TV & STREAMING

Αυτές είναι οι 50 τηλεοπτικές πρεμιέρες του Σεπτέμβρη

στα 10

Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για τις νέες σειρές που περιμένουμε με ενδιαφέρον και εκείνες που επιστρέφουν για νέες σεζόν.

Αυτές είναι οι 50 τηλεοπτικές πρεμιέρες του Σεπτέμβρη

Ο πρώτος μήνας της νέας τηλεοπτικής σεζόν είναι γεμάτος με πάρα πολύ ενδιαφέροντα ντεμπούτα όσο και επιστροφές και, φαντάσου, αυτό δε συμπεριλαμβάνει καν το «Westworld» ή το «Gilmore Girls», δύο από τις σειρές που θα συζητηθούν αυτό το φθινόπωρο.

Εχουμε Ντόναλντ Γκλόβερ και χιπ χοπ, έχουμε κωμωδία από Λούις ΣιΚέι και Πάμελα Αντλον, έχουμε περισσότερη Marvel, έχουμε Γούντι Αλεν -Γούντι Αλεν!- και τη συνήθη σοδειά από νέες network σειρές που μπορεί να αποδειχθούν από αποτυχίες μέχρι απρόσμενα σουξέ.

Οπως κάθε φορά σε αυτά τα previews, ξεχωρίζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες νέες σειρές, λέμε μερικά λόγια για τις πιο σημαντικές επιστροφές, και στο τέλος έχουμε τη λίστα με πολλές ακόμα ημερομηνίες πρεμιέρας. Για να μη χάνεσαι.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές ήταν οι 25 must τηλεοπτικές πρεμίερες του καλοκαιριού

Ι. ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΕΙΡΕΣ


«Atlanta»

Δυο ξαδέρφια και οι προσπάθειές τους να πετύχουν στη ραπ μουσική σκηνή της Ατλάντα ώστε να βελτιώσουν τις ζωές τους αλλά και των οικογενειών τους. Ποντάρω πως θα υπάρξει dab. Η σειρά έρχεται από τον Ντόναλντ Γκλόβερ του «Community», ο οποίος και πρωταγωνιστεί. Ως Childish Gambino, εξάλλου, κάτι ξέρει από αυτά. Πρεμιέρα 6 Σεπτεμβρίου.


«Better Things»

Συνεχίζοντας με οριακά αυτοβιογραφικές σειρές από κωμικούς που συμπαθούμε, η Πάμελα Aντλον (του «Louie») πρωταγωνιστεί ως χωρισμένη ηθοποιός που μεγαλώνει μόνη της τα τρία παιδιά της. Η σειρά έρχεται από την ίδια την Άντλον και τον Λούις ΣιΚέι, ο οποίος σκηνοθέτησε και το πρώτο επεισόδιο. Πρεμιέρα 8 Σεπτεμβρίου.


«Quarry»

Στο Cinemax, το κανάλι του «Banshee», από τον Γκρεγκ Γιεϊτάνις, τον σκηνοθέτη του «Banshee», διασκευή των βιβλίων του Μαξ Aλαν Κόλινς για έναν πεζοναύτη που επιστρέφει σπίτι στο Μέμφις από το Βιετνάμ εν έτει 1972. Εκεί όλοι τον αντιμετωπίζουν πια ως τέρας, με αποτέλεσμα να μπλέξει σε ένα κύκλωμα βίας, φόνων και διαφθοράς. Πρωταγωνιστεί ο Τομ Χάρντι Της Καλωδιακής Τηλεόρασης, δηλαδή ο Λόγκαν Μάρσαλ-Γκριν, δηλαδή ο αδερφός του Ράιαν από το «O.C.». Τόσα καλά πράγματα μαζεμένα σε μια παράγραφο, σχεδόν συγκινούμαι. Πρεμιέρα 9 Σεπτεμβρίου.


«The Good Place»

Από όλο τον τυφώνα ανταλλάξιμων network κωμωδιών που θα κάνουν πρεμιέρα για έναν ακόμα Σεπτέμβρη, αυτή εδώ σίγουρα ξεχωρίζει. Η Κρίστεν Μπελ βρίσκεται κατά λάθος στον Παράδεισο ύστερα από ένα πρακτικό λάθος και αναλογίζεται τα υπέρ και τα κατά της φάσης. Δημιουργός είναι ο Μάικ Σουρ των «Office», «Parks and Recreation» και «Brooklyn Nine-Nine». Δηλαδή βασικά ο Παράδεισος ως workplace comedy με κάφρο Βερόνικα Μαρς για πρταγωνίστρια και κυνικό αφεντικό τον Τεντ Ντάνσον. Θέλω. Πρεμιέρα 19 Σεπτεμβρίου.


«Easy»

Κωμική σειρά ανθολογίας του Netflix από τον Τζο Σουάνμπεργκ, ο οποίος κάνει επιτέλους την πιο προφανή δημιουργική μετάβαση του κόσμου. Ο Σουάνμπεργκ, ο πάπας του σύγχρονου αμερικάνικου mumblecore, έχει έτσι κι αλλιώς τρελό ρυθμό δημιουργίας, κάνει ταινίες γρήγορες και φτηνές, δηλαδή αν ήμουν το Netflix θα τον έπαιρνα να μου γυρνάει ένα ημίωρο τη βδομάδα. Στο «Easy» θα δούμε μεταξύ άλλων τους Ορλάντο Μπλουμ, Ντέιβ Φράνκο, Eμιλι Ρατακόφσκι, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Μαλίν Άκερμαν, Μαρκ Μάρον. Δεν βρίσκω κάτι σε τρέιλερ, οπότε έβαλα το τρέιλερ μιας παλιάς αγαπημένης μου ταινίας του, το «Night and Weekends», όταν ακόμα δούλευε με τη Γκρέτα Γκέργουιγκ. Πρεμιέρα 23 Σεπτεμβρίου.


«MacGyver»

Είναι πραγματικά συναρπαστική περίπτωση μετα-content διασκέδασης. Το CBS ήθελε μια σειρά που να λέει πάνω «MacGyver». Είδε τον πιλότο και άλλαξε: την κεντρική ιδέα, όλο το καστ εκτός του πρωταγωνιστή, τον σκηνοθέτη, το δημιουργικό τιμ. Και έφερε γρήγορα-γρήγορα τον Τζέιμς Γουάν να σκηνοθετήσει ένα νέο πιλότο, κάτι που ο Γουάν εικάζω έκανε με τον ίδιο ενθουσιασμό που μικρός πήγαινα καμιά φορά στο ψιλικατζίδικο να πάρω τσιγάρα για τον πατέρα μου όταν ήταν κουρασμένος: δεν ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω, δεν ήθελα καν, αλλά το έκανα επειδή μου το ζητούσε η οικογένειά μου και επειδή ήθελα να βοηθήσω τον πατέρα μου που ήταν κουρασμένος και είχε μόλις καθίσει. Αυτό το τρέιλερ τα λέει όλα. Πρεμιέρα 23 Σεπτεμβρίου.


«The Exorcist»

Σειρά «Εξορκιστής»; Σίγουρα, γιατί όχι. Προφανώς θα συνέβαινε. Εχουμε δει ένα εκατομμύρια παραλλαγές πια, βέβαια, αλλά δεν υπάρχει τίποτα στραβό με μια κλασική συνταγή που κάποιος μπορεί να εφαρμόσει με ωραίο τρόπο. Εδώ οι ιερείς που δουλεύουν είναι δύο, οι Γονείς είναι η Τζίνα Ντέιβις κι ο Αλαν Ρουκ, το τρέιλερ μοιάζει αρκούντως creepy, κεφάλια που γυρίζουν θα τα περιμένουμε εναγωνίως, θέμα χρόνου είναι λογικά. Πρεμιέρα 23 Σεπτεμβρίου.


«Son of Zorn»

Το αγαπάω ήδη τόσο πολύ αυτό. Ενας τύπου He-Man επιστρέφει στα προάστια για να επανενωθεί με την παραμελημένη οικογένειά του. Από τους Λορντ και Μίλερ, με φωνή Τζέισον Σουντέικις και σταματάω να μιλάω τώρα γιατί σοβαρά το τρέιλερ τελειώνει με τον Κρεγκ να ψεκάζει με τη μάνικα τα αίματα ενός εξωτικού πουλιού-γίγαντα μπροστά από το γκαράζ. Πρεμιέρα 25 Σεπτεμβρίου.


«Luke Cage»

Μετά την εισαγωγή του ως boyfriend της Τζέσικα Τζόουνς στο φανταστικό ομώνυμο show του Netflix, ο Λουκ Κέιτζ παίρνει τη δική του σειρά και γίνεται ο τρίτος Defender που μας συστήνεται σε σόλο περιπέτειες στο Netflix/Marvel σύμπαν. Η σειρά μοιάζει να κινείται στα αισθητικά μονοπάτια του «Daredevil», το οποίο είναι πάντα καλό, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει αποφασισμένη να πει μια ιστορία για τη μαύρη κοινότητα μέσα από την οπτική ενός μαύρου ήρωα. Πρωταγωνιστεί ο Μάικ Κόλτερ ως Λουκ, και μαζί στο πολύ δυνατό καστ έχουμε Μαερσάλα Aλι (του «House of Cards» και του επερχόμενου «Moonlight»), Άλφρε Γούνταρντ και Σόνια Μπράγκα. Πρεμιέρα 30 Σεπτεμβρίου.


«Crisis in Six Scenes»

Χέι, τη θυμάστε τη σειρά που θα έκανε ο Γούντι Άλεν για το amazon; Ε, την έκανε. Αυτή είναι, έρχεται στις 30 Σεπτεμβρίου. Το catch της υπόθεσης είναι ότι στην ουσία δεν είναι σειρά, είναι μια ταινία κομμένη στα 6. Δε θα υπάρχει 2η σεζόν, κι ο Aλεν έχει επανειλημμένως παραδεχθεί πως δεν ξέρει πώς να κάνει μια σειρά, απλά έκανε ό,τι πάντα. Δηλαδή έκανε μια ταινία. Την οποία το amazon έκοψε στα 6. Και την οποία θα δούμε αυτό τον Σεπτέμβρη. Πρωταγωνιστεί ο ίδιος, μαζί με την Ελέιν Μέι και τη Μάιλι Σάιρους. Να και οι αποδείξεις. Πρεμιέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Επίσης νέες σειρές αυτό το Σεπτέμβρη:

preview1

  • «One Mississippi» (9 Σεπτεμβρίου), για μια γυναίκα (Τιγκ Νοτάρο) που επιστρέφει στο πατρικό της στο Μισισιπή μετά το θάνατο της μητέρας της. Παραγωγή Λούις ΣιΚέι.
  • «High Maintenance» (16 Σεπτεμβρίου), μεταφορά κωμικής web series για έναν διακινητή μαριχουάνας που εστιάζει κάθε επεισόδιο σε διαφορετικούς χαρακτήρες-πελάτες.
  • «Bull» (20 Σεπτεμβρίου), δραματική σειρά βασισμένη στα πρώτα βήματα του Dr. Phil.
  • «This Is Us» (20 Σεπτεμβρίου), ensemble δράμα για τις ιστορίες ανθρώπων που γεννήθηκαν όλοι την ίδια μέρα. Του Νταν Φόγκελμαν. Πρωταγωνιστούν Μάντι Μουρ, Στέρλινγκ Μπράουν και ο Τζες Μαριάνο από το «Gilmore Girls».
  • «Speechless» (21 Σεπτεμβρίου), οικογενειακό σίτκομ με την Μίνι Ντράιβερ.
  • «Lethal Weapon» (21 Σεπτεμβρίου), αυτό που λέει ο τίτλος, και στο ρόλο του Μελ Γκίμπσον o Κλέιν Κρόφορντ του «Rectify».
  • «Designated Survivor» (21 Σεπτεμβρίου), όπου ο Τζακ Μπάουερ γίνεται από σπόντα Πρόεδρος των ΗΠΑ μετά από τρομοκρατική επίθεση που αποδεκατίζει την κυβέρνηση.
  • «Notorious» (22 Σεπτεμβρίου), η σειρά που θα παίζεται το φθινόπωρο στη θέση του «Scandal». Εκείνος είναι συνήγοςο υπεράσπισης, εκείνη είναι παραγωγός ειδήσεων και μαζί θα κάνουν εθιστική, απολαυστική, trashy τηλεόραση.
  • «Pitch» (22 Σεπτεμβρίου), για μια νεαρή κοπέλα που γίνεται η πρώτη που επιλέγεται να παίξει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπέιζμπολ.

Διαβάστε ακόμη: Το «The Get Down» του Μπαζ Λούρμαν πετυχαίνει εκεί που άλλα μουσικά δράματα σκοντάφτουν

II. OI ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

preview2

«Narcos» (2 Σεπτεμβρίου). Πώς θα αντιμετωπίσει η σειρά το αναπόφευκτο; Οι παραγωγοί της σειράς θέλουν να συνεχίσουν το show και μετά το θάνατο του Πάμπλο Έσκομπαρ, και δεδομένης της διεθνούς επιτυχίας δε νομίζω το Netflix να έχει αντίρρηση.

«Superstore» (22 Σεπτεμβρίου). Η πιο χαριτωμένη workplace κωμωδία που δε βλέπει κανείς. Ξεκίνησε πέρσι στα μουλωχτά, βρήκε τα πατήματά της, και με ένα καστ που ηγείται η Αμέρικα Φερέρα, για μια ομάδα πωλητών σε ένα απρόσωπο σούπερ μάρκετ, είναι ένα σίτκομ που αξίζει να τσεκάρεις καθώς επιστρέφει για νέα επεισόδια.

«Blindspot» (14 Σεπτεμβρίου). Μια φίλη μου το βλέπει ακόμα με πάθος και μου λέει πως μια μέρα θα δικαιωθεί. Μακάρι, το εύχομαι. Ομολογώ πως μια πρώτη δικαίωση ήρθε όταν ανακοινώθηκε πως στο καστ της 2ης σεζόν προστέθηκε η Άρτσι Παντζάμπι του «Good Wife», που σα να μην έφτανε αυτό, δήλωσε πως θα φέρει μαζί της στη σειρά και τις μπότες της Καλίντα.

«American Horror Story» (14 Σεπτεμβρίου). Όλο το καλοκαίρι η σειρά τηζάρει το κόνσεπτ της με συνεχή παραπλανητικά κλιπάκι. Σας νοιάζει; Μας νοιάζει; Ράιαν Μέρφι, μπορούμε να περάσουμε στο «Feud» παρακαλώ πολύ; Τελοσπάντων, το μονο που ξέρουμε για την 6η σεζόν της ανθολογίας τρόμου είναι πως θα έχει να κάνει με ‘παιδιά’ και με ‘οπερατικά μοτίβα’. Πιστεύω πως φέτος δε θα μας δείξουν νέα σεζόν τελικά, θα είναι απλώς επαναλήψεις τυχαίων επεισοδίων από τις 5 προηγούμενες.

preview1

«Scream Queens» (20 Σεπτεμβρίου). Ε, τα γνωστά. Ράιαν Μέρφι. Ίδιοι ηθοποιοί, άλλοι χαρακτήρες (αλλά οι ίδιοι, κάπως), νέο σκηνικό. Αντί για κολέγιο φέτος θα είμαστε σε νοσοκομείο. Ήδη στεναχωριέμαι για το φρικτό θάνατο από εργαλείο που θα βρει τον χαρακτήρα της Έμμα Ρόμπερτς. Στο καστ προστίθενται οι Τάιλερ Λότνερ και Τζον Στάμος.

«Transparent» (23 Σεπτεμβρίου). Γιατί έχει πρεμιέρα τόσο νωρίς φέτος η σειρά; Πέρσι ήταν τέλη Δεκέμβρη. Αν νομίζουν εκεί μέσα ότι 9 μήνες φτάνουν για να ξεπεράσουμε το επεισόδιο «Man on the Land» είναι τρελοί.

«Empire» (21 Σεπτεμβρίου). Η 3η σεζόν σύμφωνα με την showrunner Αιλίνα Τσέικεν θα είναι εμπνευσμένη από το «Νονό» και θα αποτελεί μια επική ιστορία εγκλήματος και χιπ-χοπ, φωτός εναντίον σκοταδιού για την ψυχή της Empire. Επίσης θα εμφανιστεί ως γκεστ σταρ η Μαράια Κάρεϊ.

Διαβάστε ακόμη: «Τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει»: Η Μέισι Γουίλιαμς διάβασε το σενάριο του 7ου κύκλου του «Game of Thrones»

Οι υπόλοιπες πιο σημαντικές επιστροφές του Σεπτέμβρη:

preview_rest

  • «You're the Worst» (Τετάρτη 31/8)
  • «Masters of Sex» (Κυριακή 11/9)
  • «The Big Bang Theory» (Δευτέρα 19/9)
  • «The Voice» (Δευτέρα 19/9)
  • «Gotham» (Δευτέρα 19/9)
  • «Lucifer» (Δευτέρα 19/9)
  • «Brooklyn Nine-Nine» (Τρίτη 20/9)
  • «New Girl» (Τρίτη 20/9)
  • «Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.» (Τρίτη 20/9)
  • «black-ish» (Τετάρτη 21/9)
  • «The Goldbergs» (Τετάρτη 21/9)
  • «Survivor» (Τετάρτη 21/9)
  • «Modern Family» (Τετάρτη 21/9)
  • «Grey’s Anatomy» (Πέμπτη 22/9)
  • «How to Get Away With Murder» (Πέμπτη 22/9)
  • «The Blacklist» (Πέμπτη 22/9)
  • «Longmire» (Παρασκευή 23/9)
  • «Hawaii Five-0» (Παρασκευή 23/9)
  • «Bob’s Burgers» (Κυριακή 25/9)
  • «Once Upon a Time» (Κυριακή 25/9)
  • «The Simpsons» (Κυριακή 25/9)
  • «Family Guy» (Κυριακή 25/9)
  • «The Last Man on Earth» (Κυριακή 25/9)
  • «Quantico» (Κυριακή 25/9)

How to Get Away With Murder season 3 607

Διαβάστε ακόμη: