Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


La La Land

La La Land του Ντέιμιαν Σαζέλ

Ο Σεμπάστιαν είναι ένας 35χρονος πιανίστας στο σύγχρονο Λος Αντζελες. Τίποτα όμως δεν είναι σύγχρονο στο μυαλό και την καρδιά του: η ζωή του κυλά σε άμετρο τέμπο – όπως η free jazz που λατρεύει. Φοράει 50ς κουστούμια, οδηγεί vintage αυτοκίνητο και κουβαλά τον εαυτό του μοναχικά, μελαγχολικά και πεισμωμένα. Δε θα συμβιβαστεί με τα jingle tunes των piano bars που μπορούν να πληρώσουν το νοίκι του. Θα παραμείνει εμμονικά πιουρίστας στην τέχνη του, φτωχός και ρομαντικός («γιατί λέμε αυτή τη λέξη σαν να είναι βρισιά πλέον;»). Αποκλεισμένος στο άδειο του διαμέρισμα, παρέα με στιβαγμένα βινύλια, αφίσες ιστορικών jazz joints, συλλεκτικά μεμοραμπίλια (όπως το σκαμπό του πιανίστα Χόγκι Καρμάικλ) και τα όνειρά του να ανοίξει το δικό του μαγαζί, όπου οι τζαζίστες θα μπορούν να τζαμάρουν «ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν κι όποτε θέλουν». Το οσκαρικό μιούζικαλ με πρωταγωνιστές την Εμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ, για όσους κοιτάζουν τον ουρανό με τ' άστρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο ANT1

dolittle 607

Ντούλιτλ (Dolittle) του Στίβεν Γκέιγκαν

O Δρ. Ντούλιτλ, ο εκκεντρικός γιατρός της αυλής της Βασίλισσας Βικτωρίας, έχει εδώ και χρόνια αυτοεξοριστεί σε μια μακρινή φάρμα που του έχει παραχωρήσει το παλάτι. Εκεί, παραμελημένος και ημιάγριος ασχολείται, συναναστρέφεται και συνυπάρχει μόνο με τα ζώα. Είναι διαβόητη η ικανότητά του: ο Δρ. Ντουλίτλ είναι ο μοναδικός άνθρωπος που καταλαβαίνει και μιλά τη γλώσσα των ζώων. Ποντίκια, παπαγάλοι, γουρούνια και σκύλοι, πίθηκοι, στρουθοκάμηλοι, ελέφαντες κι αρκούδες - όλα τα ζώα, κατοικίδια και εξωτικά, έχουν θέση στη ζωή του. Μόνο οι άνθρωποι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του, από τότε που κι εκείνος με τη σειρά του έχασε την μοναδική του αγάπη, τη γυναίκα του, σ' ένα ναυάγιο. Μία μέρα ένα μικρό αγόρι, γιος κυνηγών, παραβιάζει την απομόνωσή του για να του φέρει ένα σκιουράκι που πυροβόλησε κατά λάθος. Ταυτόχρονα, μία βασιλική ακόλουθος χτυπά κι αυτή την πόρτα του και τον πιέζει να την ακολουθήσει στο παλάτι: η Βασίλισσα είναι βαριά άρρωστη και κανείς δεν γνωρίζει γιατί. Ο απρόθυμος δόκτωρας βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος: το μόνο γιατρικό για την Βασίλισσα είναι ένα βοτάνι που φυτρώνει σε μακρινό νησί κι έτσι, μικροί και μεγάλοι, άνθρωποι και ζώα, θα ξεκινήσουν μία επικίνδυνη αποστολή και μια μεγάλη περιπέτεια.

Ο Δρ. Ντούλιτλ του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.15 στο Star

hangover

The Hangover του Τοντ Φίλιπς

Δυο μέρες πριν παντρευτεί, ο Νταγκ πηγαίνει στο Λας Βέγκας, μαζί με τρεις θεότρελους φίλους του, για ένα ξέφρενο εργένικο πάρτι, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Συμβαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο! Την επόμενη μέρα, οι τρεις φίλοι ξυπνούν και κανείς τους... δεν θυμάται τίποτα! Τα στοιχεία, που έχουν στη διάθεση τους σχετικά με το τι έγινε το προηγούμενο βράδυ, είναι μάλλον ασύνδετα: μια τίγρης στο μπάνιο τους, ένα μωρό 6 μηνών στη ντουλάπα τους, ένα δόντι σπασμένο. Και το σημαντικότερο; Ο γαμπρός είναι άφαντος! Πρώτο μέλημα τους, να βρουν τον γαμπρό, ο οποίος σε 48 ώρες πρέπει να είναι πλυμένος, ξυρισμένος, ντυμένος και να περιμένει τη νύφη στην εκκλησία! Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ, αρχίζουν μια τρελή κούρσα, για να βρουν έγκαιρα τον Νταγκ. Αυτό που έζησαν οι τέσσερις φίλοι στο πάρτι τους, δεν συγκρίνεται με αυτό που πρόκειται να ζήσουν, καθώς θα προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια της προηγούμενης βραδιάς και να έρθουν αντιμέτωποι με όλες τις λάθος αποφάσεις που πήραν...

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Star

1322905722.jpg

The Amazing Spider-Man του Μαρκ Γουεμπ

Ο έφηβος Πίτερ Πάρκερ ζει στο Κουίνς της Νέας Υόρκης με τον θείο και τη θεία του, πηγαίνει στο σχολείο και είναι ερωτευμένος με την Γκουεν. Είναι science geek και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη μελαγχολία της εφηβείας. Σε μια επίσκεψη στην εταιρεία του παλιού συνεργάτη του πατέρα του, του Δρ. Κερτ Κόνορς, ο Πίτερ όχι μόνο θ’ ανακαλύψει στοιχεία για τους λόγους της εξαφάνισης των γονιών του, αλλά και θα μεταλλαχθεί από ατσούμπαλο αγόρι σε μαχητή του εγκλήματος με σπάνιες υπερδυνάμεις.

«Ολοι έχουμε μυστικά. Αυτά που κρύβουμε κι αυτά που οι άλλοι κρατάνε κρυμμένα από μας». Νέος - και νεαρός - Σπάιντερμαν, με love story και θεαματικό 3D, σε ένα αναμφίβολο blockbuster. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Mega

Prison 77

Η Απόδραση του '77 (Modelo 77) του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Λίγο μετά την κατάρρευση της δικτατορίας του Φράνκο στην Ισπανία και τη μετάβασή της προς δημοκρατία, ο Μανουέλ (Μιγκέλ Χεράν - ο «Ρίο» στην «Τέλεια Ληστεία») φυλακίζεται αδίκως για υποκλοπή χρημάτων που δανείστηκε από την εργασία του. Εκεί, ο φανταστικός αυτός χαρακτήρας ανακαλύπτει τις πολύ αληθινές άθλιες και φασιστικές πτυχές της φυλακής, όπου είναι ακόμα φυλακισμένοι «ανεπιθύμητοι» του τέως φασιστικού καθεστώτος, θα εμπλακεί σε ένα αληθινό επαναστατικό κίνημα φυλακισμένων και τελικά θα συμμετάσχει σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές αποδράσεις φυλακισμένων στην ιστορία, όπου πάνω από 175 φυλακισμένοι του καθεστώτος απέδρασαν από τις φυλακές τους όταν δεν τους χορηγήθηκε η αμνηστία που δικαιούνταν από το νέο δημοκρατικό καθεστώς.

Ο σκηνοθέτης του «Μικρού Νησιού» επιστρέφει μ' ένα αγωνιώδες, κλειστοφοβικό και βίαιο πολιτικό θρίλερ, βασισμένο στην αληθινή απόδραση από τις φυλακές της Βαρκελώνης - δύο χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος του Φράνκο. Τόσο έντονο που μένει χαραγμένο στο νου για ώρες αφού έχει τελειώσει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

lessons in chemistry

Μαθήμετα Χημείας (Lessons in Chemistry)

Στην Αμερική του ’50, η Ελίζαμπεθ Ζοτ φιλοδοξεί να γίνει χημικός - και είναι κι εξαιρετική! Ομως η ανδροκρατία στον χώρο της επιστήμης, μαζί και μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη, την οδηγούν σ’ ένα άλλο μονοπάτι. Η Ελίζαμπεθ θα γίνει διάσημη τηλεπαρουσιάστρια εκπομπής μαγειρικής και σωστής διατροφής, μόνο που εκεί θα προσπαθήσει να επιβάλει τους δικούς της όρους!

Το ντεμπούτο της Μπόνι Γκάρμους στη λογοτεχνία είναι ένα παραπλανητικά ελαφρύ, βαθιά συγκινητικό βιβλίο που μόλις έγινε σειρά στο AppleTV+. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η σειρά προβάλλεται στο AppleTV+

εκεί που ζούμε

Εκεί που Ζούμε του Σωτήρη Γκορίτσα

Την ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα -προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά πάρκιν της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο- και θα τελειώσει απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Ο Σωτήρης Γκορίτσας επιστρέφει στη νεοελληνική τρέλα και το... δρόμο με μια μικρή, την ίσως πιο προσωπική του ταινία, για να απενοχοποιήσει και να συμφιλιώσει δύο γενιές, ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζονται περισσότερο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

rebel moon

Rebel Moon: Part 1 - A Child of Fire του Ζακ Σνάιντερ

Το σενάριο, το οποίο το έχει γράψει ο ίδιος ο Σνάιντερ μαζί με τους Σέι Χέιτεν και Κερτ Τζόνσταντ, επικεντρώνεται στους κατοίκους μια αποικίας σε έναν πλανήτη στην άκρη του γαλαξία, οι οποίοι απειλούνται από τις στρατιές του τυραννικού ηγέτη, Μπαλισάριους. Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι αφήνουν τη μοίρα τους πάνω σε μια κοπέλα με ένα μυστηριώδες παρελθόν για να ψάξει να βρει πολεμιστές από τους γύρω πλανήτες και να τους βοηθήσει να πολεμήσουν.

Το πολυαναμενόμενο έπος του Ζακ Σναίντερ πέφτει στο κενό των φιλοδοξιών του, αποτυγχάνοντας να συστηθεί ως μια saga εν τη γεννέσει της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix