TV & STREAMING

Οι X-Men στη μικρή οθόνη: Αυτές είναι οι νέες σειρές του FOX

στα 10

To FOX ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν, 2017-2018. Βλέπουμε εικόνες και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι X-Men στη μικρή οθόνη: Αυτές είναι οι νέες σειρές του FOX

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρόγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.

Πατάει πολύ γερά το FOX στο sci-fi για το νέο του πρόγραμμα, καθώς οι 3 νέες σειρές που έχει προγραμματίσει για το φθινόπωρο είναι όλες είδους, είτε είναι δράματα είτε κωμωδίες. Έχουμε φυσικά το 'κάτι σαν X-Men' «The Gifted», έχουμε μια κωμωδία με κυνηγούς εξωγήινων, και κάτι που μοιάζει με μια μίξη «Galaxy Quest» και του «Other Space» του Πολ Φιγκ. Επίσης μην ξεχνάμε πως κάποια στιγμή στη διάρκεια της σεζόν αναμένεται να έχουμε και νέα «X-Files» καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί μια 11η σεζόν δέκα επεισοδίων.

Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ

Όσο αφορά στις άλλες legacy σειρές του δικτύου, το «Prison Break» δεν έκανε κάτι τρομερό για το κανάλι οπότε δεν μοιάζει να καίγεται κανείς να το δει να (ξανα)επιστρέφει, και για την ώρα δεν πρόκεται. Το «24: Legacy», στο μεταξύ, επίσης έχει αβέβαιη μοίρα για την ώρα, αλλά νιώθω πως θα δούμε 2η σεζόν. Κανείς πάντως δεν βιάζεται, για διάφορους λόγους. Αφενός τα νούμερα της σειράς δεν ήταν και τίποτα το σεισμικό, αφετέρου ο πρωταγωνιστής Κόρεϊ Χόκινς έχει υποχρεώσεις στο θέατρο που έτσι κι αλλιώς σημαίνουν πως η σειρά δε θα μπορούσε να επιστρέψει το φθινόπωρο. Μέσα σε όλα ο παραγωγός Χάουαρντ Γκόρντον κάνει διακοπές γιατί άνθρωπος είναι κι αυτός, οπότε κάθε συζήτηση περί δημιουργικής κατεύθυνσης και πιθανής 2ης σεζόν βρίσκονται σε αναμονή. Προσωπικά πιστεύω πως θα δούμε, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, κι άλλο «24».

Σε άλλα νέα για το δίκτυο, το «Scream Queens», που υπήρξε φανταστικό για μερικά επεισόδια στην αρχή αλλά, τυπικότατα για Ράιαν Μέρφι-σειρά, έφτασε φέτος να μη βλέπεται, κόβεται μετά από 2 σεζόν χαμηλής θεαματικότητας. Ωστόσο ο Μέρφι έχει νέα σειρά στο κανάλι, δε θα χαθούν. Το «Last Man on Earth» επιστρέφει, αλλά εμένα με ενδιαφέρει να μάθω αν μαζί του θα επιστρέψει κι η Κρίστεν Γουίγκ, ενώ το «Son of Zorn» και το «Making History» αποτελούν παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη: Μιούζικαλ από το δημιουργό του «Friday Night Lights»; Βεβαίως! Αυτές είναι οι νέες σειρές του NBC

Τέλος, οι άνθρωποι του δικτύου φυσικά και ρωτήθηκαν για το όλο «Idol» δράμα, όπου και διευκρινίστηκε πως αν και επιθυμούσαν να επαναφέρουν τη σειρά (που μόλις πέρσι κόπηκε), δεν ήθελαν να συμβεί τόσο σύντομα, αντιπροτείνοντας το 2020. Οι άνθρωποι της παραγωγού Fremantle φυσικά δεν ήθελαν να κάτσουν πάνω στο ανενεργό «Idol» για τόσα χρόνια, τη στιγμή που άλλα κανάλια έδειχναν πιο άμεσο ενδιαφέρον, έτσι πούλησαν την επιστροφή του show στο ABC και τώρα το FOX έμεινε στην απ'έξω, βλέποντας το μεγαλύτερο signature show του να επιστρέφει σε ανταγωνιστικό δίκτυο.

Τελοσπάντων, δεν πειράζει, θα επιβιώσουν. Θα είναι το κανάλι με σειρές και για Μπάτμαν και για X-Men, αυτό δεν θα το έχει κανείς άλλος.

Ας δούμε πρώτα συνοτπικά το πρόγραμμα, και πάμε μετά να δούμε τα τρέιλερ για τις νέες σειρές.

ΔΕΥΤΕΡΑ: «The Gifted», «Lucifer»
ΤΡΙΤΗ: «Brooklyn Nine-Nine», «The Mick», «Lethal Weapon»
ΤΕΤΑΡΤΗ: «Empire», «Star»
ΠΕΜΠΤΗ: «Gotham», «The Orville»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «The Exorcist»
ΚΥΡΙΑΚΗ: «Bob’s Burgers», «The Simpsons», «Ghosted», «Family Guy», «The Last Man on Earth»

Δείτε ακόμη: Η gay ερωτική σκηνή του «American Gods» που έχει κάνει τους πάντες να μιλάνε γι' αυτή

H τάξη του 2017

Είμαστε έτοιμοι για όλο το sci-fi; Επειδή το FOX είναι. Πάμε να δούμε τα τρέιλερ των καινούριων σειρών του δικτύου.


1) «The Gifted»

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί FOX και Marvel δεν κάνουν απλά το προφανές βήμα φέρνοντας τους X-Men στην τηλεόραση, πάντα σειρά έπρεπε να είναι αυτό το franchise και όλοι το ξέρουμε. Εδώ επιτέλους -σχεδόν- συμβαίνει αυτό, με τον Ματ Νιξ του «Burn Notice» να γράφει μια σειρά που βουτάει κατευθείαν στο σύμπαν των μεταλλαγμένων, όχι με τον αρτιστίκ τρόπο του «Legion», αλλά στεγνά, με τον παραδοσιακό παιδιά-έχουν-υπερδυνάμεις-και-ο-κόσμος-τους-κυνηγάει τρόπο. Βέβαια αυτοί δεν ειναι οι κλασικοί πρωτοκλασάτοι X-Men χαρακτήρες, μάλιστα για την ακρίβεια στο τρέιλερ ακούμε μια πολύ χαρακτηριστική και ευθεία αναφορά: «Οι X-Men, η Αδερφότητα των Μεταλλαγμένων, δεν ξέρουμε αν αυτοί υπάρχουν ακόμα». Βλέπουμε ωστόσο κάποιους περιφερειακούς ήρωες, όπως την αγαπημένη μου Μπλινκ (Τζέιμι Τσανγκ), την Πολάρις και τον Τζον Πράουντσταρ, που εικάζω θα φέρουν σταδιακά τα πιτσιρίκια (που τώρα ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους) μέσα στο X-κύκλωμα.

Οπότε υποθέτω η σειρά θεωρεί δεδομένες τις ταινίες ή κάποιες από τις ταινίες ή, δεν ξέρω, το ευρύτερο concept των X-Men (γιατί έτσι κι αλλιώς κι οι ταινίες μεταξύ τους δεν έχουν καμία συνοχή), και προχωρά να χτίσει κάτι καινούριο γύρω από αυτό; Θα δείξει. Πάντως οι γονείς των δύο έφηβων μεταλλαγμένων είναι ο Στίβεν Μόγιερ και η Έιμι Άκερ (και φυσικά την Έιμι Άκερ την βλέπουμε όπου κι αν παίζει), η δράση και τα εφέ μοιάζουν μια χαρά, και τον πιλότο έχει σκηνοθετήσει ο Μπράιαν Σίνγκερ, ο οποίος ως γνωστόν είναι υποχρεωμένος βάσει νόμου να σκηνοθετεί οτιδήποτε περιλαμβάνει αναφορά σε X-Men.


2) «Ghosted»

Θα είμαι ειλικρινής, όλα τα αστεία σε αυτό το τρέιλερ φαίνονται απίστευτες κρυάδες αλλά από την άλλη είμαι εντελώς εδώ για σειρά με κυνηγούς εξωγήινων που παίζουν ο Κρεγκ Ρόμπινσον κι ο Άνταμ Σκοτ και μοιάζει με κωμική διασταύρωση «Ghostbusters», «X-Files» και «Men in Black». Οπότε πιθανώς είναι απο αυτές τις περιπτώσεις που ακόμα κι αν το ξεκίνημα δεν είναι τίποτα τρομερό, το talent της σειράς αποτελεί βάση για μελλοντική απογείωση. Ειδικά στην κωμωδία αυτό συμβαίνει πάρα πολύ συχνά.


3) «The Orville»

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω ακριβώς τι είναι αυτό, είναι ωριαία κωμωδία; Θα είναι κανονική sci-fi περιπέτεια με ένοντα κωμικά στοιχεία; Είμαι περίεργος να δω σε τι θα εξελιχθεί, πάντως σε πρώτη φάση μοιάζει με «Galaxy Quest» σε διασταύρωση με το αδικοχαμένο «Other Space» του Πολ Φιγκ, που ήταν βασικά μια workplace comedy στο διάστημα. Ενδιαφέρουσα και σημαντική εδώ η παρουσία του Μπράνον Μπράγκα, ο οποίος έχει τεράστια προϋπηρεσία στο τηλεοπτικό «Star Trek» σύμπαν. Φυσικά ο ελέφαντας στο διαστημόπλοιο είναι ο Σεθ ΜακΦάρλεν, ο οποίος είναι ένα σχετικά συγκεκριμένο γούστο και αν κάποιος (όχι εγώ, ένας φίλος μου- αλλά και εγώ) τον βρίσκει απάλευτο, θα υπάρξει κάποια δυσκολία. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο επειδή είμαι περίεργος να δω τι ακριβώς θέλει να κάνει αυτή η σειρά 10-12 επεισόδια μες στο run της.


4) «LA to Vegas»

Το παρεάκι των Άνταμ ΜακΚέι και Γουίλ Φέρελ κάνει την παραγωγή για τη νέα κωμωδία του Στίβεν «Modern Family» Λέβιταν, για μια χαμηλού κόστους αεροπορική που κάνει κάθε ΣΚ την ίδια πτήση από το Λος Άντζελες στο Λας Βέγκας και ξανά πίσω, έχοντας για επιβάτες, εικάζω, διαφορετικούς επιβάτες κάθε βδομάδα (καλό υλικό για νέα storylines) αλλά και, από όσο μπορώ να υποθέσω, τον στάνταρ τζογαδόρο του Πίτερ Στορμάρε, που πάντα είναι μπόνους λόγος να δεις κάτι. Ο Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ παίζει τον douchebag πιλότο (και σοβαρά, ανάμεσα σε αυτό και στο «Orvile», το 'πιλότος που πίνει' αστείο είναι ένα απλά ΠΕΡΙΕΡΓΟ trend για το φετινό FOX) και η Κιμ Ματούλα (του «UnREAL») την αεροσυνοδό που δε την παλεύει άλλο εκεί μέσα και βάσει του τρέιλερ μοιάζει να κλέβει και τη σειρά κιόλας.

American HOrror Story angela bassett

5) «9-1-1»

Midseason σειρά από τους Ράιαν Μέρφι και Μπραντ Φάλτσουκ («American Horror Story», «Glee») με καταστάσεις εμπνευσμένες από αληθινές ιστορίες «για τους ανθρώπων των πρώτων βοηθειών - αστυνομικούς, νοσοκόμους, πυροσβέστες- που βάζουν πρώτα τις ζωές των άλλων». Το μόνο άλλο που ξέρουμε για τη σειρά είναι ότι πρωταγωνιστεί η Αντζελα Μπάσετ, και τώρα πραγματικά εύχομαι η Αντζελα Μπάσετ να παίζει ΚΑΙ τους αστυνομικούς ΚΑΙ τους νοσοκόμους ΚΑΙ τους πυροσβέστες. Κάτι που βασικά δεν είναι και τελείως απίθανο, του Ράιαν Μέρφι είναι η σειρά.

(H φωτογραφία είναι από το «American Horror Story» επειδή το «9-1-1» δεν έχει δώσει ακόμα promo εικόνες.)


6) «The Resident»

Ugh, αν είναι δυνατόν, μπορεί κάποιος υπεύθυνος να βάλει τον Ματ Ζάκρι στο «Good Fight» αντί να παλεύει εδωπέρα με τα καλώδια και τους απινιδωτές και τον Μπρους Γκρίνγουντ; Επίσης δε μπορώ να πω, τολμηρή δημιουργική επιλογή να δώσουν στην Εμιλι βαν Καμπ ρόλο χωρίς ομιλία. Είμαι σίγουρος ότι ο χαρακτήρας της θα είναι τρομερά ολοκληρωμένος. Μοιάζει τρομερή σειρά.

Διαβάστε ακόμη: