Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


love actually main

Αγάπη Είναι (Love Actually) του Ρίτσαρντ Κέρτις

Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, ένας Άγγλος συγγραφέας, ένας σεξομανής νεαρός, ένας διευθυντής παντρεμένος με παιδιά, ένας κουμπάρος νιόπαντρων, μια υπάλληλος αδερφή ατόμου με ειδικές ανάγκες, ένα δίδυμο "τσόντας" και ένας πιτσιρικάς που μόλις έχασε την μητέρα του πέφτουν θύματα του φτερωτού Θεού λίγο πριν την μεγάλη γιορτή του Χειμώνα. Την ίδια ώρα που ένας ξεχασμένος ροκάς προσπαθεί να κάνει επιτυχία χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα!

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΑΝΤ1

Romeo + Juliet 607

Romeo + Juliet του Μπαζ Λούρμαν

Σε μια από τις πιο ποπ μεταφορές του μεγαλύτερου love story όλων των εποχών, ο Μπαζ Λούρμαν («Moulin Rouge»), αφηγείται την ιστορία των Μοντέγων και των Καπουλέτων σαν μια προαιώνια πάλη συμμοριών που στο κέντρο της θα γεννηθεί και θα πεθάνει ο έρωτας του Ρωμαίου (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) και της Ιουλιέτας (Κλερ Ντέινς). Ξέφρενο, θορυβώδες, παθιασμένο, φτιαγμένο για την generation X αλλά και όλες τις γενιές που θα την ακολουθούσαν, η παραισθησιογόνα διασκευή του Λούρμαν υπό τους ήχους ενός σύγχρονου ανεκτίμητου soundtrack (από τους Garbage και τους Radiohead μέχρι τους The Cardigans και τον Prince) ραγίζει ακόμη και την πιο σκληρή καρδιά, μνημείο της διαχρονικότητας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Διαβάστε περισσότερα στο Flix.gr

Η ταινία προαβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

Sherlock Holmes: A Game of Shadows 607

Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών (Sherlock Holmes: A Game of Shadows) του Γκάι Ρίτσι

Βρισκόμαστε στο 1891 και ολόκληρη η Ευρώπη έχει αναστατωθεί από μια σειρά μοιραίων βομβιστικών επιθέσεων που φέρνουν τη Γερμανία και τη Γαλλία στα πρόθυρα πολέμου. Ο Σέρλοκ Χολμς, ωστόσο, ψυχανεμίζεται ότι η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι, ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Νέα περιπέτεια για τον ιδιότυπο ντετέκτιβ, περισσότερο ταινία δράσης του Γκάι Ρίτσι παρά μυστήριο με τη φλεγματική σφραγίδα του Σέρλοκ Χολμς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Open

billy elliot 607

Μπίλι Ελιοτ, Γεννημένος Χορευτής (Billy Elliot) του Στίβεν Ντάλντρι

Μια φορά την εβδομάδα ο εντεκάχρονος Μπίλι παίρνει 50 πένες για να παρακολουθήσει μάθημα πυγμαχίας αλλά δεν σημειώνει πρόοδο. Απογοητευμένος, ανακαλύπτει ότι συμπαθεί περισσότερο το μπαλέτο. Έτσι παρακολουθεί κρυφά μαθήματα σε μια τάξη γεμάτη κορίτσια τις ώρες που υποτίθεται ότι μαθαίνει πυγμαχία. Ο Μπίλι αποδεικνύεται ταλέντο στο χορό και γίνεται ο προστατευόμενος της καθηγήτριάς του. Είναι μάλιστα τόσο καλός που εκείνη θέλει να τον στείλει σε διαγωνισμό ταλέντων. Εκείνος όμως προσπαθεί να το κρύψει από τον χήρο πατέρα του και τον αδελφό του. Δεν θα τους άρεσε να μάθαιναν ότι τα χρήματα της πυγμαχίας πήγαν σε όχι και τόσο ανδροπρεπή μαθήματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον ΑΝΤ1

the great gatsby 607

Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ (The Great Gatsby) του Μπαζ Λούρμαν

O επίδοξος συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ (alter ego του ίδιου του Φιτζέραλντ), εγκαταλείπει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για την Νέα Υόρκη της άνοιξης του 1922. Εκεί βασιλεύει μία νέα τάξη που χαρακτηρίζεται από τον νεοπλουτισμό, τα χαλαρά ήθη, την αμαρτωλή τζαζ των ξέφρενων πάρτι. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικανικό Ονειρο, ο Νικ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη και κοσμικό εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και κοντά στην ξαδέρφη του Ντέζι και τον ερωτύλο γαλαζοαίματο σύζυγό της, Τομ Μπιουκάναν. Κάπως έτσι ο Νικ θα χαθεί στον ελκυστικό κόσμο των κροίσων, της ψευδαίσθησης, του έρωτα και της απάτης τους. Καθώς ο Νικ βιώνει τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τον κόσμο στον οποίο πλέον ζει, καταγράφει την ιστορία του ατελέσφορου έρωτα, των αδιάφθορων ονείρων που αποτελούν σημεία αναφοράς για τη σύγχρονη εποχή.

O Mπαζ Λούρμαν αναβιώνει τον πιο γοητευτικό, ηδονικό, λογοτεχνικό ήρωα όλων των εποχών. Απολύτως λαμπερός, με μια γερή δόση πικρής αλήθειας, αυτός ο Γκάτσμπι κατορθώνει να είναι και Λούρμαν και Φιτζέραλντ. Και ποπ και θλιμμένος. Και μπορεί όχι αξέχαστος, μα αναμφίβολα απολαυστικός. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Open

ai

Α.Ι.: Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence: AI) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Τοποθετημένη κάπου στο μέλλον, η ταινία διηγείται την ιστορία του Ντέιβιντ, ενός ανδροειδούς με τη μορφή μικρού παιδιού προγραμματισμένου με την ικανότητα να αγαπάει.

Η ανάπτυξη της ταινίας ξεκίνησε αρχικά με τον σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ο Κιούμπρικ προσέλαβε αρκετούς σεναριογράφους μέχρι και τη δεκαετία του 1990, συμπεριλαμβανομένων των Μπράιαν Άλντις, Μπομπ Σο, Ίαν Γουάτσον και Σάρα Μέιτλαντ. Το πρότζεκτ παρέμεινε στο στάδιο της ανάπτυξης για χρόνια, εν μέρει επειδή ο Κιούμπρικ πίστευε ότι η τεχνολογία δημιουργίας εικόνων με τη χρήση υπολογιστή δεν ήταν αρκετά προηγμένη για να δημιουργήσει τον χαρακτήρα του Ντέιβιντ, τον οποίο θεωρούσε ότι κανένα παιδί-ηθοποιός δεν θα μπορούσε πειστικά να υποδυθεί. Το 1995, ο Κιούμπρικ παρέδωσε το πρότζεκτ στον Σπίλμπεργκ, αλλά η ταινία δεν προχώρησε προς υλοποίηση παρά μέχρι τον θάνατο του Κιούμπρικ το 1999. Ο Σπίλμπεργκ παρέμεινε πιστός στο σεναριακό προσχέδιο του Ίαν Γουάτσον για να γράψει το σενάριο.

Η ταινία προβάλλεται 23.45 στο Cosmote Cinema 2

the father 607

Ο Πατέρας (The Father) του Φλόριαν Ζέλερ

«Δεν χρειάζομαι βοήθεια από κανέναν» ξεσπά θυμωμένα ο Αντονι στη βουρκωμένη κόρη του, Αν. Εκείνη του έχει μόλις ανακοινώσει ότι θα μετακομίσει στο Παρίσι γιατί, επιτέλους, μετά το διαζύγιό της, γνώρισε κάποιον και θα τον ακολουθήσει για να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Μόνο που δεν μπορεί να αφήσει τον πατέρα της μόνο του, χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να προσλάβουν μία καινούργια κοπέλα. Την προηγούμενη, ο 80χρονος, που πάσχει από άνοια, την έδιωξε. Οπως και την προηγούμενη πριν από αυτήν. Και την προηγούμενη. Ο συνταξιούχος μηχανικός είναι σίγουρος ότι τον έκλεβαν. Για παράδειγμα, πού είναι το ρολόι του;

Επώδυνο να το ζήσεις, αλλά ταυτόχρονα μεγαλειώδες, αυτό είναι τo κινηματογραφικό ντεμπούτο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Φλόριαν Ζέλερ που χάρισε επάξια στον Σερ Αντονι Χόπκινς ένα ακόμα Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

indiana jones

O Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου (Indiana Jones and the Dial of Destiny) του Τζέιμς Μάνγκολντ

Η δράση μάς βρίσκει, αρχικά, στο 1945. Ο Ιντι νεότατος (ο Χάρισον Φορντ ψηφιακά φρεσκαρισμένος), συγκρούεται με τους Ναζί και συγκεκριμένα με τον αξιωματικό Γιούργκεν Βόλερ (ο Μαντς Μίκελσεν ταιριαστά ψυχρός και φονικός), που έχει ανακαλύψει τον... μισό μηχανισμό των Αντικυθήρων κι αναζητά τον άλλο μισό, για να μπορέσει να ταξιδέψει στο χρόνο, όπως φημολογείται πως μπορεί να κάνει το δημιούργημα του Αρχιμήδη του Συρακούσιου. Μια εικοσαετία αργότερα, ο Ιντι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη που δονείται στο ρυθμό τής πρώτης προσελήνωσης. Ο Ιντι δονείται μόνο από το θόρυβο της πόλης και την ξαφνική επίσκεψη της Ελενα, της βαφτισιμιάς του και κόρης του Μπάζιλ Σο. Μαζί, απρόθυμα, θα ξεκινήσουν ένα οδοιπορικό σε τόπους μυστικιστικούς, που θα τους φέρει ιδιαίτερα κοντά στην εφεύρεση του Αρχιμήδη, αλλά και στον ίδιο!

Ο αποχαιρετισμός του Ιντιάνα Τζόουνς δεν θα μπορούσε να μην είναι συγκινητικός. Θα μπορούσε, όμως, να γίνει με καλύτερη ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

maestro

Ο Μαέστρος (Maestro) του Μπράντλεϊ Κούπερ

Η ταινία αφηγείται 30 χρόνια ταραχώδους ζωής και θρυλικής καριέρας του οσκαρικού συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν και θα εστιάζει στο γάμο του με την Φελίσια Moντελέγκρε και μπορεί ο τίτλος της μπορεί, από τότε, να άλλαξε από «Bernstein» σε «Maestro», ο Κούπερ βρήκε την συμπρωταγωνίστριά του στο πρόσωπο της Κάρεϊ Μάλιγκαν, η οποία θα παίξει τον ρόλο της γυναίκας του Μπερνστάιν, Μοντελέγκρε.

Η καλλιγραφική βιογραφία του Λέοναρντ Μπερνστάιν, χτυπά τα σωστά πλήκτρα, αλλά η μουσική που βγάζει είναι άψυχη και αδιάφορη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix