TV & STREAMING

Μήπως βρήκαν το νέο τους τους «Lost»; Αυτές είναι οι νέες σειρές του ABC

στα 10

To ABC ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν, 2017-2018. Βλέπουμε εικόνες και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μήπως βρήκαν το νέο τους τους «Lost»; Αυτές είναι οι νέες σειρές του ABC

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρόγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.

Παραδοσιακά το ABC είναι το κανάλι που δεν έχεις τι να πρωτογράψεις και μόνο βάσει των νέων του σειρών, που συνήθως ξεπερνούν τις 10. Πόσο δε μάλλον φέτος που εκτός από το σύνηθες φορτίο έχουμε και επιπλέον Idol δράμα, με το «American Idol» να επιστρέφει στην τηλεόραση τρία λεπτά αφού κόπηκε από τo FOX, και μάλιστα με πρώτη κριτή την Κέιτι Πέρι. Θα βλέπω.

Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ

Επίσης το ABC φέρνει πίσω το «Roseanne» για μια event μίνι σειρά 8 επεισοδίων (για αρχή δηλαδή), και έχω μια σχετική περιέργεια να δω πως θα παίξει η OG blue collar οικογενειακή κωμωδία στο σημερινό τηλεοπτικό τοπίο. Τι άλλα νέα; Από Marvel το κανάλι ανακοίνωσε μεν τους «Inhumans» όμως κρατά τους «Agents of S.H.I.E.L.D.» για τα μέσα της σεζόν, ενώ στα άλλα υπερηρωικά shows, αυτά της Σόντα Ράιμς δηλαδή, έχουμε δύο νέες παραλαβές, ένα δικαστικό δράμα («For the People») κι ένα επικείμενο spin-off του «Grey's Anatomy», το οποίο σημειωτέον συνεχίζει σταθερά την πορεία του ως το #1 show του καναλιού, στην 14η σεζόν του. To «Scandal» έχει ανανεωθεί για μια 7η και τελευταία σεζόν.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα του δικτύου και μετά ας κατατάξουμε τις νέες σειρές που ανακοίνωσε.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: «Dancing with the Stars», «The Good Doctor»
  • ΤΡΙΤΗ: «The Middle», «black-ish», «Fresh Off the Boat», «The Mayor», «The Gospel of Kevin»
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: «Speechless», «The Goldbergs», «Modern Family», «Designated Survivor», «American Housewife»
  • ΠΕΜΠΤΗ: «Grey’s Anatomy», «Scandal», «How to Get Away with Murder»
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «Once Upon a Time», «Inhumans»
  • ΚΥΡΙΑΚΗ: «Ten Days in the Valley»

H τάξη του 2017

10 νέες σειρές φέτος, δίχως να μετράμε την επιστροφή της «Roseanne» ή το spin-off του «Grey's». Δουλίτσα να γίνεται.

1) «The Crossing»

Αυτό έχει το πιο ενδιαφέρον concept όχι μόνο από τις σειρές του δικτύου αλλά ίσως και του φθινοπώρου γενικότερα. Σε ψαροχώρι της Αμερικής συρρέουν πρόσφυγες από μια χώρα ρημαγμένη από τον πόλεμο ζητώντας άσυλο, με τον αστερίσκο ότι η χώρα αυτή είναι η Αμερική του μέλλοντος. Σε κάνει να σκέφτεσαι. ξύνει μούσι Το συμπαθές καστ συμπεριλαμβάνει τον Στιβ Ζαν, τη Νάταλι Μαρτίνεζ και τον Τζέι Καρνς του «The Shield», σκηνοθετεί ο Ρομπ Μπόουμαν των «X-Files» και υπάρχει μια ευρύτερη αύρα mid-'00s σειρών sci-fi μυστηρίου. Έχει σίγουρα ενδιαφέρον.

2) «The Mayor»

Νεαρός ράπερ βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος επειδή γιόλο, αλλά από το πουθενά όντως εκλέγεται, και τώρα είναι σε φάση πανικού, τώρα τι κάναμε κλπ. Σαν αυτό που έγινε με τον Τραμπ δηλαδή, αλλά περισσότερο 'εγώ ήθελα απλά να βοηθήσω τη γειτονιά μου γιατί οι πολιτικοί μας έχουν αφήσει πίσω' και λιγότερο 'Ναζί στο Λευκό Οίκο'. Η Λέα Μισέλ του «Glee» φαίνεται απρόσμενα ταιριαστή εδώ και η Υβέτ Νικόλ Μπράουν, που έχει γεννηθεί για να παίζει μανάδες, κάνει τη μάνα του νεαρού δημάρχου που τον βοηθάει να ανταπεξέλθει στις νέες υποχρεώσεις του. Η σειρά είναι του Νταβίντ Ντιγκς του «Hamilton». Μοιάζει συμπαθέστατο, μπορεί να λειτουργήσει.

3) «Inhumans»

Η πρόμο φωτογραφία αυτής της σειράς μοιάζει με φτηνό αποκριάτικο πάρτυ, η όλη ύπαρξή της είναι μια αποδοχή αποτυχίας από τη Marvel (που από ταινία το 'υποβίβασε' σε σειρά του ABC) και γενικότερα να πάνε να φύγουν οι Inhumans γιατί για πάρτη τους η Marvel έχει καταστρέψει τους χάρτινους X-Men της, έχουν συμβεί εγκλήματα. Α, και το καλύτερο; Showrunner είναι ο Σκοτ Μπακ, ο οποίος έρχεται κατευθείαν από το «Iron Fist» (τη χειρότερη υπερηρωική σειρά των '10s) έχοντας προϋπάρξει showrunner για τις φρικτές τρεις τελευταίες σεζόν του «Dexter». Θέλω να πω, ας μην περιμένουμε τίποτα ιδιαίτερο από τα 8 επεισόδια της 1ης σεζόν της σειράς. Ωστόσο σκηνοθετεί ο Ρόελ Ρεϊνέ («Death Race 2») οπότε έχω ελπίδες πως τουλάχιστον μπορεί η δράση να ζεματάει. Θα το δούμε, σε κάθε περίπτωση.

4) «Splitting Up Together»

Οικογενειακή κωμωδία ριμέικ δανέζικου σουξέ, για ένα ζευγάρι που χωρίζει αλλά συνεχίζει να μένει μαζί επειδή, δεν ξέρω, τα παιδιά. Παίζει η Τζένα Φίσερ που πραγματικά έχει λείψει από τις τηλεόράσεις μας, αλλά θα είμαι ειλικρινής. Το τρέιλερ δε μου δούλεψε αρκετά, όμως παρ'ολ'αυτά θα το δω οπωσδήποτε επειδή η σειρά έρχεται από την υποτιμημένη και απολαυστική Έμιλυ Κάπνεκ, του «Suburgatory» και του σοβαρά, πραγματικά υπέροχου, αδικαχαμένου «Selfie» με την Κάρεν Γκίλαν.

5) «The Gospel of Kevin»

Εγωιστάκος γνωρίζεται με ένα ουράνιο πλάσμα που του αναθέτει την αποστολή να σώσει τον κόσμο, και στην πορεία κι ο ίδιος αναλογίζεται τι ακριβώς ζητά από τον εαυτό του, τις επιλογές του, κλπ. Τα έχουμε ξαναδεί παιδιά. Πρωταγωνιστής στο «My Name Is Kevin» εδωπέρα είναι ο Τζέισον Ρίτερ, ενώ οι λόγοι που θα έχουμε όπως και νά'χει στραμμένο το ενδιαφέρον μας, είναι οι Τάρα Μπάτερς και Μισέλ Φαζέκας που με προϋπηρεσία σε «Reaper» και «Agent Carter» έχουν πολλάκις αποδείξει ότι μπορούν να παραδώσουν μια σωστή δραμεντί με έντονο μεταφυσικό στοιχείο.

6) «Ten Days in the Valley»

Τηλεοπτική παραγωγός, την οποία παίζει η πάντα εντονότατη Κίρα Σέτζγουικ, βλέπει την ζωή της να αναστατώνεται όταν η κόρη αγνοείται και τα πάντα αρχίζουν να θυμίζουν την αστυνομική σειρά της. Δεν καταλαβαίνω, αυτό δεν μου άρεσε ούτε όταν το σκηνοθέτησε ο Τομ Φορντ, γιατί να το ξαναδώ.

7) «The Good Doctor»

Κερδίζει το ετήσιο 'θα μπορούσε να είναι σειρά που σκέφτηκε ο Τζακ Ντόναγκι' βραβείο. Πρωταγωνιστεί ο Φρέντι Χάιμορ στο ρόλο ενός ιδιοφυούς νεαρού χειρούργου που πάσχει από αυτισμό και τα πάντα γύρω του είναι τόσο κωμικά εφετζίδικά ή ξεκαρδιστικά απλουστευτικά (υπάρχει ο Κακός που δε τονε θέλει με τίποτα σας λέω, υπάρχει ο Καλός που μας παρακαλεί ας του δώσουμε μιαν ευκαιρία!). Ενιγουέι, ο Χάιμορ είναι λογικά ο νέος ηθοποιός για τον οποίον θα βαρεθείτε να ακούτε τα επόμενα χρόνια, οπότε το κρατάμε κι αυτό.

8) «For the People»

Η φετινή Shondaland προσθήκη έχει ελαφρώς hot δικηγόρους να, αχμ, δικηγορίζουν...; Και... πράγματα να, εφμπ, συμβαίνει, υποθέτω...; Είδα τα τρέιλερ μαζεμένα πριν αρχίσω να γράφω το κείμενο και ήδη δε θυμάμαι να έχω συγκρατήσει απολύτως τίποτα για αυτό, είναι το uber-generic show της χρονιάς.

9) «Deception»

Το FBI προσλαμβάνει... δεν ξέρω... έναν ταχυδακτυλουργό για να βοηθάει στην επίλυση υποθέσεων; Γι'αυτό γύρισε ο Ντέιβιντ Λιντς στην τηλεόραση; Για να ανακοινώνει σειρά το ABC με πράκτορες-ταχυδακτυλουργούς; Ντρέπομαι.

10) «Alex, Inc.»

Κοιτάχτε, θα είμαι ειλικρινής. Είμαι στο αεροδρόμιο 5 ώρες λόγω της στάσης εργασίας των λεωφορείων και περιμένω πτήση χαράματα, είμαι άυπνος, και έχει και χάλια wi-fi, είδα τα μισά τρέιλερ από το κινητό μου ξοδεύοντας δεδομένα. Οπότε ναι, στη σειρά του Ζακ Μπραφ που είναι βασισμένη σε podcast τράβηξα τη γραμμή. Κάθε επιτυχία του εύχομαι.

Περισσότερες νέες σειρές:

Διαβάστε ακόμη: