Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: Πολιτική και συναίσθημα στο «Coming Home» του Ζανγκ Γιμού

στα 10

H ταινία του που διαδραματίζεται στις μέρες της Πολιτιστικής Επανάστασης θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο επίσημο πρόγραμμα των Καννών.

Κάννες 2014: Πολιτική και συναίσθημα στο «Coming Home» του Ζανγκ Γιμού

Βασισμένο στο βιβλίο «The Criminal Lu Yansh» του Γιαν Γκελίνγκ, ενός συγγραφέα του οποίου το «Flowers of War» είχε επίσης μεταφέρει (όχι ακριβώς πετυχημένα) στην οθόνη, το φιλμ αφηγείται την ιστορία ενός διανοούμενου ο οποίος αναγκάζεται να παντρευτεί μια γυναίκα δίχως την θελησή του και ο οποιος μη μπορώντας να ανεχτεί την καταπίεση της Πολιτιστικής Επανάστασης θα φύγει στην Αμερική. Οταν θα επιστρέψει, θα συλληφθεί και θα περάσει χρόνια σε στρατόπεδο εργασίας και θα χρειαστεί να περάσει πολλές κακουχίες μέχρι να επανενωθεί με την γυναίκα και την κόρη του.

Η Γκονγκ Λι και τσεν Νταομίνγκ υποδύονται τους δύο βασικούς ρόλους στην ταινία, η οποία καθώς αγγίζει μια ακανθώδη ιστορική περίοδο της Κίνας, αφήνει στην άκρη αρκετά κομμάτια του βιβλίου, αφού όπως λέει ο Γιμού, χρειάστηκαν δύο χρόνια δουλειάς προκειμένου το σενάριο να περάσει από την επιτροπή λογοκρισίας της χώρας.

Ομως για τον ίδιο το πολιτικό στοιχείο αποτελεί μόνο το υπόβαθρό, αφού όπως λέει «ήθελα να κοιτάξω την Ιστορία μέσα από την ματιά μιας οικογένειας. Αυτή δεν είναι μια πολιτική ταινία, μα μια ταινία για μια αληθινά πιστή αγάπη».

Το φιλμ θα βγει στις αίθουσες τις Κίνας αμέσως μετά την προβολή του εκτός συναγωνισμού στο φεστιβάλ των Καννών και το πρώτο teaser καθώς κι ένα τρέιλερ προετοιμάζουν για ένα μεγαλόπρεπο μελόδραμα πλούσιο σε συγκίνηση και δάκρυα.

01

01

01

01

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου.