Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσά Βατόμουρα 2013: Ολα για το «Twilight»!

στα 10

Με επτά βραβεία το δεύτερο μέρος της «Χαραυγής», θριάμβευσε ως η χειρότερη ταινία της χρονιάς στην 33η απονομή των Χρυσών Βατόμουρων που δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως δεν υπάρχει χειρότερος ηθοποιός στον πλανήτη από τον Ανταμ Σάντλερ!

Χρυσά Βατόμουρα 2013: Ολα για το «Twilight»!

Το δεύτερο μέρος της «Χαραυγής» ήταν η χειρότερη ταινία της χρονιάς. Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξαν με απόλυτη βεβαιότητα τα φετινά Χρυσά Βατόμουρα που για 33η χρονιά που βράβευσαν το τελευταίο μέρος του «Twilight Saga» με επτά βραβεία, στην ετήσια απονομή τους που προηγείται μια ημέρα των Οσκαρ, σαν αντίβαρο στη φρενίτιδα του Χόλιγουντ...

Το «The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II» κέρδισε τα Χρυσά Βατόμουρα Χειρότερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Γυναικείου Ρόλου (η Κρίστεν Στίουαρτ ήταν υποψήφια και για το «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός»), Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Τέιλορ Λότνερ, Χειρότερου Ζευγαριού για τον Τέιλορ Λότνερ και την Μακένζι Φόι, Χειρότερου Συνολικού Καστ και Χειρότερου Σίκουελ.

Ο μόνος που τη γλίτωσε ήταν στην πραγματικότητα ο Ρόμπερτ Πάτινσον που έχασε στην κατηγορία του Χειρότερου Ηθοποιού, βασικά επειδή η κατηγορία είναι μονίμως κλειδωμένη από τον Ανταμ Σάντλερ, ο οποίος πρόσθεσε ακόμη ένα Χρυσό Βατόμουρο στη συλλογή του για το «That's my Boy», το οποίο κέρδισε και το Χρυσό Βατόμουρο Χειρότερου Σεναρίου.

Το άλλο βραβείο που έχασε η «Χαραυγή» ήταν αυτό του Β' Γυναικείου Ρόλου που δεν πήρε η Ασλεϊ Γκριν, αφού δικαιωματικά ανήκε ήδη από τις υποψηφιότητες στην Rihanna για την - πιο κακή, βυθίζεσαι! - ερμηνεία της στο «Battleship».

Στην τελετή των φετινών Χρυσών Βατόμουρων δεν εμφανίστηκε κανείς από τους νικητές, επιβεβαιώνοντας δύο πράγματα: πρώτον πως το Χόλιγουντ δεν έχει χιούμορ και δεύτερον πως τα Χρυσά Βατόμουρα, παρ' όλη την προσπάθεια του ιδρυτή τους, Τζον Γουίλσον, παραμένουν ακόμη ένα αστείο που κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά...

Αναλυτικά η λίστα με τους νικητές των 33ων Χρυσών Βατόμουρων:

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των 33ων Χρυσών Βατόμουρων.