Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The square

To Tετράγωνο (The Square) του Ρούμπεν Εστλουντ

Ο ήρωας του φιλμ είναι ο Κρίστιαν o βασικός επιμελητής ενός μουσείου σύγχρονης, ο οποίος ετοιμάζει μια καινούρια έκθεση, το βασικό στοιχείο της οποίας είναι ένα τετράγωνο 4 επί 4 χαραγμένο σε έναν δημόσιο χώρο το οποίο θέλει να είναι ένα «καταφύγιο εμπιστοσύνης και συμπόνιας. Μέσα σε αυτό όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις».Μόνο που στην ομάδα publicity του μουσείου, αυτό το έργο (το οποίο στο φιλμ αποδίδεται σε μια καλλιτέχνιδα με το το όνομα Λόλα Αρίας μα που στην πραγματικότητα είναι βασισμένο σε ένα αληθινό έργο που δημιούργησαν το 2015 στην πόλη του Βάρναμο ο Οστλουντ κι ο Κάλε Μπόμαν), μοιάζει ελάχιστα ενδιαφέρον κι αναζητούν τρόπους για να το κάνουν να γίνει viral, να επιπλεύσει στον κατακλυσμό των νέων, διότι «οι ανταγωνιστές μας δεν είναι τα άλλα μουσεία, μα οι τρομοκράτες και οι φυσικές καταστροφές». Φυσικά όπως συνήθως συμβαίνει, όλα θα πάνε στραβά και θα ξεκινήσουν όταν το τηλέφωνο και το πορτοφόλι του Κρίστιαν θα κλαπεί σε μια κεντρική πλατεία στη μέση της μέρας κι εκείνος, θα βρει έναν μάλλον παράδοξο τρόπο για να τα πάρει πίσω. Και την ίδια στιγμή η γνωριμία του με μια Αμερικανίδα δημοσιογράφο που θα τους φέρει στο κρεβάτι, θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα κι ένα δείπνο για τους χορηγούς του μουσείου, θα σπρώξει τα ένστικτα στα άκρα όταν μια performance από έναν καλλιτέχνη που ονομάζεται Ολεγκ και μιμείται έναν γορίλλα θα ξεφύγει από τα όρια και θα γίνει ανατριχιαστικά ανησυχητική για μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει κατάματα τον κίνδυνο και την απειλή. Και μαζί για το κοινό της αίθουσας που λίγο πολύ στέκεται στην ίδια πλευρά του κοινωνικού χάσματος.

H ταινία του Ρούμπεν Εστλουντ που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο 70ό Φεστιβάλ Καννών, μια αιχμηρά αστεία σάτιρα του κόσμου (της Τέχνης) σήμερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

aquaman main

Aquaman του Τζέιμς Γουάν

Ο Aρθουρ Κάρι, μισός άνθρωπος, μισός Ατλάντειος, εξερευνά το ταξίδι της ζωής του, ένα ταξίδι, που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να συμβιβαστεί με την πραγματική του ταυτότητα αλλά και να ανακαλύψει αν είναι άξιος να εκπληρώσει το δικό του πεπρωμένο: να διεκδικήσει δηλαδή το θρόνο του μυθικού βασιλείου, να γίνει βασιλιάς και να εξουσιάσει όλα τα πλάσματα του βυθού, αποτρέποντας τα καταστροφικά σχέδια των εχθρών του.

Περισσότερο εξωφρενική απ όσο μπορείτε να φανταστείτε, ατρόμητα ποπ και ανερυθρίαστα σαχλή, αυτή η superhero εξτραβαγκάντζα του Τζέιμς Γουάν είναι απροσδόκητα απολαυστική. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

the beach 607

Η Παραλία (The Beach) του Ντάνι Μπόιλ

Στο φθηνό ξενοδοχείο της Μπανγκόκ, όπου έχει μόλις καταφθάσει, ο νεαρός Αμερικανός Ρίτσαρντ γνωρίζει έναν παρανοϊκό Σκοτσέζο, τον Ντάφι. Λίγο πριν κόψει τις φλέβες του, ο Ντάφι του κληροδοτεί το χάρτη ενός παραδείσου επί της γης: πρόκειται για ένα απάτητο νησί, το οποίο περιβάλλεται από μια λίμνη. Ο Ρίτσαρντ αποφασίζει να αναζητήσει τον μαγευτικό αυτό τόπο, συντροφιά με ένα ζευγάρι νεαρών Γάλλων, του Ετιέν και της Φρανσουάζ. Μετά από πολλές, επικίνδυνες περιπέτειες, οι τρεις ταξιδιώτες φθάνουν τελικά στον προορισμό τους, όπου βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη μια μικρή κοινότητα φυσιολατρών. Επικεφαλής της, η Σαλ, η οποία δείχνει να αποδέχεται αμέσως τους τρεις νεοφερμένους. Ωστόσο, κανένας παράδεισος δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον ΑΝΤ1

φτηνά τσιγάρα main

Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη

Αθήνα – Καλοκαίρι. Ο Νίκος περιμένει κάτι να συμβεί στην καρδιά μιας μεγαλούπολης. Στη διαδρομή του συναντάει την Σοφία, μια όμορφη γυναίκα που μαλώνει άσχημα με τον φίλο της σε ένα καρτοτηλέφωνο. Την πείθει να περάσουν τη νύχτα μαζί, περπατώντας στην άδεια πόλη. Η νοσταλγία ενός εφηβικού φλερτ οδηγεί έναν μικροαπατεώνα σε ερωτικό παραλήρημα – ενώ οι νεοφώτιστοι μαφιόζοι διώκτες του, στην προσπάθεια τους να φανούν επικίνδυνοι καταπιέζοντας τις καλλιτεχνικές τους κλείσεις, καταλήγουν στην γελοιοποίηση. Ένα καφενείο με επικεφαλής ένα καφετζή που απαγγέλλει ποίηση, φιλοξενεί δυο αμετανόητους πενηντάρηδες έφηβους, θεωρητικούς της αλάνθαστης μεθόδου στο κυνήγι της γκόμενας. Συναντήσεις πάνω απο ένα φλιτζάνι καφέ, και μια ακατάσχετη διάθεση για φιλοσοφικές συζητήσεις, ενώ στο διπλανό τραπέζι η εντεκάχρονη σχέση ενός καθημερινού ζευγαριού δοκιμάζεται απο την παρουσία ενός body-builder.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Star

Καλή Τύχη, Λίο Γκράντε

Καλή Τύχη, Λίο Γκράντε (Good Luck to you, Leo Grande) της Σόφι Χάιντ

Η 60χρνη Νάνσυ βαρέθηκε να είναι μόνη της. Συντηρητική, ντροπαλή, εσωστρεφής αποφασίζει μία τολμηρή κίνηση: να προσλάβει έναν συνοδό κυριών για να κάνει σεξ. Μόνο που όταν ο νεαρός φτάνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, εκείνη κλειδώνει. Θα χρειαστούν κουβέντες, εξομολογήσεις, αλκοόλ και ένα άλμα στο κενό για να αποφασίσει η Νάνσυ να πάρει τη ζωή και τη σεξουαλικότητά της στα χέρια της.

Δραμεντί κειμένων και ερμηνειών, με την ερμηνεία της σπουδαίας Εμα Τόμσον να αποζημιώνει με το παραπάνω για τη γραμμικότητα και την ατολμία της κατασκευής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Cosmote Cinema 2

barbie

Barbie της Γκρέτα Γκέργουιγκ

Μια κοπέλα/κούκλα που εκπροσωπεί το στερεότυπο της Μπάρμπι και μια πληθώρα άλλων Μπάρμπι, κατοικούν στη Barbieland, μια μητριαρχική κοινωνία, όπου οι γυναίκες έχουν το πάνω χέρι,το οποίο συνεπάγεται ότι διαθέτουν αυτοπεποίθηση, είναι αυτάρκεις και επιτυχημένες. Από την άλλη, τα άτομα που εκπροσωπούν το στερεότυπο του Κεν, περνούν τις μέρες τους συμμετέχοντας σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην παραλία, την στιγμή που οι Μπάρμπι κατέχουν όλες τις σημαντικές θέσεις εργασίας, όπως γιατροί, δικηγόροι και πολιτικοί. Ο Κεν της Παραλίας αισθάνεται χαρούμενος μόνο όταν είναι μαζί με την Μπάρμπι και αναζητά μια πιο στενή σχέση μαζί της, αλλά η Μπάρμπι τον αποθαρρύνει με τον τρόπο της, διότι προτιμά την ανεξαρτησία της και τις γυναικείες φιλίες. Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, η Μπάρμπι αρχίζει ξαφνικά να αισθάνεται έντονη ανησυχία για τον θάνατο. Την επόμενη ημέρα, διαπιστώνει ότι δεν μπορεί πλέον να ολοκληρώσει τις συνηθισμένες, καθημερινές της δραστηριότητες και ανακαλύπτει, ότι τα πόδια της έχουν πλατύνει και έχει αποκτήσει κυτταρίτιδα. Η "Παράξενη Μπάρμπι", η οποία είναι μία σοφή, αλλά παραμορφωμένη και περιθωριοποιημένη κούκλα, της λέει ότι για να θεραπευτεί από αυτήν την δύσκολη κατάσταση, πρέπει να ταξιδέψει στον πραγματικό κόσμο και να βρει το παιδί, που παίζει μαζί της. Στην πορεία της προς τα εκεί, η Μπάρμπι αντιλαμβάνεται, ότι ο Κεν είχε επιβιβαστεί ως λαθρεπιβάτης στο κάμπριό της, αλλά του επιτρέπει, έστω και απρόθυμα, να έρθει μαζί της.

Εξυπνη, απολαυστική, κανιβαλιστικά αστεία, ουσιώδης σάτιρα του κόσμου μας μέσα από τα ροζ γυαλιά της Barbieland. Η Γκρέτα Γκέργουιγκ όμως δεν μπορεί να γλιτώσει από την παγίδα του «μηνύματος». Και η Φεμινίστρια Barbie δεν μπορεί να αποποιηθεί την blockbuster φορεσιά της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV