Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 1η Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 1η Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


the call

The Call του Μπραντ Αντερσον

Η Τζόρνταν εργάζεται σε μία θέση που απαιτεί ατσάλινη ψυχραιμία, αψεγάδιαστη κρίση και εύστροφα αντανακλαστικά. Γιατί μία σωστή οδηγία της μπορεί να σώσει τη ζωή στην άλλη γραμμή. Μία λάθος να την τερματίσει. Η Τζόρνταν είναι τηλεφωνήτρια της 911 υπηρεσίας άμεσου δράσης του Λος Αντζελες. Απαντά καθημερινά σε μεθυσμένους, ναρκομανείς, αυτοκτονικούς, απελπισμένους, τραυματισμένους. Απαντά σε όσους νιώθουν ότι με τον ένα ή άλλο τρόπο κινδυνεύουν και επιλέγουν να πάρουν το 100. Οταν ένα βράδυ ένα λάθος της στοιχίζει τη ζωή ενός κοριτσιού, που παγιδεύτετηκε στο διαμέρισμά της από έναν σίριαλ κίλερ, η Τζόρνταν κλονίζεται. Κρεμάει τα ακουστικά της και παραιτείται - επιλέγει μία πιο ήρεμη θέση, αυτή της εκπαιδεύτριας. Ενα γύρισμα της τύχης όμως τη φέρνει ξανά απέναντι στον ίδιο σίριαλ κίλερ: αυτή τη φορά έχει απαγάγει ένα 16χρονο κορίτσι που της τηλεφωνεί από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του με το καρτοκινητό της. Αυτό το τηλεφώνημα, οδηγία στην οδηγία, ανατροπή στην ανατροπή δίνει την υπόσχεση ενός θρίλερ που να σας κάνει να αναπηδήσετε κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο.

Ο μάστερ της εύκολης ανατριχίλας Μπρετ Αντερσον χτίζει ένα θρίλερ που μέχρι τα μισά έχει σασπένς, αλλά μετά... κόβεται η γραμμή. Ευκολίες, κλισέ, ένα ανεκδιήγητο φινάλε. Οσο πέφτουν οι τίτλοι τέλους, η υπόσχεση του πρώτου μέρους της ταινίας μοιάζει με αναπάντητη κλήση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον Alpha

μανάβης

O Μανάβης του Δημήτρη Κουτσιαμπασιάκου

Ακολουθώντας μέσα σε τέσσερις εποχές τον μανάβη Νίκο Αναστασίου με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, καθώς αυτοί επισκέπτονται εδώ και 26 χρόνια με το μανάβικο - φορτηγό τους τα δύσβατα χωρια της ορεινής Πίνδου, ξεκινώντας από τα Τρίκαλα, ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος γνώριζε ήδη από τη σύλληψη του ντοκιμαντέρ του πως δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα περισσότερο από το να βρίσκεται εκεί.

Η πραγματικότητα έτσι κι αλλιώς των ανθρώπων που συναντά στην διαδρομή του ο μανάβης δεν χρειάζεται σκηνοθεσία, ούτε ειδικούς φακούς για να τους κάνει αναμφισβήτητους και χαρισματικούς πρωταγωνιστές μιας ταινίας που είναι απλά η καθημερινότητά τους, φωτισμένη αριστουργηματικά από το φυσικό φως του ορεινού τοπίου και σκηνοθετημένη αριστοτεχνικά πριν από οποιονδήποτε από την ίδια τη ζωή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

The Fault in Our Stars

Το Λάθος Αστέρι (The Fault in Our Stars) του Tζος Μπουν

Δύο ασυνήθιστοι έφηβοι, η Χέιζελ και ο Γκας, βλέπουν τη ζωή με διαφορετική ματιά. Είναι ιδιαίτερα ευφυείς, δεν τους αρέσει να ακολουθούν συμβατικές μεθόδους και έχουν δημιουργήσει μία σχέση που θα τους συνεπάρει – όπως και μας - σε ένα αξέχαστο ταξίδι. Η σχέση αυτή είναι το μεγαλύτερο θαύμα, δεδομένου ότι γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν σε μια ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών.

Η πολυαναμένομενη διασκευή του best-seller του Τζον Γκριν, φτιάχνει ένα εμπορικό hit βάζοντας στο μπλέντερ έρωτα και καρκίνο και μια γερή δόση αμφίβολης ηθικής στάσης απέναντι στους ήρωές αλλά και τους θεατές του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.15 στον Alpha

the edge of tomorrow

Στα Ορια του Αύριο (Edge of Tomorrow) του Νταγκ Λάιμαν

Στο κοντινό μέλλον, μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά... και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι. Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τούς φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης.

Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που έχει τα εφέ και την δράση που θες κι ένα δυο πράγματα στα οποία πιθανότατα δεν ελπίζεις πια από τα blockbuster... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

Petite Maman

Μικρή Μαμά (Petite Maman) της Σελίν Σιαμά

Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν…

H νέα ταινία της Σελίν Σιαμά μετά το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται», ένα καθηλωτικό παραμύθι για την απώλεια και την αναγέννηση, για μαμάδες και κόρες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

first swim

Πρώτο Μπάνιο του Αλέξανδρου Κωστόπουλου

Μια οικογένεια πηγαίνει για μπάνιο την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών διακοπών. Η μικρή Μαργαρίτα θέλει να κολυμπήσει για πρώτη φορά χωρίς μπρατσάκια, αλλά οι γονείς της προσπαθούν να το αναβάλλουν για το επόμενο καλοκαίρι. Μια αλληγορία για τη στάση των δυτικών κοινωνιών απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα.

H ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

damsel

Δεσποσύνη (Damsel) του Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο

Μια φιλότιμη κοπέλα δέχεται να παντρευτεί έναν όμορφο πρίγκιπα, αλλά καταλαβαίνει ότι η βασιλική οικογένεια τη θέλει για να ξεπληρώσει ένα αρχαίο χρέος. Πεταμένη σε μια σπηλιά με έναν δράκο που βγάζει φωτιές, η νεαρή πρέπει να βασιστεί στο μυαλό και τη θέλησή της για να επιβιώσει.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Killers of the flower moon

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού (Killers of the Flower Moon) του Μάρτιν Σκορσέζε

Η ιστορία τοποθετείται τη δεκαετία του 1920 και περιστρέφεται γύρω από τα μέλη της φυλής των Ινδιάνων Οσέιτζ, οι οποίοι μετά από την ανακάλυψη πετρελαίου, στις εκτάσεις που τους παραχωρήθηκαν για να ζήσουν, έγιναν οι άνθρωποι με το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στον κόσμο. Αντιστρέφοντας τους άγραφους νόμους της εποχής, έζησαν στην Οκλαχόμα σαν μια σεβαστή αριστοκρατία και αναμείχθηκαν με τους λευκούς, δίνοντας το στίγμα μιας ουτοπικής συνύπαρξης που διακόπηκε απότομα όταν μυστηριώδεις δολοφονίες άρχισαν να αποδεκατίζουν ουσιαστικά τη φυλή, αναγκάζοντας το νεόκοπο τότε FBI του Εντγκαρ Τζ. Χούβερ να αναλάβει δράση.

Με ένα - συναρπαστικό, κλασικό και γι’ αυτό απίστευτα μοντέρνο, επίκαιρο έως και επείγον για κάθε εποχή αλλά ακριβώς για το σήμερα - έπος 260 λεπτών, ο Μάρτιν Σκορσέζε αφηγείται ξανά και αριστουργηματικά την ιστορία που έφτιαξε την Αμερική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

the eras tour

Taylor Swift: The Eras Tour του Σαμ Ρεντς

Swifties της Ελλάδας ήρθε η δική σας ώρα. Η θρυλική περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ έγινε ταινία και προβάλλεται σε όλο της το μεγαλείο για τα μάτια σας μόνο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+