Buzz

O Ουλριχ Ζάιντλ πάει για σαφάρι

στα 10

Η νέα ταινία του Αυστριακού σκηνοθέτη, θα είναι ένα ντοκιμαντέρ για την μανία του κυνηγιού εξωτικών ζώων και την συλλογή τροπαίων.

O Ουλριχ Ζάιντλ πάει για σαφάρι

Μπορεί ο τρόπος που οι δυτικοί κυνηγούν στην Αφρική να ήρθε φέτος με θόρυβο στην επικαιρότητα, όταν ένας Αμερικάνος οδοντίατρος σκότωσε ένα λιοντάρι εθνικό θησαυρό στην Ζιμπάμπουε, αλλά ο Ούρλιχ Ζάιντλ δεν εμπνεύστηκε από αυτή την ιστορία για το καινούριο του ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με την Δανή συμπαραγωγό του Σίγκριντ Τζόνσον Ντίκγιερ, η οποία ανακοίνωσε το φιλμ στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ, ο σκηνοθέτης γυρίζει ήδη εδώ και αρκετα χρόνια, ακολουθώντας κυνηγούς στην Αφρική και συλλέγοντας υλικό για το φιλμ.

Σύμφωνα με την ίδια το «Auf Safari» είναι ήδη έτοιμο και αυτή την στιγμή ο Ζάιντλ δουλεύει τις τεχνικές λεπτομέρειες στο post production σκοπεύοντας να παρουσιάσει την ταινία στο φεστιβάλ των Καννών.

im keller in the basement 607 Ενας φίλος του σαφάρι, βρήκε τη θέση του και στο «In the Basement», το προηγούμενο ντοκιμαντέρ του Ζάιντλ

Εν τω μεταξύ, ο Σάιντλ δουλεύει επίσης την επόμενη ταινία μυθοπλασίας του, που έχει τον τίτλο «Herr Grasl», ένα φιλμ εποχής που διαδραματίζεται στην Αυστρία του 18ου αιώνα ανάμεσα στους «φτωχότερους των φτωχών» και αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός άντρα που υπήρξε κάτι σαν τον Ρομπέν των Δασών της Αυστρίας.

Το φιλόδοξο σχέδιο (και ελαφρώς αταίριαστο στον Ζάιντλ ίσως;) θα είναι η πιο ακριβή ταινία που γύρισε ποτέ ο σκηνοθέτης, αλλά ο ίδιος υπόσχεται πως δεν θα αλλάξει την μέθοδό του και τον τρόπο πoυ δουλεύει και υπόσχεται πως δεν θα δούμε ξαφνικά έναν μεγάλο σταρ να πρωταγωνιστεί.

Δείτε ακόμη: