνει ξενοδοχείο, οι κάτοικοι κοιτάζουν τα παιδιά των λουλουδιών με μισό μάτι και κάθε στοιχείο ξενοφοβίας έρχεται στην επιφάνεια. Παράλληλα, η κόρη Αρχοντάκη, η Υπατία, που κάνει στο Λονδίνο την ιατρική ειδικότητά της κι έχει μόλις αρραβωνιαστεί, έναν Ελληνα που δουλεύει στα ναυτιλιακά, φτάνει κι αυτή στα Μάταλα για να μοιραστεί τα καλά νέα με την οικογένειά της. Από το τρέιλερ ξέρουμε ότι θα γνωρίσει τον χίπη Χάρι και θα προκύψει ένας έρωτας δακτυλοδεικτούμενος. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη σύγκρουση της ιστορίας.

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς της ΕΡΤ που μας επιστρέφει στα Μάταλα των τελών της δεκαετίας του '60. Πάντως... θα δούμε και δεύτερο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το πρώτο επεισόδιο προβάλλεται στις 22.45 στην ΕΡΤ 1

belle

Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα (Belle) του Μαμόρου Χοσόντα

Εχοντας κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το 2021, η νέα ταινία του Χοσόντα μιλάει για την Σούζου, ένα ντροπαλό, καθημερινό κορίτσι γυμνασίου που ζει σε ένα χωριό. Για χρόνια ήταν η σκιά τού εαυτού της. Οταν, όμως, μπαίνει στο «U», έναν απίστευτο εικονικό κόσμο, δραπετεύει στην διαδικτυακή της περσόνα, την Μπελ, μια πανέμορφη παγκοσμίου βεληνεκούς τραγουδίστρια. Μία μέρα, η συναυλία της διακόπτεται από ένα τερατώδες πλάσμα που κυνηγούν αυτόκλητοι τιμωροί. Καθώς το κυνήγι θεριεύει, η Σούζου ξεκινά ένα επικό ταξίδι αναζήτησης της ταυτότητας αυτού τού μυστηριώδους «τέρατος» και να ανακαλύψει την αληθινή της ταυτότητα σε έναν κόσμο, όπου μπορείς να είσαι οποιοσδήποτε.

Το αριστούργημα του σκηνοθέτη Μαμόρου Χοσόντα και του Studio Chizu. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 16.50 στο Cosmote Cinema 1

Daniel 16

Daniel '16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Από το 1980, λένε οι αρχικοί τίτλοι της ταινίας του έμπειρου ντοκιμαντερίστα Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, λειτουργούν στην Ελλάδα παραρτήματα γερμανικών ιδρυμάτων για προερχόμενους από γερμανόφωνες χώρες ανήλικους με αποκλίνουσα ή ήπια παραβατική συμπεριφορά. Σκοπός των μικρών αυτών κοινοτήτων είναι να προσφέρουν στους τροφίμους μια εναλλακτική έκτιση των ποινών τους και να βοηθήσουν στην ομαλή κοινωνική τους επανένταξη. Σ' ένα τέτοιο ίδρυμα στον Εβρο φτάνει ο 16χρονος Ντάνιελ και, μέσα από τις βουβές του μοναξιές και τις θρασείς του εξεγέρσεις προσπαθεί να εμπεδώσει τον γεμάτο αντιφάσεις και αδικία κόσμο που τον περιβάλλει.

Δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας για τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, μια ειλικρινής και τρυφερή καταγραφή ενός άγνωστου κόσμου που βρίσκεται στη διπλανή μας πόρτα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Match Point 607

Match Point του Γούντι Αλεν

Ο Κρις, ένας φτωχός Ιρλανδός πρώην πρωταθλητής του τένις, αναζητά την τύχη του στο Λονδίνο. Εκεί θα γνωρίσει την πλούσια οικογένεια των Χιούετ και θ' αρχίσει να εργάζεται στην επιχείρησή τους. Στη συνέχεια, θα παντρευτεί την κόρη της οικογένειας, την Κλόι, ενώ, παράλληλα, θα ξεκινήσει ερωτική σχέση με μια ελκυστική, φιλόδοξη Αμερικανίδα, την Νόλα. Σύντομα η Νόλα μένει έγκυος και προσπαθεί να πείσει τον Κρις να εγκαταλείψει τη γυναίκα του.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Gone Girl 607

Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε (Gone Girl) του Ντέιβιντ Φίντσερ

O Νικ Νταν ξυπνά το πρωινό της 5ης επετείου του γάμου του και κατευθύνεται στην επιχείρηση που μανατζάρει με τη δίδυμη αδελφή του: ένα τοπικό μπαρ σε κωμόπολη του Μιζούρι όπου μπορείς να πνίξεις από νωρίς στο αλκοόλ την απογοήτευσή σου για το πώς η ζωή σου έχει μετατραπεί σε κάτι που δεν περίμενες και οι εορτασμοί της σχέσης για την οποία ορκίστηκες «μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος» σε βρίσκουν περισσότερο σαρκαστικό και οργισμένο, παρά χαρούμενο. Ενα τηλεφώνημα από ανήσυχο γείτονα, ο Νικ επιστρέφει για να τσεκάρει το σπίτι και έρχεται αντιμέτωπος με σημάδια πάλης στο σαλόνι του και τη γυναίκα του, την ξανθιά, όμορφη, έξυπνη Εϊμι, να έχει εξαφανιστεί. Οι μέρες περνούν και σταδιακά, πρώτα ο κανιβαλιστικός φακός των σαρκοβόρων media και, μετέπειτα, οι καχύποπτες αστυνομικές αρχές και η σοκαρισμένη μικρή του κοινότητα, αρχίζουν να σκιαγραφούν τον ίδιο ως τον κυρίως ύποπτο. Οσο η εικόνα του τέλειου ευτυχισμένου ζευγαριού καταρρέει, όσο μυστικά και ψέματα θολώνουν την αντίληψή μας για το αθώο και το ένοχο, ανατριχιαστικές υποψίες στοιχειώνουν τις σκέψεις όλων: Σκότωσε ο Νικ τη γυναίκα του; Που εξαφανίστηκε το κορίτσι;

To best seller μυθιστόρημα της Τζίλιαν Φλιν μετατρέπεται σε κάτι παραπάνω από συναρπαστικό θρίλερ στα χέρια του Ντέιβιντ Φίντσερ. Μία κινηματογραφική διατριβή για το πώς εξαφανίζεσαι σε μια σχέση, πώς χάνεις τον εαυτό σου σ' ένα γάμο... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix