Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 23 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 23 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Waiting for the Barbarians

Περιμένοντας τους Βαρβάρους (Waiting for the Barbarians) του Σίρο Γκέρα

Σε μια ανώνυμη πόλη των νότιων συνόρων ζει ο ανώνυμος Επίτροπος, διορισμένος από την Αυτοκρατορία ανώτατος διοικητικός λειτουργός της περιοχής, από την οποία εκδιώχθηκαν οι ιθαγενείς «βάρβαροι» στα βάθη μιας περιοχής που παραμένει αχαρτογράφητη. Ο Επίτροπος εκτελεί τα καθήκοντά του με πραότητα και μετριοπάθεια, ενώ ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την κουλτούρα των ιθαγενών. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν θα καταφτάσει ο πολεμοχαρής Συνταγματάρχης Τζολ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

βαλκανιζατέρ

Βαλκανιζατέρ του Σωτήρη Γκορίτσα

Ο Σταύρος και ο Φώτης, τριανταπεντάρηδες και άφραγκοι φίλοι κολλητοί αλλά και χαρακτήρες αντίθετοι, προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια κωμόπολη της Βόρειας Ελλάδας. Μαθαίνουν ότι στη Βουλγαρία μπορούν να πλουτίσουν, κάνοντας μαύρη αγορά με δολάρια. Αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και το ταξίδι τους, γεμάτο ιστορίες και απρόοπτα μέσα σ' ένα παλιό αυτοκίνητο, αρχίζει. Ανατολή και Δύση. Βαλκάνια και Ευρώπη. Τα χέρια αλλάζουν τα δολάρια σε λέβα, και τα λέβα σε ελβετικά φράγκα. Η κομπίνα έγινε, αλλά πώς θα τελειώσει;

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης (Batman v Superman: Dawn of Justice) του Ζακ Σναίντερ

Με το φόβο ότι αν αφήσει ανεξέλεγκτο τον υπερήρωα με τις θεϊκές δυνάμεις, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, ο πανίσχυρος τιμωρός του Γκόθαμ Σίτι αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον δημοφιλή, σύγχρονο σωτήρα της Μετρόπολις, τη στιγμή που ο κόσμος αναρωτιέται τι είδους ήρωα έχει πραγματικά ανάγκη. Με τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της, θέτοντας την ανθρωπότητα σε τεράστιο κίνδυνο.

H μεγάλη κινηματογραφική συνάντηση των δύο υπερηρώων της DC Comics υποχωρεί κάτω από το επικών διαστάσεων όραμα του Ζακ Σνάιντερ για μια ταινία – γεγονός, χωρίς πραγματικά κανένα γεγονός. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

Dead Poets Society 607

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών (Dead Poets Society), του Πίτερ Γουίαρ

Ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον πηγαίνει στην Ακαδημία Γουέλτον, όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του. Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον Καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον Alpha

The Girl on the Train

Το Κορίτσι του Τρένου (The Girl on the Train) του Τέιτ Τέιλορ

Το μυθιστόρημα της Πόλα Χόκινς κυκλοφόρησε μόλις πέρσι, το 2015 κι έγινε μεμιάς πολύκροτο best seller. Ηδη ξεδιπλώνεται στο σινεμά, με μια βιασύνη που αφήνει τα στίγματά της στο φιλμ. Αυτή είναι η – εκτεταμένη και περίπλοκη – ιστορία της Ρέιτσελ, συνυφασμένη με αυτές δυο ακόμα γυναικών. Η Ρέιτσελ έχει χωρίσει από τον Τομ, με τον οποίο δεν μπόρεσε και ποτέ να κάνει παιδί και το έχει ρίξει στην μποτίλια. Πηγαινοέρχεται με το τρένο κάθε μέρα, μόνο και μόνο για να παρατηρεί το σπίτι που κάποτε μοιραζόταν με τον άντρα της και που τώρα εκείνος μοιράζεται με τη νέα του γυναίκα, την Ανα και το νεογέννητο μωρό τους. Η Ρέιτσελ παρατηρεί και τους γείτονες, ένα άλλο φωτογενές ζευγάρι που μοιάζει να ζει τη ζωή που η ίδια λαχταρά, δηλαδή κάνει συχνά σεξ μπροστά στο παράθυρο. Ομως σε μια της διαδρομή, η Ρέιτσελ, μέσα στη θολούρα του ποτού, θα διαπιστώσει ότι κάτι δεν πηγαίνει καθόλου, μα καθόλου καλά στη βεράντα των γειτόνων – και θα δράσει.

To διάσημο περσινό best-seller της Πόλα Χόκινς μεταφέρεται ήδη στο σινεμά, σε μια ταινία που κάνει ό,τι μπορεί για να βαρύνει ένα απλό θρίλερ μυστηρίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Open

March on Rome

Πορεία προς τη Ρώμη (The March on Rome) του Μαρκ Κάζινς

Το 1922, οι Μελανοχίτωνες του Μπενίτο Μουσολίνι διένυσαν μια πορεία, που κατόπιν θεωρήθηκε θριαμβευτική, από τη Νάπολη ως τη Ρώμη, για να καταλάβουν την εξουσία. Πράγμα που έγινε, παρότι με τρόπο πολύ διαφορετικό από εκείνον που παρουσίασε (και σφράγισε στη συνείδηση του λαού), η προπαγανδιστική ταινία «A Noi» του Ουμπέρτο Παραντίζι.

101 χρόνια μετά την ιστορική πορεία του Μπενίτο Μουσολίνι από τη Νάπολη προς τη Ρώμη το 1922, ο Μαρκ Κάζινς παραδίδει ένα μάθημα (κινηματογραφικής) Ιστορίας, διερευνώντας τους μηχανισμούς της προπαγάνδας του θεάματος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Everything Everywhere All at Once

Τα Πάντα Ολα (Everything Everywhere All at Once) των Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ

Η Κινεζοαμερικανίδα Eβελιν έφτασε στα μισά της ζωής της και στην απόλυτη απόγνωση. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει πλέον με τον άτολμο άντρα της, δεν μπορεί να συνεννοηθεί με την γκέι έφηβη κόρη της, δεν μπορεί να οργανώσει τα λογιστικά της κι ο επικείμενος έλεγχος από την Εφορο την κάνει να τρέμει. Οχι όμως τόσο πολύ, όσο η επίσκεψη του αυστηρού πατέρα της. Εκείνος αντιπροσωπεύει την Κίνα, τις παραδόσεις, την πειθαρχία, την εργατικότητα, ενώ εκείνη απέτυχε στο κυνήγι του αμερικανικού ονείρου. Η ψυχική της κατάσταση μοιάζει με την οικογενειακή τους επιχείρηση (ένα τοπικό, παρηκμασμένο laundromat): κάθε μέρα, όλα τα άλυτα προβλήματα την στροβιλίζουν και την κοπανούν σ' ένα κάδο του πλυντηρίου που είναι η ζωή της. Εκείνη ήθελε άλλα πράγματα από τη ζωή της, να ακολουθήσει την αγάπη της για το τραγούδι, να κάνει καριέρα. Πόσες λάθος στροφές πρέπει να πήρε στην πορεία της για να βρεθεί παγιδευμένη σε αυτή τη δουλειά, σε αυτή την οικογένεια, σε αυτή τη ζωή;

Σάτιρα των υπερηρωικών ταινιών, μίξη κωμωδίας, οργιώδους φαντασίας και οικογενειακού δράματος - μία ταινία που είναι αυτό που λέει ο τίτλος της (κι ακόμα περισσότερα). Μήπως όμως, πολύ κακό για το (σχεδόν) τίποτα; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

all or nothing

Ολα ή Τίποτα (All or Nothing) του Μάικ Λι

Η ταινία περιγράφει τη ζωή σε μια εργατική γειτονιά του Λονδίνου, εστιάζοντας στην οικογένεια της Πένυ και του Φιλ. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις ζωές των φίλων και γειτόνων τους. Μέσα σε μια καθημερινότητα πνιγμένη στα προβλήματα, τις δυσλειτουργικές σχέσεις και την έλλειψη επικοινωνίας, όλοι προσπαθούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Όμως, ένα ξαφνικό γεγονός θα αναγκάσει την οικογένεια της Πένυ και του Φιλ να επανεκτιμήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα και κυρίως να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix