Industry

Ζιλ Ζακόμπ και Τιερί Φρεμό: Στις Κάννες για 4 χρόνια ακόμη

στα 10

Η θητείες του πρόεδρου του φεστιβάλ των Καννών και του καλλιτεχνικού του διευθυντή, ανανεώθηκαν ως το 2014.

Ζιλ Ζακόμπ και Τιερί Φρεμό: Στις Κάννες για 4 χρόνια ακόμη
Τιερί και Ζιλ, καλοντυμένοι για καρβουνιάρηδες...

Ο Ζιλ Ζακόμπ, 81 ετών μπορεί να έχει έναν ρόλο μάλλον συμβολικό καθώς βρίσκεται στο φεστιβάλ τα τελευταία τριάντα χρόνια, όμως ο πενηντάχρονος Τιερί Φρεμό, όχι απλά παραμένει επικεφαλής του φεστιβάλ, τη διεύθυνση του οποίου ανέλαβε το 2008, αλλά βγαίνει ενισχυμένος, καθώς αποκτά αρμοδιότητες που πάνε πέρα από αυτές του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Ανάμεσα σε άλλα, θα μπορεί πλέον να παίρνει αποφάσεις για το budget, τους υπαλλήλους και την εξέλιξη του θεσμού, δυνατότητες που τον χρίζουν αληθινά επικεφαλής του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ του πλανήτη. «Τώρα πια θα έχω απόλυτη ελευθερία στις κινήσεις μου» δήλωσε ο Φρεμό σε Γάλλους δημοσιογράφους σήμερα, προσθέτοντας ότι αυτή η απόφαση σηματοδοτεί «την αρχή μιας νέας εποχής στο φεστιβάλ κι εγγυάται το μέλλον του».

Οσο για τον Ζιλ Ζακόμπ, δήλωσε ότι μαζί θα συνεχίσουν να «αναμειγνύουν την πείρα μου με την νιότη και τον δυναμισμό [του Φρεμό]. Μπορεί οι περισσότεροι να μας ξέρουν ως τους τύπους με τα παπιγιόν στην κορυφή των σκαλιών στις Κάννες, αλλά είμαστε οι εργάτες που φτυαρίζουν κάρβουνο στις μηχανές του πλοίου όσο οι υπόλοιποι χορεύουν στο κατάστρωμα».

Ποιητικά υπερβολικός θα λέγαμε...