Buzz

Ζόμπι στο διάστημα; Τρέιλερ για το «Last Days on Mars»

στα 10

Ενα φιλμ διαστημικού τρόμου από την Ιρλανδία, δια μέσου Αρη, με κυβερνήτη τον Λιβ Σράιμπερ; Γιατί όχι;

Ζόμπι στο διάστημα; Τρέιλερ για το «Last Days on Mars»

Το ενδιαφέρον του ανθρώπινου είδους για το διάστημα και ειδικά τον Αρη, μοιάζει ασίγαστο και συνεχές, ακόμη κι αν τόσες και τόσες διαστημικές ταινίες μας έχουν προειδοποιήσει ποικιλοτρόπως ότι δεν είναι όλα τόσο αθώα εκεί έξω, κι ότι τελικά «στο διάστημα κανείς δεν ακούει τις κραυγές σου».

Εν τούτοις στην αληθινή ζωή περισσότεροι από 200 χιλιάδες άνθρωποι μόλις δήλωσαν συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα αποίκισης του Αρη που φιλοδοξεί να τους στείλει στον Κόκκινο Πλανήτη με ένα εισιτήριο δίχως επιστροφή το 2023.

Πιθανότατα κάποιοι από αυτούς θα απογοητευθούν όταν δουν την ταινία του Ρόρι Ρόμπινσον «Last Days on Mars» που δείχνει ότι επειδή φεύγεις από την γη, δεν τελειώνουν αυτομάτως όλα τα προβληματά σου.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους του Ιρλανδού Ρόρι Ρόμπινσον ο οποίος το 2002 ήταν υποψήφιος για Οσκαρ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων με το «Fifty Percent Grey».

Η ταινία, του είναι ένα φιλμ επιστημονικής φαντασίας βασισμένο σε μια ιστορία του Σίντνεϊ Τζέι Μπάουντς. Ο Λιβ Σράιμπερ πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός αστροναύτη που σε μια αποστολή στον Αρη για να συλλέξει δείγματα από την επιφάνεια του πλανήτη, έρχεται αντιμέτωπος με κάτι απρόσμενο και αληθινά τρομακτικό.

Το φιλμ προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο περασμένο φεστιβάλ των Καννών και τώρα καθώς ετοιμάζεται για την έξοδό του στις αίθουσες της Μεγάλης Βρετανίας, μας δείχνει τις πρώτες εικόνες του, που αρχικά θυμίζουν κάτι από την lo fi αισθητική διαστημικών ταινιών τρόμου σαν το «Moon» του Ντάνκαν Τζόουνς, αλλά γρήγορα μεταμορφώνονται σε κάτι διαφορετικό, κάτι σαν το «28 Μέρες Αργότερα, στο Διάστημα».

Δείτε το τρέιλερ πιο κάτω