Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 1η Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 1η Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


good morning babylon

Καλημέρα Βαβυλωνία (Good Morning Babylon) των Παολο και Βιτόριο Ταβιάνι

Δύο ιταλοί μετανάστες βρίσκουν δουλειά στο Χόλιγουντ στα γυρίσματα της Μισαλλοδοξίας του Γκρίφιθ.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας

Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας του Στράτου Τζίτζη

Ρομαντική κωμωδία που παίζει με τις μάταιες προσπάθειες των ανθρώπων να προσδιορίσουν τις συμπεριφορές τους, όταν πρόκειται για τον έρωτα. Στην ταινία, που αφθονεί σε χιούμορ και απόγνωση για το αντικείμενο του πόθου, παρακολουθούμε τρεις ιστορίες αγάπης, των οποίων οι πρωταγωνιστές είναι τελείως εσφαλμένοι στο πώς εκφράζονται στην αγάπη. Η πρώτη ιστορία εκτυλίσσεται μέσα από τον ξέφρενο ρυθμό των κλαμπ, η δεύτερη αφορά ένα ειδύλλιο της εργατικής τάξης και η τρίτη πραγματεύεται μία απρόσμενη και αθέμιτη ερωτική σχέση της ανώτερης κοινωνικής τάξης. Όλες μαζί, θίγουν το θέμα, αλλά καμία απ’ αυτές δεν φτάνει σε κανένα σαφές αποτέλεσμα, καθώς όλες οι προβλέψεις όσον αφορά στην έκβασή τους, ανατράπηκαν.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στην ΕΡΤ 3

i, robot

Εγώ, Το Ρομπότ (I, Robot) του Αλεξ Πρόγιας

Σικάγο 2035 και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ρομπότ για οικιακούς βοηθούς. Όταν όμως ένα από τα κορυφαία στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας που κατασκευάζει τα ρομπότ αυτοκτονεί, η υπόθεση ανατίθεται στον αστυνόμο Ντελ Σπούνερ, ο οποίος μισεί τα ρομπότ λόγω ενός παλαιότερου περιστατικού. Ο Σπούνερ αμφιβάλλει ότι ο θάνατος του επιστήμονα οφείλεται πράγματι σε αυτοκτονία καθώς είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για έγκλημα που διεπράχθη από ρομπότ παρόλο που αυτό αντιβαίνει τους τρεις νόμους της ρομποτικής.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο Alpha

the matrix revolutions

The Matrix Revolutions των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Μετά την τελευταία μάχη μεταξύ ανθρώπων και Μηχανών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πια που θέλουν να ζήσουν στον πραγματικό κόσμο. Η μάχη, όμως, που πρέπει να δώσουν για να αποδράσουν από το Matrix είναι άνιση. Ο Νίο ετοιμάζεται για την τελική επίθεση, όμως οι Μηχανές δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

operation fortune

Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη (Operation Fortune: Ruse de Guerre) του Γκάι Ρίτσι

Ο υπερ-κατάσκοπος Ορσον Φόρτουν πρέπει να εντοπίσει και να σταματήσει την πώληση μιας νέας θανατηφόρας τεχνολογίας από τον εκατομμυριούχο Μπρόκερ Γκρεγκ Σάιμοντς. Αναγκασμένος να συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους μυστικούς πράκτορες, ο Φόρτουν και η ομάδα του στρατολογούν τον μεγαλύτερο Χολιγουντιανό σταρ Ντάνι Φρανκέσκο για να τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο.

Ο Γκάι Ρίτσι σκηνοθετεί ακόμη μια κατασκοπική περιπέτεια με χιούμορ, μπουνίδι και τον Τζέισον Στέιθαμ. Μια από τα ίδια και όχι από τα καλύτερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Cosmote Cinema 2

shogun

Shogun

Το 'Shōgun' διαδραματίζεται στην Ιαπωνία του 1600 στην αυγή ενός εμφυλίου πολέμου που θα καθορίσει τον αιώνα. Ο παραγωγός Hiroyuki Sanada πρωταγωνιστεί ως Lord Yoshii Toranaga, ο οποίος μάχεται για τη ζωή του, καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων ενώνονται εναντίον του. Όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο βρίσκεται ακυβέρνητο κοντά σε ένα ψαροχώρι, ο Άγγλος κυβερνήτης του, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), έρχεται φέρνοντας μυστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Toranaga να ανατρέψει την εξουσία και να μειώσει την τρομερή επιρροή των εχθρών του Blackthorne, των Ιησουιτών ιερέων και των Πορτογάλων εμπόρων. H μοίρα του Toranaga και του Blackthorne συνδέονται άρρηκτα με τη μεταφράστριά τους, Toda Mariko (Anna Sawai), μια μυστηριώδη χριστιανή ευγενή, τελευταία απόγονο μιας ατιμασμένης γενιάς. Ενώ υπηρετεί τον άρχοντά της μέσα σε αυτό το βεβαρημένο πολιτικό τοπίο, η Mariko πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στη σχέση της με τον Blackthorne, τη δέσμευσή της στην πίστη της, η οποία την έσωσε και το καθήκον της προς τον εκλιπόντα πατέρα της.

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+ με νέο επεισόδιο διαθέσιμο κάθε Τρίτη

scenes from a marriage

Σκηνές από ένα Γάμο (Scenes from a Marriage) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Η ιστορία της ταινίας είναι πιο απλή και από την περιγραφή της: ένα ζευγάρι οδεύει προς το τέλος του γάμου του. Οσο πιο κοντά φτάνει σε αυτήν την τελική αυλαία ανακαλύπτει πως για χρόνια υπήρξε εγκλωβισμένο σε μια σύμβαση, πνίγοντας την αγάπη που τώρα μπορεί επιτέλους να πλημμυρίσει τα πάντα και να αναδυθεί ως το μόνο, σπουδαίο συστατικό της ένωσης τους. Πριν φτάσουν εκεί, και μέσα σε ένα διάστημα είκοσι χρόνων, θα ζήσουν «σκηνές» από ένα γάμο, «σκηνές» από τη διάβρωση μιας συνθήκης που λες σαν να υπήρξε πάντα τόσο «ιερή» και άρα προδιαγεγραμμένα έτοιμη να βεβηλωθεί από την ρουτίνα της καθημερινότητας, το πέρασμα του χρόνου, την ανία, τη συνήθεια, το πεπερασμένο της αγάπης.

Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, μια θαρραλέα ματιά στα άδυτα της συζυγικής ζωής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

Leaving las vegas

Αφήνοντας το Λας Βέγκας (Leaving Las Vegas) του Μάικ Φίγκις

Λας Βέγκας. Το μόνο μέρος στον πλανήτη που η μέρα και η νύχτα δεν έχουν καμία σημασία. Τα νέον φώτα του καίνε πιο λαμπερά κι από τον ήλιο. Στις βαριές σκιές τους, μπορείς να κρύψεις κάθε ένοχο σκοτάδι σου. Το Λας Βέγκας είναι ο επίγειος Παράδεισος και η πλανεύτρα Κόλαση μαζί, για όσους επιθυμούν ένα απενοχοποιημένο παραλήρημα - παρτάροντας χωρίς όρια, ή ποντάροντας την τελευταία ελπίδα ευτυχίας σε πράσινες τσόχες. Στο Λας Βέγκας μπορείς να τζογάρεις για 24 ώρες συνέχεια, χάνοντας το χρόνο και τα τελευταία σου χρήματα. Μπορείς να πίνεις, πρωί-βράδυ, χάνοντας τις αισθήσεις σου και τη ζωή σου. Κι αυτό το τελευταίο είναι κι η τελευταία επιθυμία του Μπεν. Να αυτοκτονήσει, πίνοντας. Αλκοολικός σε ανεπίστρεπτο στάδιο, έχει χάσει τη γυναίκα, το παιδί του, τη δουλειά του, έχει κάψει τα υπάρχοντά του κι έχει φορτώσει στις αποσκευές του άπειρο αλκοόλ. Θα βρει ένα φτηνό μοτέλ και θα πιει μέχρι να σταματήσει η καρδιά να χτυπά. Ο Μπεν είναι (ήταν) σεναριογράφος (το Χόλιγουντ τον έφτιαξε, το Χόλιγουντ τον ξέβρασε) οπότε έχει γράψει το τέλος του: κανείς δεν θα τον προσέξει, όσο θα αυτοκτονεί σε slow motion. Μόνο που κάποια τον προσέχει. Η Σέρα, μία πόρνη που, από ένα γύρισμα της τύχης, έχει απελευθερωθεί από τον σαδιστή νταβατζή της. Υιοθετεί τον Μπεν σαν χαμένο κουτάβι για να του γλείψει τις πληγές. Ισως θέλει να τον σώσει ως μία τελευταία ευκαιρία να σωθεί κι η ίδια. Ομως εκείνος της το ξεκόβει: το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο. «Δεν μπορείς ποτέ να μου ζητήσεις να σταματήσω να πίνω».

Κατάμαυρο, νιχιλιστικό, τρυφερό, σπαρακτικό, ατμοσφαιρικό, τo φιλμ του Μάικ Φίγκις που χάρισε επάξια στον Νίκολας Κέιτζ το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου θα σας (ξανα)ραγίσει την καρδιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

fallen leaves

Πεσμένα Φύλλα (Kuolleet Lehdet / Fallen Leaves)του Ακι Καουρισμάκι

Ηρωές του δυο άνθρωποι στα πολύ χαμηλά της ζωής (φυσικά). Η όμορφη, αγγελική Ανσα, αποφασισμένη να κάνει ό,τι δουλειά της προσφέρουν για να βγάλει τα προς το ζην. Κι ένας εργάτης, του οποίου το όνομα δεν θα μάθουμε ποτέ, αλκοολικός, ταγμένος να κόψει το ποτό. Οι δυο τους θα γνωριστούν σ' ένα καραόκε μπαρ, θα θελήσουν να ξανασυναντηθούν, αλλά ο αέρας θα παρασύρει το χαρτάκι με το τηλέφωνο της Ανσα, μαζί με μπόλικα φθινοπωρινά φύλλα. Από αυτή τη στιγμή, οι δυο ερωτευμένοι θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη ζωή τους και να βρουν ο ένας τον άλλο στην καρδιά του Ελσίνκι.

Ο Μεγάλος Φινλανδός τιμάται στις Κάννες με το Βραβείο της Επιτροπής για ένα απλό αλλά ακαταμάχητο ρομάντζο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo