TV & STREAMING

OTE History: Γράφοντας την ελληνική ιστορία από την αρχή

στα 10

To OTE History βγαίνει στον «αέρα» στις 22 Ιανουαρίου φιλοδοξώντας να γράψει τη δική του ιστορία στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τηλεόραση.

Flix Team
OTE History: Γράφοντας την ελληνική ιστορία από την αρχή

«Το OTE History αποτελεί ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, έναν οργανισμό στενά δεμένο με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, με ξεχωριστό πολιτιστικό ρόλο και ευθύνη. Με ντοκιμαντέρ και εκπομπές υψηλής ποιότητας και αισθητικών προδιαγραφών για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις του τόπου μας, το κανάλι αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν νέο τόπο ψυχαγωγίας και μόρφωσης για τους τηλεθεατές. Το OTE HISTORY δημιουργήθηκε με πολλή προσπάθεια, όραμα και σεβασμό απέναντι στο περιεχόμενο και το κοινό του. Είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την παρουσίαση του καναλιού.

Σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο πριν γίνει όραμα και έρθει να συναντήσει την εκπαιδευτική και πολιτιστική αποστολή που αναζητά ο ΟΤΕ ΤV σε όλο το φάσμα των δράσεών του, το OTE History βγαίνει στον «αέρα» στις 22 Ιανούαριου και με σημείο αναφοράς την Ελλάδα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών: ιστορία και μυθολογία από την αρχαιότητα έως σήμερα, τέχνες και πολιτισμός, επιστήμη και σημαντικά ανθρώπινα επιτεύγματα, οι τόποι της Ελλάδας και οι παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, οι μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα.

Ελλάδα Α-Ω Η Ελλάδα από τα Α ως το Ω

Το πρόγραμμα του OTE History θα είναι 24ωρο και θα περιλαμβάνει ξένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα από διεθνή δίκτυα και κανάλια, όπως το BBC, το National Geographic, το Discovery Channel κ.ά., ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής από πολιτιστικά ιδρύματα και άλλους φορείς, ανεξάρτητους παραγωγούς, Ελληνες δημιουργούς κ.ά. και εκπομπές και ντοκιμαντέρ παραγωγής του ΟΤΕ TV, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία σε δημιουργούς ντοκιμαντέρ να αναζητήσουν χρηματοδότηση για τα σχέδιά τους και να εξασφαλίσουν συμπαραγωγή και τηλεοπτική προβολή.

Η πρώτη πρωτότυπη εκπομπή του OTE HISTORY, είναι το «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω», που εγκαινιάζει το πρόγραμμα του καναλιού. Αποτελεί μία σειρά πολιτιστικών ντοκιμαντέρ που ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα μάτια σημαντικών Ελλήνων οι οποίοι συνδέονται με τους συγκεκριμένους τόπους και μας ξεναγούν σε αυτούς επιχειρώντας ένα ιστορικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό ταξίδι.

Πρώτος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη (22 Ιανουαρίου, 21.00), ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι προορισμοί, όπως η Φλώρινα, ο Βόλος, η Τήνος, το Πήλιο, η Κρήτη, ο Πειραιάς, τα Ιωάννινα και η Αθήνα.


Στο πρόγραμμα του ΟΤΕ History που ξεκινάει στις 22 Ιανουαρίου, ξεχωρίζουν δύο ντοκιμαντέρ - συμπαραγωγές του ΟΤΕ ΤV που βγήκαν στις ελληνικές αίθουσες και συνεχίζουν τη σπουδαία καριέρα τους στα φεστιβάλ του κόσμου.

Οικογενειακή Υπόθεση 607 Μια Οικογενειακή Υπόθεση

Το «Μια Οικογενειακή Υπόθεση» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου που εξερευνά τη δύναμη της συλλογικότητας και της παράδοσης μέσα από τη ζωή της ιστορικής μουσικής οικογένειας Ξυλούρη και το «Μάνα» της Βάλερι Κοντάκος, μια ανατρεπτική ματιά πάνω στη ζωή των μοναχών του Λυρείου Παιδικού Χωριού στον Νέο Βουτζά Αττικής που προσφέρουν καταφύγιο σε παιδιά χωρίς βοήθεια από το κράτος και την Εκκλησία.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ οι παραγωγές του OTE TV για το OTE HISTORY θα ενισχυθούν μελλοντικά και με άλλες εκπομπές με θέματα από την πλούσια ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις του σήμερα.


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το OTE History και το προγραμμά του στο επίσημο site του OTE TV.

Διαβάστε ακόμη: