Buzz

«You're Next»: Είναι αυτή η καλύτερη ταινία τρόμου της χρονιάς;

στα 10

Η πρώτη του προβολή έγινε στο φεστιβάλ του Τορόντο το... 2011. Ομως το σχεδόν ξεχασμένο φιλμ του Ανταμ Γουίνγκαρντ επιστρέφει φιλοδοξώντας να πάρει το αίμα του πίσω το ερχόμενο καλοκαίρι!

«You're Next»: Είναι αυτή η καλύτερη ταινία τρόμου της χρονιάς;

Το όνομα του Ανταμ Γουίνγκαρντ δεν είναι άγνωστο στους φαν του ανεξάρτητου τρόμου. Είναι ένας από την ομάδα των σκηνοθετών που συνέθεσαν το «V/H/S» (και την επερχόμενη συνέχειά του) κι έχει μια πλούσια προϊστορία στον χώρο μέσα από μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες όπως το «A Horrible Way to Die».

Κολλητός του Τζό Σουάνμπεργκ με τον οποίο έχουν συν-σκηνοθετήσει το «Autoerotic» κι ο οποίος κρατά κι έναν από τους βασικούς ρόλους στο «You're Next», ο Γουίνγκαρντ ανήκει στην γενιά των do it yourself σκηνοθετώ, αλλά αντί για το mummblecore μοιάζει σαφώς να προτιμά το αίμα.

2

Και το «You're Next» που μετά από δυο χρόνια αναμονής ετοιμάζεται να βγει από τις αποθήκες της Lionsgate, μοιάζει να έχει μπόλικο από αυτό, όπως κι αγωνία κι έναν κύκλο ενθουσιωδών υποστηρικτών, από τις πρώτες προβολές του στο Toronto και το Fantastic Fest του Οστιν, αλλά και της πιο πρόσφατης στο SXSW που αναζωπύρωσε το buzz.

2

H ιστορία δεν μοιάζει ακριβώς πρωτότυπη: μια οικογενειακή συγκέντρωση, ένα εκ πρώτης όψεως ειδυλλιακό σαββατοκύριακο. Μόνο μου μερικοί τύποι με μάσκες ζώων και τόξα έχουν μάλλον αλλεργία στις καλοβαλμένες οικογένειες. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ οικογενειακής εισβολής που όμως κάτι θα πάει στραβά: Ενα από τα μέλη των αθώων θυμάτων προς σφαγή, είναι αποφασισμένο να μην παίξει τον ρόλο. Και δεν σκοπεύει να παραδοθεί δίχως να πολεμήσει για τη ζωή του.

2

Τρία teaser poster με τις μάσκες των κακών του φιλμ κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες σκοπεύοντας να μας βάλουν στο πνεύμα μιας ταινίας που δείχνει όχι απλά τρομακτική αλλά και δίχως τα συνηθισμένα κλισέ των χολιγουντιανών horror film, ενώ το πρώτο τρέιλερ επιβεβαιώνει πως οι φήμες ίσως έχουν δίκιο: Πιθανότατα αυτή είναι η καλύτερη ταινία τρόμου της χρονιάς.

Προς το παρόν, δείτε τα τρία πόστερ:

2

2

2

Και το εξαιρετικό τρέιλερ: