Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Ράφτης 607

Ο Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Ο 50χρονος Νίκος, ένας εκλεπτυσμένος ράφτης παλαιάς κοπής, πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της περασμένης και καλοντυμένης αριστοκρατίας του ’60. Όμως, όταν η τράπεζα απειλεί να κατάσχει το οικογενειακό ραφτάδικο και ο ηλικιωμένος πατέρας του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ο Νίκος παίρνει για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια του και βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο να φέρει την τέχνη του κοντά στους ανθρώπους του σήμερα. Μπορεί μια νύφη στα Καμίνια να γίνει η μούσα του αλαφροΐσκιωτου Ράφτη;

To βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Σόνιας Λίζας Κέντερμαν. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τάλιν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Tarde Para Morir Joven

Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι (Tarde Para Morir Joven) του Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ Καστίγιο

Σε μια απομονωμένη κοινότητα στις Άνδεις, όπου οι κάτοικοι έχουν αποκηρύξει το σύγχρονο τρόπο ζωής,μια παρέα εφήβων συνειδητοποιεί πως προστατεύεται από τις απειλές της πόλης, όχι ομως και από τα ανθρώπινα πάθη.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

imitation game 607

Το Παιχνίδι της Μίμησης (The Imitation Game) του Μόρτεν Τίλντουμ

Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή, Αλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Ωστόσο, κανένας δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Ενα πορτραίτο ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ («Κυνηγοί Κεφαλών») μεταφέρει στο σινεμά το διάσημο βιβλίο του Αντριου Χότζες: «Αλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα» και δίνει στον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς τον ρόλο-εισιτήριο για τα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στον Alpha

crooked house 607

Δέκα Υποπτοι για Φόνο (Crooked House) του Ζιλ Πακέ- Μπρενέρ

Βασισμένο στο βιβλίο «Αράχνες στη Σοφίτα», η ιδέα και το στήσιμο του φόνου είναι αρκετά απλά στην εκτέλεσή τους: μεγιστάνας δολοφονείται στην έπαυλή του στην Αγγλία και καθένας από τους συγγενείς του που ζουν μαζί του έχει το κίνητρο για να το κάνει. Αυτό κάνει τον Πακέ-Μπρενέρ να στήσει, με ακαδημαϊκό τρόπο σχεδόν, τους παίχτες του πάνω σε ένα ταμπλό από κλειδωμένα δωμάτια, με καταπιεσμένα πάθη και μυστικά τα οποία το καθένα τους κρατά το κλειδί για την επόμενη αποκάλυψη. Ολοφάνερα, όμως, εδώ λείπει η μεγάλη παραγωγή, η οποία θα τοποθετούσε τους «Δέκα Υποπτους για Φόνο» στο ίδιο βεληνεκές με άλλες ταινίες του είδους. Αντ’ αυτού η ταινία φέρνει σε κάτι από τηλεοπτική παραγωγή του BBC, κάτι που δεν δικαιώνει καθόλου το all-star καστ της αλλά και την ίδια την ιστορία της Κρίστι.

Κινηματογραφική μεταφορά του best seller μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι με all-star cast (από την Γκλεν Κλόουζ μέχρι την Τζίλιαν Αντερσον και από τον Τέρενς Σταμπ μέχρι τον Τζούλιαν Σαντς) και ατμόσφαιρα που γοητεύει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον ΣΚΑΪ

we bought a zoo

Ο Ζωολογικός μας Κήπος (We Bought a Zoo) του Κάμερον Κρόου

Μεταφορά της αληθινής ιστορίας του Μπέντζαμιν Μι, όπως εκείνος την καταγράφει στα απομνημονεύματά του («We Bought a Zoo»), η ταινία αφηγείται την περιπέτεια ενός χήρου δημοσιογράφου και των παιδιών του, όταν στην προσπάθεια να επιβιώσουν τον χαμό της μητέρας της οικογένειας μετακομίζουν σ' ένα σπίτι που έρχεται πακέτο μ' έναν παρατημένο ζωολογικό κήπο. Το εγχείρημα να ανακαινίσει κανείς μία έμψυχη επιχείρηση (200 σπάνια είδη ζώων και οι δεκάδες απλήρωτοι φροντιστές τους) για την οποία δεν γνωρίζει τίποτα, δίνει στον πατέρα την έμπνευση να ξαναρχίσει να ζει και τον τρόπο να επικοινωνήσει με τα παιδιά του.

Η νέα ταινία του Κάμερον Κρόου έχει όλα τα στοιχεία που συγκινούν: μία αληθινή ανθρώπινη ιστορία, δυνατούς πρωταγωνιστές και το τρυφερό βλέμμα ενός σκηνοθέτη που βλέπει τη ζωή σαν γλυκόπικρη ροκ μπαλάντα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΣΚΑΪ

miss congeniality

Μις... Με Το Ζόρι (Miss Congeniality) του Ντόναλντ Πέτρι

Μια πράκτορας του F.B.I αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή στα καλλιστεία της Αμερικής για να αποτρέψει ένα τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

she said

Κάποια Μίλησε (She Said) της Μαρία Σρέιντερ

Στους New York Times, εκεί όπου παραδοσιακά γράφεται δημοσιογραφική ιστορία, δυο γυναίκες ρεπόρτερ, η Μέγκαν Τούι και η Τζόντι Κάντορ ερευνούν μια φήμη, μια διαπίστωση που προκύπτει από μισές, κρυφές κουβέντες, για να στοιχειωθετήσουν ένα άρθρο: κάποιος από τους ισχυρότερους άντρες του Χόλιγουντ (ίσως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν;) έχει επανειλημμένα παρενοχλήσει, ίσως και βιάσει, σίγουρα πολλαπλά αποζημιώσει χρηματικά, νεαρές φερέλπιδες ηθοποιούς ή συνεργάτες του. Μόνο που καμιά δεν τολμά να τον καταγγείλει επώνυμα, σίγουρα όχι μόνη. Ισως όλες μαζί.

Η Μαρία Σρέιντερ (του «Unorthodox»), μεταφέρει στην οθόνη την πραγματική δημοσιογραφική έρευνα που οδήγησε όχι μόνο στις μηνύσεις κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά στην έκρηξη του κινήματος #MeToo και στην επαναδιαπραγμάτευση της θέσης της γυναίκας στον επαγγελματικό χώρο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η Ζόι Καζάν κι η Κάρεϊ Μάλιγκαν τιμούν, όπως αξίζει, τις ηρωίδες τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.35 στο Nova Cinema 2

the hours

Οι Ωρες (The Hours) του Στίβεν Ντάλντρι

Τρεις γυναίκες προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν νόημα στη ζωή τους. Κάθε μια ζει σε διαφορετικό τόπο και χρόνο. Όλες όμως κατατρύχονται από τους ίδιους πόθους και φόβους. Η Βιρτζίνια Γουλφ, που ζει σ' ένα προάστιο του Λονδίνου τη δεκαετία του 1920, προσπαθεί να γλιτώσει από την τρέλα καθώς παλεύει να ξεκινήσει το πρώτο φιλόδοξο έργο της, την «Κυρία Ντάλογουεϊ». H Λόρα Μπράουν, μια μητέρα και νοικοκυρά που ζει στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1950 διαβάζει την «Κυρία Ντάλογουεϊ» και επηρεάζεται τόσο πολύ, που σκέφτεται σοβαρά να κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή της ζωής της. Η Κλαρίς Βον, μια σύγχρονη εκδοχή της κυρίας Ντάλογουεϊ, ζει στη Νέα Υόρκη του σήμερα και είναι αθεράπευτα ερωτευμένη με τον φίλο της τον Ρίτσαρντ, ο οποίος αργοπεθαίνει από AIDS. Οι ιστορίες των τριών αυτών γυναικών μπλέκονται μεταξύ τους, ώσπου οι γυναίκες να καταλήξουν με επώδυνο τρόπο στην αυτογνωσία.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.45 στο Cosmote Cinema 2