Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 26 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 26 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Birds of Passage

Αποδημητικά Πουλιά (Birds of Passage) των Σίρο Γκέρα και Κριστίνα Γκαλέγκο

H ιστορία, χωρισμένη σε πέντε τραγούδια, ανοίγει σε ομόκεντρους κύκλους όπου, μέσα τους, μια πολυμελής οικογένεια συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ιθαγενείς της φυλής Γουάγιου που κατοικούν στη χερσόνησο Λα Γκουαχίρα στην Κολομβία, έγιναν ηθελημένα και άθελά τους ταυτόχρονα, τα πιόνια ενός αδίστακτου εμπορίου ναρκωτικών, κατακερματίζοντας με τον πιο βίαιο τρόπο την ενότητα της παράδοσης και των ηθικών αρχών που υπήρξαν οι θεμέλιοι λίθοι της επιβίωσής τους.

Ο Κολομβιανός σκηνοθέτης του «Στην Αγκαλιά του Φιδιού» επιστρέφει σε ένα τόπο όπου συγκρούονται η παράδοση με τη νέα εποχή, η ηθική με τη διαφθορά, με ένα σινεμά που νιώθεις ότι έχεις ξαναδεί αν και προσπαθεί να μην μοιάζει με τίποτα που έχεις ξαναδεί. Επίσημο άνοιγμα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Κολομβίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Moulin Rouge

Moulin Rouge του Μπαζ Λούρμαν

Παρίσι, 1900. Ο Κρίστιαν είναι ποιητής που πιστεύει στην ελευθερία, στην αλήθεια, στην ομορφιά και στον έρωτα. Γεγονός είναι όμως ότι δεν έχει γνωρίσει ως τώρα τον έρωτα. Τον γνωρίζει για πρώτη φορά στο πρόσωπο της Σατίν. Το Moulin Rouge είναι από τα πιο φανταχτερά καμπαρέ και η Σατίν μια πανέμορφη χορεύτρια η οποία έχει σαγηνέψει και τον δούκα του Μονρόθ. Ονειρό της είναι να γίνει ηθοποιός. Πρόκειται να γυρίσουν παράσταση την οποία θα γράψει ο Κρίστιαν, θα παίξει η Σατίν και θα την χρηματοδοτήσει ο δούκας υπο έναν όρο! Η Σατίν θα είναι μόνο δικιά του και θα σκοτώσει τον Κρίστιαν αν βρεθεί εμπόδιο στον δρόμο τους. Η Σατίν για να προστατέψει τον αγαπημένο της τον διώχνει μακριά της... Η κινηματογραφική πανδαισία του Μπαζ Λούρμαν του 2001, με πρωταγωνιστές τη Νικόλ Κίντμαν και τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, βραβευμένη με δύο Οσκαρ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον ΑΝΤ1

Harry Potter and the Deathly Hallows 1 607

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Α (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1) του Ντέιβιντ Γέιτς

O Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη ξεκινούν την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής του μυστικού της αθανασίας του Βόλντεμορτ. Πλέον βρίσκονται χωρίς την καθοδήγηση και την προστασία των καθηγητών τους και για να τα καταφέρουν θα πρέπει να στηριχτούν και να εμπιστευθούν ο ένας τον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως απειλούν να τους εξολοθρεύσουν. Στο μεταξύ, ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος, που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει και ο Βόλντεμορτ έχει αναλάβει τον έλεγχο του Υπουργείου Μαγείας αλλά και του Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση. Αυτό όμως, που δεν έχει καταφέρει ακόμα και το οποίο έχει τεράστια αξία για τον Βόλντεμορτ, είναι άλλο: να βρει τον Χάρι Πότερ! Ο Εκλεκτός γίνεται το θήραμα καθώς οι Θανατοφάγοι κυνηγούν ανελέητα τον Χάρι Πότερ προκειμένου να τον οδηγήσουν στον Βόλντεμορτ ζωντανό. Η μόνη ελπίδα του Χάρι είναι να βρει τους Πεμπτουσιωτές πριν προλάβει ο Βόλντεμορτ. Όσο αναζητά στοιχεία, ανακαλύπτει μια παλιά και σχεδόν ξεχασμένη ιστορία, τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου, ο οποίος, αν αποδειχθεί ότι αληθεύει, μπορεί να χαρίσει στον Βόλντεμορτ την υπέρτατη δύναμη, που αναζητά απεγνωσμένα. Ο Χάρι Πότερ όμως δεν γνωρίζει ότι το μέλλον του έχει χαραχτεί, λόγω του παρελθόντος του, όταν εκείνη τη μοιραία ημέρα έγινε "το αγόρι που έζησε". Ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα, που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ...

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Star

Red, White and Royal Blue

Red, White & Royal Blue του Μάθιου Λόπεζ

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα της Κέισι ΜακΚουίστον όπου επικεντρώνεται στον Αλεξ, γιο της Προέδρου της Αμερικής, και τον Πρίγκιπα της Βρετανίας Χένρι, των οποίων η κόντρα ίσως προκαλέσει πρόβλημα στις σχέσεις Αμερικής και Βρετανίας. Οταν οι δυο τους αναγκάζονται να προσποιηθούν ανακωχή, η σχέση τους ξεκινά να θερμαίνεται, και η τριβή ανάμεσά τους πυροδοτεί κάτι πιο βαθύ απ' ότι περίμεναν.

Ρομαντική κομεντί που αλλάζει τους κανόνες ή το «Crown» σε εκδοχή «Heartstopper»; Το «Red, White & Royal Blue» είναι και τα δύο και τίποτα μαζί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

all the money in the world main

Ολα τα Λεφτά του Κόσμου (All the Money in the World) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Ρώμη, Ιούλιος 1973. Κουκουλοφόροι αρπάζουν ένα χλωμό, έφηβο αγόρι και το ρίχνουν σ' ένα βαν. Ο 16χρονος είναι ο Πολ Γκέτι, εγγονός του αμερικανού επιχειρηματία Τζ. Πολ Γκέτι. Οι άντρες, μέλη της Ντραγκέτα, της μαφίας της Καλαβρίας. Αν ο μεγιστάνας των πετρελαίων παππούς δεν πληρώσει τα λίτρα (17 εκατομμύρια δολάρια), οι μαφιόζοι θα τον επιστρέφουν στην μητέρα του, ένα κομμάτι τη φορά. Μόνο που ο διαβόητα τσιγκούνης δισεκατομμυριούχος αρνείται να πληρώσει. «Εχω 14 εγγόνια. Αν πληρώσω τώρα, σε λίγο θα έχω 14 αιχμάλωτα εγγόνια». Κάπως έτσι, το βάρος των διαπραγματεύσεων πέφτει στους ώμους της μητέρας του Πολ, διαζευγμένης από τον ναρκομανή γιο του Γκέτι, και τον Φλέτσερ Τσέις - τον υπεύθυνο ασφαλείας του γέρου επιχειρηματία, ο οποίος καθαρίζει τις δουλειές του με βρώμικα χέρια. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

Οι Αγνωστοι Αθηναίοι 607 3

Oι Αγνωστοι Αθηναίοι της Αγγελικής Αντωνίου

Οποίος έχει περπατήσει στο κέντρο της Αθήνας, Ερμού, Αθηνάς, Μοναστηράκι, Θησείο, έχει δει σίγουρα τα αδέσποτα σκυλιά που δηλώνουν μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού τριγώνου. Αν επιστρέφει συχνά εκεί τα θυμάται και να μεγαλώνουν, άλλοτε σε μεγαλύτερες παρέες ή να κρυώνουν τις μέρες του χειμώνα, να λείπουν από τη «βιογεωγραφία» της πόλης την εποχή που τα απομάκρυναν για να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Αν είναι πιο τυχερός, μπορεί να έχει συνομιλήσει με κάποια από αυτά, να έχει περπατήσει μαζί του ένα ή δύο τετράγωνα την ώρα που ξημερώνει και ξεκινάει το hangover, να του έχει δώσει σήμα για να περπατήσει στη διάβαση όταν ανοίγει το πράσινο ή να το έχει σταματήσει όταν το φανάρι γίνεται απότομα κόκκινο. Κάποιο για λίγο μπορεί να σε έχει πάρει από πίσω, μέχρι το σημείο που αντιλαμβάνεται πως δεν είσαι ικανός να γίνεις «σπίτι» όπως ο δρόμος…

Η Αγγελική Αντώνιου απλώνει το βλέμμα της στο χώρο και το χρόνο μιας αφανούς συγκινητικής και «εκπαιδευτικής» μικρής περιπέτειας επιβίωσης που διαδραματίζεται καθημερινά στο ύψος των ποδιών όσων περιδιαβαίνουν το κέντρο της Αθήνας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

extraction 2

Extraction 2 του Σαμ Χάργκρεϊβ

Ο Αυστραλός μισθοφόρος θα αναλάβει μία ακόμα φονική αποστολή: να σώσει την κακοποιημένη οικογένεια ενός αδίστακτου Γεωργιανού γκάνγκστερ από τη φυλακή όπου κρατείται.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix