Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 21 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 21 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


από το μπαλκόνι main

Από το Μπαλκόνι του Αρη Καπλανίδη

Η μεσόκοπη κυρία Λίνα, εγκατεστημένη στο μπαλκόνι της, παρεμβαίνει σε οτιδήποτε συμβαίνει στη γειτονιά. Περαστικοί, αλλά και γείτονες από τα απέναντι διαμερίσματα νιώθουν το βλέμμα της καρφωμένο επάνω τους, ενώ η ίδια είναι έτοιμη να τους πετάξει επίδεσμο, αν συμβεί κάποιο ατύχημα, να δώσει συμβουλές παρκαρίσματος και να ειδοποιήσει την αστυνομία εντοπίζοντας μια διάρρηξη. Κάποιοι την αντιμετωπίζουν με απορία και θαυμασμό, όμως οι περισσότεροι νιώθουν ενοχλημένοι. Ώσπου, η Λίνα χάνει τον γιο της σε αυτοκινητικό δυστύχημα και δεν ξαναβγαίνει στο μπαλκόνι. Όλοι διαπιστώνουν ότι, τώρα πια, τίποτα στη γειτονιά δεν είναι όπως παλιά.

Το πολυβραβευμένο μικρού μήκους animation του Αρη Καπλανίδη. Δώδεκα λεπτά, ένας ολόκληρος κόσμος, ένα συνεχόμενο χαμόγελο και μια στιγμή μελαγχολικής ενδοσκόπησης.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στην ΕΡΤ 3

ουρανία

Ουρανία του Κώστα Καπάκα

Καλοκαίρι 1969, δικτατορία. Σε μια μικρή κωμόπολη, η παρέα του έφηβου Αχιλλέα μεγαλώνει με όνειρα και πάθη∙ «οικογενειακά» και πολιτικά. Τα πέντε αγόρια παρακολουθούν την Ουρανία (μια πόρνη εγκατεστημένη έξω από το χωριό) και ονειρεύονται να μαζέψουν χρήματα για να την επισκεφτούν. Όμως, ο ονειροπόλος Αχιλλέας, που θέλει να γίνει αστροναύτης, μεταφέρεται στην Αθήνα με σπασμένο πόδι. Εκεί, βλέπει για πρώτη φορά μια τηλεόραση μάρκας URANYA, η οποία μπορεί να μεταδώσει την εκτόξευση του «Apollo» στο φεγγάρι. Παθιασμένοι με αυτήν την ιδέα, ο ίδιος και οι φίλοι του, αντιμετωπίζουν ένα επιτακτικό δίλημμα: Θα αγοράσουν τηλεόραση (URANYA) ή θα «επισκεφτούν» την Ουρανία για να μυηθούν στα μυστικά του έρωτα;

Η ταινία απέσπασε Β ΄Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας, Βραβείο Σεναρίου, Ερμηνείας Β’ Ανδρικού Ρόλου, Μουσικής και Ενδυματολογίας στο 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2007.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 1

wonder woman 1984 main

Wonder Woman 1984 της Πάτι Τζένκινς

Στην καρδιά των 80s συναντάμε την Νταϊάνα, aka Wonder Woman, να ζει μια μοναχική ζωή στην απομόνωση, τόσο από δική της επιλογή όσο και από διάφορες περιστάσεις που την οδήγησαν σε αυτή. Δουλεύει ως επιμελήτρια σε ένα αρχαιολογικό μουσείο όπου φτάνει μια μαγική πέτρα η οποία μπορεί να εκπληρώσει οποιαδήποτε ευχή σου. Φυσικά τα πράγματα δεν αργούν να πάρουν μια περίεργη και επικίνδυνη τροπή με την πέτρα αυτή να γίνεται η αιτία για την επικείμενη εξαφάνιση ολόκληρου του κόσμου.

H Wonder Woman μας καλωσορίζει στο μέλλον σε μια νέα εποχή θαυμάτων: στα χρυσά '80s, Ο,τι λάμπει, όμως... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

People Vs. Larry Flynt

Υπόθεση Λάρι Φλιντ (People Vs. Larry Flynt) του Μίλος Φόρμαν

Ο Λάρι Φλιντ, εκδότης του "Hustler" του πρώτου πορνοπεριοδικού στις αρχές της δεκαετίας του '70, αντιμετωπίζει από την πρώτη στιγμή την κατακραυγή πουριτανών, φανατικών και συντηρητικών, που εκφράζεται από διώξεις και φυλακίσεις, μέχρι απόπειρες δολοφονίας του.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.50 στο Mega

The BFG 607

Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας (The BFG) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ενα μικρό ορφανό κορίτσι, η Σόφι, συναντά ένα μυστηριώδη γίγαντα και μαθαίνει για τα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας του. Μαζί, θα τα βάλουν με τους πανίσχυρους - όχι και τόσο φιλικούς - γίγαντες για να σώσουν την Μεγάλη Βρετανία και θα ανακαλύψουν την αξία της φιλίας.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πετυχαίνει την καλύτερη live action μεταφορά μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ σε ένα παιδικό, αλλά αυτόματα κλασικό παραμύθι για όλες τις εποχές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Open

falcon lake

Λίμνη Φάλκον (Falcon Lake) της Σαρλότ Λε Μπον

Είναι καλοκαίρι κι ο 14χρονος Μπαστιάν βαριέται στο πίσω κάθισμα. Βρίσκεται σ' αυτή την άχαρη ενδιάμεση ηλικία: αρκετά μικρός ακόμα, ώστε να πρέπει να ακολουθεί τους γονείς και τον πιτσιρικά αδελφό του σε οικογενειακές διακοπές, και ταυτόχρονα τόσο ορμονικά και συναισθηματικά ανήσυχος, ώστε να ανυπομονεί για την ενηλικίωση που παραμονεύει. Αυτό το μεταιχμιακό καλοκαίρι, ο οικογενειακός προορισμός είναι η Λίμνη Φάλκον στο Κεμπέκ. Εκεί, πάνω στο νερό, έχει το εξοχικό της ξύλινο σπίτι μία παλιά φίλη της μητέρας του. Εκεί, θα γνωρίσει την Κλοέ, την 16χρονη κόρη της οικογένειας - μυστηριώδη, ατίθαση, αυθάδη, άπιαστη. Θα τον σνομπάρει για τα μεγαλύτερα αγόρια της περιοχής, θα τον φοβερίσει με ιστορίες φαντασμάτων (αγόρια που κάπου, κάποτε πνίγηκαν στα σκοτεινά νερά της λίμνης και τώρα τη στοιχειώνουν) θα τον κατατρομάξει ξυπνώντας μέσα του πρωτόγνωρα ένστικτα, συναισθήματα, φαντασιώσεις.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Καναδής Σαρλότ Λε Μπόν αποτυπώνει το μυστικιστικό, μελαγχολικό και γοητευτικά επικίνδυνο μακροβούτι από την εφηβεία στην ενηλικίωση σαν ένα ghost story που αφηγείσαι τα καλοκαίρια γύρω από την φωτιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

napoleon

Ναπολέων (Napoleon) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η ιστορία, μια επεισοδιακή διαδρομή στη ζωή και το τέλος του Μεγάλου Κορσικανού, ξεκινά απ' όταν ο Ναπολέων κατέκτησε για λογαριασμό των Γάλλων την Τουλόν, επιτυχία που τον έφερε στο μετεπαναστατικό Παρίσι της Βασιλείας του Τρόμου του Ροβεσπιέρου και καταλήγει, αφότου ο Ναπολέων έχει γίνει Υπατος της Πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας και προοδευτικά Αυτοκράτορας της Γαλλίας, στην εξορία του τέλους του στη νήσο της Αγίας Ελένης, μια εικοσιπενταετία που άλλαξε για πάντα την Ευρώπη, την έννοια της πολιτικής φιλοδοξίας, την υφή της εξουσίας και την πολύπλευρη φύση του αυταρχισμού. Ολ' αυτά, μέσα από την παθιασμένη, καθοριστική σχέση του με την Ιωσηφίνα, αποφυλακισμένη αριστοκράτισσα και παροιμιωδώς θελκτική γυναίκα.

Εντυπωσιακό στις σκηνές πλήθους και τις μάχες, αλλά αδύναμο, αποσπασματικό και ρηχό, το έπος της χρονιάς από τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

x-men 97

X-Men '97

Μετά από τα γεγονότα του X-Men: The Animated Series, οι X-Men αντιμετωπίζουν νέες επικίνδυνες προκλήσεις μετά από τον χαμό του αρχηγού τους, Καθηγητή X.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+ με νέο επεισόδιο κάθε Τετάρτη