Buzz

Ποιος θέλει να μποϋκοτάρει το «Zoolander 2»;

στα 10

Με αφορμή την παρουσία του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο τρέιλερ του «Zoolander 2», ακτιβιστικές LGBT οργανώσεις αντιδρούν στην εκπροσώπηση της τρανς κοινότητας με μια ακόμη καρικατούρα...

Ποιος θέλει να μποϋκοτάρει το «Zoolander 2»;

Μήλο της έριδος, ο χαρακτήρας του ανδρόγυνου μοντέλου που υποδύεται ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο «Zoolander 2» του Μπεν Στίλερ και που όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, αποτελεί ένα από τα highlights της ταινίας.

Στο τρέιλερ, ο Μπεν Στίλερ ρωτάει τον Κάμπερμπατς: «Είσαι άνδρας μοντέλο ή γυναίκα μοντέλο;». Και ο Οούεν Γουίλσον συμπληρώνει (αυτό αμετάφραστο): «Do you have a hot dog or a bun?».

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Zoolander 2»

Zoolander 2

Η ακτιβίστρια Σάρα Ρόουζ ξεκίνησε μια ηλεκτρονική διαμαρτυρία που προτρέπει στο μποϋκοτάρισμα της ταινίας, η οποία πλησιάζει αυτή τη στιγμή τις 7.000 υπογραφές, γεγονός που φυσικά δεν θα βλάψει την ταινία, αλλά βοηθάει στην ορατότητα των διεκδικήσεων μιας ολόκληρης κοινότητας.

«Ο χαρακτήρας του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς απεικονίζεται πεντακάθαρα μέσα στην υπερβολή του, μια καρτουνίστικη παρωδιά των ανδρόγυνων/τρανς/φυλοακαθόριστων ατόμων», δηλώνει η Ρόουζ. «Αυτό είναι η αντίστοιχη σημερινή πρακτική, αντίστοιχη με τη χρήση ενός μαύρου για να εκπροσωπήσει μια μειονότητα. Σαν κάθε λογικό άτομο, νομίζω ότι υπάρχει χώρος για συζήτηση και χιούμορ στην κοινωνία μας, αλλά το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η τρανς κοινότητα αυτή τη στιγμή είναι ακόμη μια επικίνδυνη καρτουνίστικη απεικόνιση της ζωής μας».

«Αν οι παραγωγοί και οι σεναριογράφοι της ταινίας ήθελαν να απεικονίσουν ένα κοινωνικό σχόλιο για την παρουσία τρανς και ανδρόγυνων ατόμων στη βιομηχανία της μόδας, θα μπορούσαν να πλησιάσουν μοντέλα όπως η Αντρέγια Πέτζικ. Με το να προσλαμβάνουν ένα γωνστό ηθοποιό για να παίξει ένα φυλοαπροσδιόριστο άτομο με καθαρά αρνητικό τρόπο, η ταινία υποστηρίζει βλαβερές και επικίνδυνες αντιλήψεις για την queer κοινότητα εν γένει».

Δείτε ακόμη: Το πρώτο teaser του «Zoolander 2» απαντάει σε... κοσμικές ερωτήσεις!

zoolander 2 poster 607

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Zoolander 2