Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Απ'τα Κοκαλα Βγαλμένα

Απ'τα Κοκαλα Βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα

Ως ειδικευόμενος ορθοπεδικός χειρουργός, ο ήρωας που ενσαρκώνει ο Αργύρης Ξάφης παλεύει να χτίσει τα θεμέλια για μια αξιοπρεπή καριέρα. Το εγώ του θα συγκρουστεί με το Ε.Σ.Υ., στις αρχές της δεκαετίας του ’80, στα πρώτα χρόνια της θέσπισής του. Η πορεία της καριέρας και της ζωής του θα μας ταξιδέψει στα εφηβικά χρόνια της νεότερης Ελλάδας, όταν το Δημόσιο, τρώγοντας όλο του το φαγητό, μεγάλωσε τόσο που αποφάσισε να φάει όλη τη χώρα!

Το ελληνικό δημόσιο στη δεκαετία του ’80 τρώει τα παιδιά του. Ο Σωτήρης Γκορίτσας μαστιγώνει τρυφερά την ελληνική πραγματικότητα. Δυστυχώς και ευτυχώς, τίποτα δεν αλλάζει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Jeune Femme 607

Μια Νέα Γυναίκα (Jeune Femme) της Λεονόρ Σεράιγ

«Η ελευθερία είναι για τους εγωκεντρικούς μαλάκες!» κραυγάζει η Πολά, η «νέα γυναίκα» της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της Λεονόρ Σεράιγ, στον γιατρό που μόλις της περιποιήθηκε μια πληγή στο μέτωπο. Είμαστε στα αρχικά πλάνα, η παρατημένη από τον εραστή της Πολά βρίσκεται σε ένα ιατρείο μετά από αυτοτραυματισμό, και ο γιατρός, έχοντας ακούσει τη μανιώδη εξομολόγησή της, τη συμβουλεύει να απολαύσει τη νεοαποκτηθείσα ελευθερία της. Ομως η 31χρονη Πολά επιθυμεί όχι την ελευθερία της, αλλά την αυτονομία της, που είναι κάτι διαφορετικό. Η αυτονομία, έμφυτη, αφορά τα γνήσια κίνητρα ενός ατόμου για επιθυμίες πέρα από εξωγενείς παράγοντες, ενώ η ελευθερία, επίκτητη, την επάρκεια των μέσων του να μπορεί να συντηρήσει αυτή την ανεξαρτησία μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. Και η Πολά, ενώ θέλει να παραμένει αυθεντική, δεν έχει ούτε τα υλικά ούτε και τα ψυχικά μέσα για να απομονωθεί από την κοινωνία, τους ανθρώπους, τις σχέσεις, την καθημερινή τριβή.

Πορτρέτο μιας γυναίκας που περιφέρει τις πληγές και τη σύγχυσή της στη μητροπολιτική ζούγκλα. Βραβευμένο με τη Χρυσή Κάμερα στο 70ό Φεστιβάλ Κανών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Τζιτζιπόνγκο

Τζιτζιπόνγκο του Παύλου Σηφάκη

Την τελευταία μέρα των διακοπών του στην Ελλάδα, ένας νεαρός πατέρας που εργάζεται στο εξωτερικό, πασχίζει να αποκτήσει ένα πολύτιμο παγωτό, ελπίζοντας να εξευμενίσει τον θυμωμένο γιο του.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ 2

Atomic Blonde 607

Atomic Blonde του Ντέιβιντ Λιτς

Βερολίνο, αρχές Νοεμβρίου 1989. Λίγες μέρες πριν την πτώση του Τείχους κι ενώ όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε πολιτικό και διπλωματικό πυρετό, η Βρετανίδα Λορέν Μπρότον, μία αδίστακτη, τολμηρή και σέξι πράκτορας της MI6 προσγειώνεται στο επίκεντρο των κοσμοϊστορικών γεγονότων με μία μυστική αποστολή: να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συναδέλφου της (με τον οποίο τη συνέδεε ένα ρομαντικό παρελθόν) και να εντοπίσει μία χαμένη λίστα με τα ονόματα όλων των διπλών πρακτόρων, για την οποία όλες οι μυστικές υπηρεσίες των εμπλεκόμενων πλευρών κυριολεκτικά και μεταφορικά θα σκότωναν. Θα καταφέρει να φέρει εις πέρας την αποστολή της, όταν όλος ο κόσμος δείχνει να καταρρέει;

Η Σαρλίζ Θερόν, ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει ένα κινηματογραφικό είδος από μόνη της - σε ένα new wave, κομιξάδικο, σέξι και γρήγορο θρίλερ με φόντο το Βερολίνο της πτώσης του τείχους. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο Star

The Devil Wears Prada 607

Ο Διάβολος Φοράει Prada (The Devil Wears Prada) του Ντέιβιντ Φράνκελ

Αμερικανική κωμωδία παραγωγής 2006 σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φράνκελ. Είναι ελαφρώς βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Λόρεν Γουεϊσμπέργκερ. Πρωταγωνιστεί η Αν Χάθαγουεϊ στο ρόλο της Άντρια Σακς, μίας προσφάτως απόφοιτης κολεγίου, η οποία πηγαίνει στη Νέα Υόρκη και πιάνει δουλειά ως βοηθός της δυναμικής και απαιτητικής διευθύντριας ενός περιοδικού μόδας Μιράντα Πρίστλεϊ, την οποία υποδύεται η Μέριλ Στριπ.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΣΚΑΪ

Match Point 607

Match Point του Γούντι Αλεν

Ο Κρις, ένας φτωχός Ιρλανδός πρώην πρωταθλητής του τένις, αναζητά την τύχη του στο Λονδίνο. Εκεί θα γνωρίσει την πλούσια οικογένεια των Χιούετ και θ' αρχίσει να εργάζεται στην επιχείρησή τους. Στη συνέχεια, θα παντρευτεί την κόρη της οικογένειας, την Κλόι, ενώ, παράλληλα, θα ξεκινήσει ερωτική σχέση με μια ελκυστική, φιλόδοξη Αμερικανίδα, την Νόλα. Σύντομα η Νόλα μένει έγκυος και προσπαθεί να πείσει τον Κρις να εγκαταλείψει τη γυναίκα του.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο ΣΚΑΪ

knock at the cabin

Χτύπος στην Καλύβα (Knock at the Cabin) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

H ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Πολ Τρεμπλέι «The Cabin at the End of the World», όπου ενώ κάνουν διακοπές σε μια απομονωμένη καλύβα, ένα νεαρό κορίτσι και οι δύο γκέι γονείς του, αιχμαλωτίζονται από τέσσερις οπλισμένους αγνώστους, που απαιτούν από την οικογένεια να κάνει μια αδιανόητη επιλογή για να αποτρέψει την Αποκάλυψη. Η οικογένεια, έχοντας περιορισμένη πρόσβαση στον έξω κόσμο, πρέπει να αποφασίσει τι θα πιστέψει προτού χαθούν όλα.

Νέος - μία από τα ίδια και απαράλλακτα - Σιάμαλαν έρχεται για τρομάρες, βασισμένος στο μυθιστόρημα του Πολ Τρεμπλέι και με executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Nova Cinema 1

The Killer

The Killer του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ξεκινώντας από το Παρίσι και ακολουθώντας ένα σύνολο προορισμό-στόχων μέχρι τον μεγάλο κακό (;) του φινάλε, το «The Killer» του Ντέιβιντ Φίντσερ παρακολουθεί τον δολοφόνο του να αστοχεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, ανακαλύπτοντας άμεσα τις συνέπειες των πράξεών του. Αυτές οι συνέπειες είναι και που τον ωθούν να στραφεί εναντίον των εργοδοτών του και να ξεκινήσει μια σταδιακή πορεία εκδίκησης με τελικό στόχο τον άνθρωπο που τον ανάγκασε τελικά «να φέρει δουλειά στο σπίτι.» Όταν όλοι, ακόμα και ο ίδιος, επιμένουν ότι τίποτα δεν είναι προσωπικό, πόσο μπορεί ένας άνθρωπος να επιμείνει στους δικούς του κανόνες;

Το «The Killer» του Ντέιβιντ Φίντσερ είναι σαν τον ήρωά του: σίγουρο, ακριβές, αποτελεσματικό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix