TV & STREAMING

Τηλεβουλιμία: Τι είδατε περισσότερο στο Netflix την χρονιά που πέρασε

στα 10

Αυτές είναι οι σειρές που κατάπιαν τα περισσότερα σαββατοκύριακα σας το 2017.

Τηλεβουλιμία: Τι είδατε περισσότερο στο Netflix την χρονιά που πέρασε

Μπορεί το Netflix να μην δίνει στην δημοσιότητα νούμερα τηλεθέασης για τις σειρές ή τις ταινίες του, όμως φέτος αποφάσισε να ανακοινώσει την λίστα με τις σειρές που οι θεατές του «καταβρόχθισαν» (η ορολογία ανήκει στο κανάλι) από τον προηγούμενο Νοέμβριο μέχρι τον φετινό.

Για να βγάλουν την λίστα, οι άνθρωποί του όρισαν το «καταβροχθίζω», ως βλέπω μια σειρά για περισσότερο από δύο ώρες την ημέρα ενώ για κάτω από δύο ώρες την ημέρα προτίμησαν τον όρο «γεύομαι». Βλέποντας τα αποτελέσματα της καταμέτρησης η οποία έλαβε υπόψιν της 109 εκατομμύρια θεατές του Netflix σε 140 χώρες, ανακαλύπτεις μερικές απρόβλεπτα γεγονότα, όπως για παράδειγμα το ότι την πρώτη θέση στην λίστα καταλαμβάνει μάλλον απροσδόκητα το «American Vandal».

Δείτε ακόμη: To Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες και σειρές του 2017

netflix 2017 607

Την πρώτη θέση στην αντίστοιχή λίστα των σειρών που «γευτήκαν» οι περισσότεροι θεατές καταλαμβάνει το «The Crown», ενώ η σειρά που έκανε τους περισσότερους να βλέπουν τα επεισόδια πριν από το έτερον τους ήμισυ («Netflix cheating») ήταν το «Narcos». To « Stranger Things» αντίθετα, έφερε τις οικογένειες ή τα ζευγάρια όλα μαζί στον καναπέ και ήταν επίσης η σειρά που χάρισε στο Netflix στην Μεγάλη Βρετανία την πιο δημοφιλή μέρα του.

netflix 2017 607

Συνολικά σε ολόκληρο τον πλανήτη η πιο «γεμάτη» μέρα του Netflix ήταν η 1η Ιανουαρίου, ενώ κατά μέσο όρο ο πλανήτης στρίμαρε 140 εκατομμύρια ώρες περιεχομένου την ημέρα (ναι την ημέρα) κάτι που σημαίνει ότι είδαμε περίπου 1δισεκατομύριο ώρες περιεχομένου κάθε εβδομάδα.

Κι αν αναρωτιέστε πως γίνεται αυτό, αναλογιστείτε για παράδειγμα ότι ο μέσος θεατής είδε εξήντα ταινίες τον χρόνο και πως κάποιος στην Αμερική είδε το «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl» μία φορά κάθε μια από 365 ημέρες του χρόνου, κι ένας άλλος στην Μεγάλη Βρετανία είδε το «Bee Movie», 357 φορές.

Δείτε ολόκληρες τις λίστες πιο κάτω

Οι σειρές που καταβροχθίσαμε το 2017

  1. American Vandal
  2. 3%
  3. 13 Reasons Why
  4. Anne with an E
  5. Riverdale
  6. Ingobernable
  7. Travelers
  8. The Keepers
  9. The OA
  10. The Confession Tapes

netflix 2017 607

Οι σειρές που γευτήκαμε το 2017

  1. The Crown
  2. Big Mouth
  3. Neo Yokio
  4. A Series of Unfortunate Events
  5. GLOW
  6. Friends from College
  7. Ozark
  8. Atypical
  9. Dear White People
  10. Disjointed

netflix 2017 607

Και του χρόνου, εις ανώτερα!

netflix 2017 607

Περισσότερα Best of 2017: