Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Killers of the flower moon

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού (Killers of the Flower Moon) του Μάρτιν Σκορσέζε

Η ιστορία τοποθετείται τη δεκαετία του 1920 και περιστρέφεται γύρω από τα μέλη της φυλής των Ινδιάνων Οσέιτζ, οι οποίοι μετά από την ανακάλυψη πετρελαίου, στις εκτάσεις που τους παραχωρήθηκαν για να ζήσουν, έγιναν οι άνθρωποι με το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στον κόσμο. Αντιστρέφοντας τους άγραφους νόμους της εποχής, έζησαν στην Οκλαχόμα σαν μια σεβαστή αριστοκρατία και αναμείχθηκαν με τους λευκούς, δίνοντας το στίγμα μιας ουτοπικής συνύπαρξης που διακόπηκε απότομα όταν μυστηριώδεις δολοφονίες άρχισαν να αποδεκατίζουν ουσιαστικά τη φυλή, αναγκάζοντας το νεόκοπο τότε FBI του Εντγκαρ Τζ. Χούβερ να αναλάβει δράση.

Με ένα - συναρπαστικό, κλασικό και γι’ αυτό απίστευτα μοντέρνο, επίκαιρο έως και επείγον για κάθε εποχή αλλά ακριβώς για το σήμερα - έπος 260 λεπτών, ο Μάρτιν Σκορσέζε αφηγείται ξανά και αριστουργηματικά την ιστορία που έφτιαξε την Αμερική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

Antonio Banderas et Pedro Almodovar: Du désir au double

Αντόνιο Μπαντέρας και Πέδρο Αλμοδόβαρ (Antonio Banderas et Pedro Almodovar: Du désir au double) της Ναταλί Λαμπαρθέ

0 χρόνια και 8 ταινίες. Ο παγκοσμίου φήμης ισπανός μαέστρος του κινηματογράφου και η αρσενική μούσα του του Χόλιγουντ έχουν μια φλογερή και παθιασμένη σχέση, κάνοντας μαζί αναμφίβολα την πιο όμορφη σύγχρονη ταινία.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 21.00 στο Κανάλι της Βουλής

how to have sex

How to Have Sex της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ

Τρεις Αγγλίδες φιλενάδες γύρω στα είκοσι και κάτι, η Τάρα, η Σκάι και η Εμ, φτάνουν στα Μάλια για λίγες μέρες καλοκαιρινών διακοπών, περιμένοντας τ' αποτελέσματα των σπουδαστικών εξετάσεών τους. Σίγουρα θα περάσουν τέλεια. Σίγουρα θα είναι οι καλύτερες διακοπές της ζωής τους. Σίγουρα θα πιουν άπειρα και θα χορέψουν σα να μην υπάρχει αύριο. Σίγουρα θα γνωρίσουν αγόρια και κορίτσια, σίγουρα θα κάνουν άφθονο σεξ. Ακόμα κι η Τάρα, η μοναδική από τις τρεις που είναι ακόμα παρθένα. Σ' αυτές τις διακοπές, επιτέλους, θα το κάνει. Σίγουρα. Ακόμα κι αν δεν το θέλει.

Το πολυβραβευμένο (και στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών), ντεμπούτο τής Βρετανίδας Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, συμπαραγωγή της ελληνικής Heretic, γυρισμένο στα Μάλια της Κρήτης, δίνει ένα σύγχρονο, ιδρωμένο ορισμό της ερωτικής συναίνεσης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Il Bidone

Σκιές του Υπόκοσμου (Il Bidone) του Φεντερίκο Φελίνι

Ο Αουγκούστο και ο Πικάσο είναι μέλη μιας συμμορίας απατεώνων, που εκμεταλλεύεται την αφέλεια του απλού κοσμάκη. Ωστόσο ο Αουγκούστο νιώθει ότι γερνά χωρίς να έχει καταφέρει να κάνει κομπόδεμα, ενώ ο Πικάσο φοβάται ότι θα χάσει τη γυναίκα του, αν αυτή ανακαλύψει την αληθινή δουλειά του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

children of men

Τα Παιδιά Των Ανθρώπων (Children Of Men) του Αλφόνσο Κουαρόν

Σε ένα μακρινό μέλλον, ο κόσμος έχει πέσει σε αναρχία μετά από ένα ελάττωμα υπογονιμότητας στον πληθυσμό, που έκανε την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει την πιθανότητα της εξαφάνισής της. Με φόντο το Λονδίνο που έχει διαλυθεί από τη βία, ο Theo, ένας απογοητευμένος πρώην ακτιβιστής που έγινε γραφειοκράτης, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του και να προστατεύσει την τελευταία ελπίδα του πλανήτη για μια μελλοντική γενιά.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον Alpha

panic room

Δωμάτιο Πανικού (Panic Room) του Ντέιβιντ Φίντσερ

Αμέσως μετά το διαζύγιό της, η Μεγκ με την έφηβη κόρη της Σάρα, μετακομίζουν σ' ένα τετραώροφο σπίτι στο Μανχάταν. Το πρώτο κιόλας βράδυ που περνούν εκεί, έρχονται αντιμέτωπες με αδίστακτους διαρρήκτες και οχυρώνονται σ' ένα μυστικό δωμάτιο «υψίστης ασφαλείας», εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και ατσάλινη πόρτα. Δυστυχώς, οι εισβολείς ψάχνουν κάτι που βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο... και δεν θα σταματήσουν αν δεν το βρουν!

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Mega

Sherlock Holmes: A Game of Shadows 607

Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών (Sherlock Holmes: A Game of Shadows) του Γκάι Ρίτσι

Βρισκόμαστε στο 1891 και ολόκληρη η Ευρώπη έχει αναστατωθεί από μια σειρά μοιραίων βομβιστικών επιθέσεων που φέρνουν τη Γερμανία και τη Γαλλία στα πρόθυρα πολέμου. Ο Σέρλοκ Χολμς, ωστόσο, ψυχανεμίζεται ότι η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι, ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Νέα περιπέτεια για τον ιδιότυπο ντετέκτιβ, περισσότερο ταινία δράσης του Γκάι Ρίτσι παρά μυστήριο με τη φλεγματική σφραγίδα του Σέρλοκ Χολμς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Open

fabelmans

The Fabelmans του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Νιου Τζέρσει, 1952. Μία παγωμένη νύχτα, ο Μπερτ και η Μίτζι Φέιμπελμαν παίρνουν τον μικρό γιο τους Σάμι για να δει την πρώτη του ταινία στο σινεμά της γειτονιάς. Κουρνιασμένος στην ασφάλεια της αγκαλιάς του μπαμπά και της μαμάς, ο Σάμι μαγεύεται, τρομάζει και συγκλονίζεται με το «The Greatest Show on Earth» του Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ. Ειδικά η σκηνή της σύγκρουσης του τρένου αποτυπώνεται μέσα του, τον κάνει να πετάγεται τα βράδια από το κρεβάτι του. Ο εφυιής (και λίγο νερντ) μηχανικός Μπερτ θα εξηγήσει πρακτικά, επιστημονικά, στον πιτσιρικά πώς τα 24 καρέ φιλμ το δευτερόλεπτο δημιουργούν την ψευδαίσθηση αλήθειας. Η καλλιτέχνης, πιανίστρια, γεμάτη ενσυναίσθηση Μίτζι θα τον κοιτάξει απλώς στα μάτια και θα του πει: «οι ταινίες είναι όνειρα που κανείς ποτέ δεν ξεχνάει». Και κάπως έτσι ο Σάμι ερωτεύεται το σινεμά.

Με αυτή την ημιαυτοβιογραφική κατάθεση ψυχής για την επουλωτική δύναμη του σινεμά, ο Σπίλμπεργκ αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος, ο ικανότερος, ο πιο τίμιος κινηματογραφικός παραμυθάς της blockbuster γενιάς μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Cosmote Cinema 2