Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


embrace of the serpent 607

Στην Αγκαλιά Του Φιδιού (Embrace Of The Serpent) του Σίρο Γκέρα

Με απόσταση λίγων δεκαετιών, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Η περιπλάνηση θα οδηγήσει και τους δύο στον ίδιο σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Η σχέση και των δύο μαζί του, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα πάρει μία απρόβλεπτη τροπή…Μια περιπετειώδης περιπλάνηση που εστιάζει στις ανεπούλωτες ακόμα πληγές της αποικιοκρατίας. Η σχέση ανάμεσα στους δύο επιστήμονες και τον ιθαγενή σαμάνο αποτυπώνει, μέσα από την ποιητική ορμή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, μια εθνογραφικού χαρακτήρα σπουδή πάνω στο εκρηκτικό αντάμωμα δύο κόσμων.

Εμπνευσμένος από τα ημερολόγια του Ολλανδού εξερευνητή Θίοντορ Κοχ-Γκράνμπεργκ και του Αμερικανού Ρίτσαρντ Έβανς Σουλτς, ο 35άχρονος Κολομβιανός σκηνοθέτης Σίρο Γκέρα υφαίνει ένα μαγικό πέπλο γύρω από τον Αμαζόνιο της Κολομβίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix..

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Secret in their Eyes

Το Μυστικό στα Μάτια Τους (Secret in their Eyes) του Μπίλι Ρέι

Η δράση εκτυλίσσεται στο παρόν, με flash backs στο 2002. Τότε, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 9/11, δυο αστυνομικοί, η Τζες και ο Ρέι και μια επίδοξη δικαστής, η Κλερ, μέλη των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, παρακολουθούν ένα ύποπτο τζαμί. Οταν δίπλα του ανακαλύπτουν το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας, στιγμή δεν μπορούν να διανοοηθούν ότι ανήκει στην κόρη της Τζες. Οι προσπάθειες να συλληφθεί ο ένοχος δεν αποδίδουν, πιθανόν και με βοήθεια μέσα από το «σύστημα». Μια δεκαετία αργότερα, ο Ρέι επιστρέφει στο προσκήνιο, με νέα στοιχεία που ενδέχεται να μπορέσουν ν' αποδώσουν δικαιοσύνη.

Ριμέικ που δε βελτιώνει την αργεντίνικη ταινία «Το Μυστικό στα Μάτια της» που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2009. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

Dalida 607

Dalida της Λίζα Αζουέλος

Γεννήθηκε στο Κάιρο το 1933. Έδωσε την πρώτη της συναυλία στο Olympia το 1956 και στη συνέχεια έχτισε μια μεγαλειώδη καριέρα τριών δεκαετιών, αφήνοντας το στίγμα της τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στον αμερικάνικο χώρο. Πρόκειται για την τραγουδίστρια Δαλιδά, μια γυναίκα - σύμβολο για την εποχή της, δυναμική και αντισυμβατική σε μια αρκετά συντηρητική εποχή.

H γεμάτο πάθος, μουσική και μελόδραμα ζωή της Δαλιδά στην κινηματογραφική βιογραφία που συγκινεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΣΚΑΪ

godfather MAIN

Ο Νονός (The Godfather) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Στo κτήμα τoυ στη Νέα Υόρκη, έvας ηλικιωμένος επικεφαλής της Μαφίας, o Βίτo Κoρλεόvε, γιoρτάζει τoυς γάμoυς της κόρης τoυ, Κόvι, με τov vεαρό Κάρλo Ρίτσι. Στo χαρμόσυvo γεγovός παρευρίσκovται και oι γιoι τoυ Κoρλεόvε, Μάικλ, Σόvι και Φρέvτo, καθώς και o voμικός τoυ σύμβoυλoς, Τoμ Χάγκεv. Ο Μάικλ έχει μόλις επιστρέψει από τov πόλεμo σαv ήρωας και o πατέρας τoυ ελπίζει πως θα τov δει vα διαπρέπει μακριά από τηv παραvoμία. Ο Σόvι, μεγαλύτερoς από τov Μάικλ και πoλύ πιo βίαιoς από εκείvov, είvαι δεξί χέρι τoυ πατέρα τoυ και πρόκειται vα γίvει o επόμεvoς «Νovός» όταv o Ντov Βίτo πεθάvει. Μετά τη γαμήλια δεξίωση, oι Κoρλεόvε έχoυv μια συvάvτηση με τoυς Τατάλια, μια εξίσου ισχυρή, αλλά αντίπαλη oικoγέvεια της Μαφίας. Οι Τατάλια πιέζoυv τov Ντov Βίτo vα τoυς υπoστηρίξει στηv πώληση vαρκωτικώv αλλά εκείvoς αρvείται vα εμπλακεί σε κάτι τέτoιo. Λίγo αργότερα, εξαιτίας της άρvησής τoυ, o Ντov Βίτo πέφτει θύμα επίθεσης δυo oπλoφόρωv αλλά κατoρθώvει vα επιζήσει. Οταv o Μάικλ μαθαίvει ότι η απόπειρα δoλoφovίας ήταv έργo τoυ Σoλότσo, εvός αvθρώπoυ τωv Τατάλια, καθώς και τoυ ΜακΚλάσκι, εvός διεφθαρμέvoυ αστυvoμικoύ πoυ θέλει vα επωφεληθεί από τo εμπόριo vαρκωτικώv, λέει στov υπασπιστή τoυ πατέρα τoυ, Κλεμέvτσα, ότι είvαι πρόθυμoς vα τoυς σκoτώσει και τoυς δύo εv ψυχρώ.

Η σημαντικότερη στιγμή του νέου αμερικάνικου σινεμά, ένα αγέραστο μοντέρνο αριστούργημα, μια ανατριχιαστικά διαχρονικά επίκαιρη παραβολή για το έγκλημα, την τιμωρία, το σκοτάδι της ανθρώπινης φύσης και το ακριβό τίμημα του (αμερικανικού) ονείρου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 10.00 στο Cosmote Cinema 2

One Piece

One Piece

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε έναν φανταστικό, πολύχρωμο και κατά βάση θαλασσινό κόσμο. Η ιστορία ξεκινάει με ένα αξέχαστο γεγονός που προηγήθηκε πριν από 22 χρόνια, όταν ο θρυλικός πειρατής Γκόλ Ντι Ρότζερ, γνωστός και ως ο «Βασιλιάς των Πειρατών», εκτελέστηκε από την Παγκόσμια Κυβέρνηση σε δημόσια θέα. Πριν πεθάνει, οδηγεί τον κόσμο σε μια νέα εποχή πειρατών, καθώς ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν τον μυστηριώδη θησαυρό του, το «One Piece», που φαινομενικά πρόκειται για τον θησαυρό που θα αναδείξει τον επόμενο «Βασιλιά».

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

Harry Potter and the Deathly Hallows 2 607

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β' (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2) του Ντέιβιντ Γέιτς

Αφού κατέστρεψαν έναν Πεμπτουσιωτή και ανακάλυψαν πόσο σημαντικοί είναι οι Κλήρου του Θανάτου, οι Χάρι, Ρον και Ερμιόνη συνεχίζουν να ψάχνουν τους υπόλοιπους Πεμπτουσιωτές, στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν τον Βόλντεμορτ. Ωστόσο, τώρα που ο Βόλντεμορτ έχει στην κατοχή του το Γηραιό Ραβδί, τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα για τον Χάρι. Ο Βόλντεμορτ εν τω μεταξύ ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Χόγκουαρτς.

Το δεύτερο μέρος της τελευταίας ταινίας της κινηματογραφικής saga του Χάρι Πότερ. Η καλύτερη ταινία της σειράς με διαφορά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β'».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Star

fifth element

Το Πέμπτο Στοιχείο (The Fifth Element) του Λικ Μπεσόν

Στη Νέα Υόρκη, στον 23ο αιώνα, ένας ταξιτζής, ο Κόρμπεν Ντάλας γίνεται συμπτωματικά το μόνο άτομο ικανό να σώσει τον πλανήτη από μια ολέθρια καταστροφή. Πρέπει όμως να αποκτήσει πρώτα το «πέμπτο στοιχείο» που οι δυνάμεις του Κακού, οι Μάνγκαλορς είχαν υπεξαιρέσει με βίαιο τρόπο τον 20ο αιώνα.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Σκάι

ete 85

Το καλοκαίρι του '85 (Ete 85) του Φρανσουά Οζόν

Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Αλέξ αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος Νταβίντ τον σώζει ηρωικά. Ο Αλέξ μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Όμως, μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85; «Αφησε τον εαυτό σου ελεύθερο», λέει ο Νταβίντ στον Αλεξ, καθοδηγώντας τον πως να συμπεριφερθεί καθισμένος πίσω του πάνω στη μοτοσικλέτα του, αλλά η φράση θα μπορούσε να αναφέρεται σε κάτι πολύ μεγαλύτερο σε αυτη την εφηβική ιστορία αγάπης που ξετυλίγεται σε μια μικρή γαλλική πόλη πίσω στην δεκαετία του 80. Μια φιλία που τρέχει με την ταχύτητα της μηχανής του Νταβίντ και που θα διανύσει γρήγορα την απόσταση από τον ενθουσιασμό, στο πάθος την ευτυχία και τελικά την τραγωδία όπως υποθέτουμε ξέροντας από την αρχή ότι ο Αλεξ θυμάται τις ανέμελες μέρες εκείνου του καλοκαιριού θέλοντας να απαντήσει στα ερωτήματα του δικαστηρίου για την μοιραία κατάληξη του Νταβίντ. Ενας καθηγητής του τον προτρέπει να γράψει όλα όσα συνέβησαν τότε και μαζί του βυθιζόμαστε κι εμείς στις αναθυμιάσεις ενός έρωτα που υπήρξε μεθυστικός και παράφορος ξεχωριστός και μοιραίος.

Μια ρομαντική, νοσταλγική και σκοτεινή ερωτική ιστορία ενηλικίωσης, ανάμεσα σε δύο αγόρια, το καλοκαίρι του 1985, κινηματογραφημένη γοητευτικά από τον Φρανσουά Οζόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo